Räntetorget

Penningmarknadsfond Se utbud
Obligationsfonder Se utbud
Företagsobligationsfond Se utbud
Realräntefond Se utbud

Vad är räntefond?

En räntefond är en fond som investerar i värdepapper som ger en fast ränta, till exempel statsobligationer, statsskuldsväxlar, kommunobligationer, hypotekslån och företagscertifikat. Normalt placerar de 100 procent av fondförmögenheten i värdepapper som ger fast ränta. Nordnet erbjuder ett stort antal räntefonder. Alla syftar till att ge avkastning men innehåller också risker.

När ska man investera i en räntefond?

Att investera i räntefonder är främst ett sätt att sänka risken i sitt sparande. I allmänhet har räntefonder en lägre risk än aktiefonder. Man kan också använda räntefonder för att hitta specifika investeringsmöjligheter, t.ex. i andra valutor eller i särskilt utsatta företag.

Risker

Även om räntefonder generellt har lägre risker än aktiefonder, ska man vara medveten om att även räntesparande innebär risker. Nedan förklarar vi de olika risker som är förknippade med räntefonder.
Läs mer om risker

Nordnet utvalda fonder

Att hitta rätt i djungeln av alla fonder är definitivt en utmaning, bara på Nordnet har vi närmare 1000 fonder i vårt utbud att välja mellan. Nordnet Topp 30 är ett försök att göra det enklare för dig som kund att hitta bra fonder för långsiktigt sparande. Nordnet Topp 30 är ett urval baserat på en urvalsprocess där vi sorterar hela vårt fondutbud i 10 breda geografiska kategorier. Ur varje kategori plockar vi fram 2?3 fonder som vi bedömer har bäst förutsättningar att tillhöra de främsta inom respektive kategori framöver. Fonderna nedan tillhör kategorin räntefonder. Läs mer om Topp 30

Utveckling 1 år

Köp Nordea Realräntefond
2,83%
Köp Öhman Kort Ränta A
-0,47%
Köp Öhman Obligationsfond SEK A
3,00%

Finansiella instrument kan både öka och minska i värde. Det finns en risk att du inte får tillbaka de pengar du investerar. Innan du investerar i en fond bör du läsa informationsbroschyren som finns hos fondbolaget och faktabladet som du hittar i orderläggningsfönstret samt på fondens produktsida på nordnet.se.