Hoppa till huvudinnehållet

10 aktiefavoriter bland toppinvesterarna

100 000 användare på Shareville!

Sparnätverket Shareville har nu nått över 100 000 användare. Det kommer vi fira att med att lyfta nätverket och olika framträdande profiler i en serie av inlägg här på bloggen, sociala medier och i Nordnets veckobrev (prenumerera här). Denna vecka smygstartar vi med en sammanfattning över de tio bolag som toppinvesterarna på nätverket nettoköpt mest senaste månaden. Urvalet av toppinvesterare baseras på de användare som haft den högsta riskjusterad avkastningen under de senaste åren.

10 mest nettoköpta aktierna bland toppinvesterarna
*Listan är från den 19 september 2016. Här kan du alltid hitta den senaste topplistan.

1. Novo Nordisk
Novo Nordisk är en dansk läkemedelsjätte som tillverkar produkter för att bekämpa en av vårs tids största folkhälsosjukdomar. Novo Nordisk är också det största börsbolaget i Norden mätt i börsvärde. Bolaget har två affärsområden där diabetesvård utgör huvuddelen av omsättningen. Biologiska läkemedel inom blödning och tillväxthormon och hormonersättningsterapi är det andra affärsområdet. Aktien handlas på Köpenhamnsbörsen med kortnamnet NOVO-B och på New York-börsen med kortnamnet NVO.

Gå in och diskutera och läs vad andra Shareville-användare skriver om Novo Nordisk här. Det tar bara några minuter och är helt gratis att öppna konto på Shareville. Du kan läsa mer om det här.

2. Sobi
Namnet Sobi är en förkortning av Swedish Orphan Biovitrum. Sobi är ett bioteknikföretag som forskar på sällsynta sjukdomar som blödarsjuka, inflammationer, genetiska sjukdomar och problem med ämnesomsättningen. Säljer medicinen ReFacto AF/Xyntha till Pfizer till patienter med blödarsjuka. Handlas på Large Cap i Stockholm.

Gå in och diskutera och läs vad andra Shareville-användare skriver om Sobi här.

3. Johnson & Johnson
Johnson&Johnson är ett amerikanskt multinationellt läkemedels- och medicinteknik-bolag. Bolaget har produkter som Band-Aid, Tylenol mediciner, babyprodukter och Neutrogena skönhetsprodukter. Bolaget är en av de klassiska amerikanska utdelningsaktierna (så kallad “Dividend aristocrat”) med höjd utdelning 54 år i följd. Bolaget handlas på New York-börsen med kortnamnet JNJ.

Gå in och diskutera och läs vad andra Shareville-användare skriver om Johnson & Johnson här. 

4. Dometic
Dometic utvecklar och tillverkar produkter till husvagnar, husbilar och båtar. Säljer produkter som luftkonditioneringssystem, spisar, varmvattenberedare, ugnar och portabla kylboxar.
Aktien handlas på Large Cap i Stockholm sedan november i fjol.

Gå in och diskutera och läs vad andra Shareville-användare skriver om Dometic här. 

5. Saniona
Danskt läkemedelsbolag som är noterat i Sverige. Företaget forskar på och utvecklar läkemedel för sjukdomar på centrala nervsystemet och autoimmuna sjukdomar och sjukdomar som rör ämnesomsättning samt smärtlindring. Aktien handlas på Nasdaq First North Premier sedan i april då bolaget bytte från Aktietorget.

Gå in och diskutera och läs vad andra Shareville-användare skriver om Saniona här. 

6. The Marketing Group
The Marketing Group, TMG, är ett brittiskt bolag som är noterat i Sverige. TMG Säljer marknadsföringstjänster och erbjuder bland annat positionering för personliga och affärsmässiga varumärken, till exempel på Linkedin. Bolaget jobbar även med video och mobil marknadsföring. TMG har genomfört aggressiva förvärv senaste tiden. Aktien handlas på First North i Stockholm sedan i juni (observera att aktien handlas i euro.)

Gå in och diskutera och läs vad andra Shareville-användare skriver om TMG här. 

7. Eurocine Vaccines
Företaget utvecklar och kommersialiserar nasala vacciner. Ambitionen är att utveckla vaccinerna till proof of concept, klinisk fas I/II, och sedan licensera dem till till partners för fortsatt utveckling och kommersialisering. Handlas på Aktietorget.

Gå in och diskutera och läs vad andra Shareville-användare skriver om Eurocine vaccine här. 

8. Crowdsoft
Utvecklar säkerhetprodukter inom realtidskommunikation. Kommunikationssystem inom övervakning, samverkan, styrning, kontroll och rapportering. Produkternas användningsområde är företags-, och samhällsviktiga och funktioner inom produktion eller räddningsinsatser. Äger varumärket C One. Handlas på Aktietorget sedan den 2 augusti.

Gå in och diskutera och läs vad andra Shareville-användare skriver om Crowdsoft här. 

9. Axactor
Norskt finans- och fastighetsbolag. Företaget har en utgångspunkt i den nordiska fastighetsmarknaden men har en ambition att växa på den europeiska marknaden. Bland annat har företaget har tagit steget in på den spanska marknaden för fortsatt tillväxt. Bolaget gick nyligen in på den italienska marknaden. Företaget har även inkassotjänster och hanterar bland annat nödlidande lån och osäkra fordringar. Handlas på Oslobörsen.

Gå in och diskutera och läs vad andra Shareville-användare skriver om Axactor här. 

10. Coca-Cola
Amerikansk global dryckestillverkare som knappast behöver någon närmare presentation. Säljer utöver flaggskeppet Coca-Cola, Fanta, Spite alkoholfria drycker av spritmärket Seagrams, men även bordsvattnet Bonaqua och energidrycker som Powerade och Monster Energy samt juicen Minute Maid. Coca-Cola är en utdelningsaristokrat i klass med J&J och båda bolagen har höjt sina utdelningar 54 år i följd. Båda aktierna är också med i Dow Jones Industrial Average. Aktien handlas på New York-börsen med kortnamnet KO.

Gå in och diskutera och läs vad andra Shareville-användare skriver om Coca Cola här. 

Kommande Shareville-inlägg

Häng på bloggen nästa vecka för då väntar en uppföljande intervju med en av Sharevilles skickligaste användare, IT4ever, som har uppnått en avkastning på över 9 900 procent på tre år, vilket är bäst av alla på Shareville. Redan nu kan du läsa en tidigare intervju med honom, där han bland annat delar med sig av sina bästa tradingtips.

Lycka till med handeln!

Finansiella instrument kan både öka och minska i värde. Det finns en risk att du inte får tillbaka de pengar du investerar.

Vi vill bara påminna om att börsen ger och tar. Även om sparande i aktier och fonder gett historiskt god avkastning över tid finns inga garantier för framtida avkastning.

Det finns risk att du inte får tillbaka de pengar du investerat.

Är du inte Nordnetkund? Kom igång med ditt sparande här!

I kommentarsfältet nedan kan du som läsare kommentera innehållet i detta blogginlägg och ta del av andra läsares kommentarer. Kommentarsinnehåll representerar således inte Nordnets åsikt. Nordnet granskar inte kommentarer innan de publiceras, men vi kommer att ta bort olämpliga kommentarer för det fall sådana förekommer. Vill du veta mer om hur Nordnet behandlar dina personuppgifter, klicka här.

guest
2 Kommentarer
Äldst
Nyast Mest gillade
"Inline" feedbacks
Se alla kommentarer
Anonym
Anonym
2016-09-20 19:17

Ser ut som att spararna tar position för konjunkturnedgång med så mycket läkemedel och coca cola.

Anonym
Anonym
2016-09-22 01:19

tror på crowdsoft