14 månader med Värdepappret

Värdepappret-redaktionen drabbas idag av nostalgiska känslor, eftersom det är dags för vårt sista bidrag till Nordnets nyhetsbrev. Idag är det ungefär 14 månader sedan Värdepapprets första inlägg på Nordnetbloggen och deltagande i nyhetsbrevet. Sedan dess är Värdepapprets aktieportfölj upp med cirka 45 %, en utveckling som vi är stolta över även om ett år säger väldigt lite om en investerares förmåga.

Sedan starten av Värdepapprets portfölj för två år och tre månader sedan, har vi haft nästan dubbla avkastningen mot index – 31 % jämfört med 16,3 % för SIXPRX. En stort bidragande faktor skrev vi om förra veckan, där en liten, oupptäckt entreprenörspärla dominerar försäljningen av verktygen till en global jätteindustri. Textilindustrin är normalt ett otyg för investerare, men som i Klondyke är det oftare smartare att sälja verktygen än att sälja själva råvaran.

Portföljens största innehav har däremot gått ner sedan inköp, och på redaktionen är vi övertygade om att portföljen kommer att fortsätta prestera bra. Vi sitter på en rad bolag med högre avkastning på investerat kapital och högre tillväxt än det genomsnittliga börsbolaget, samtidigt som värderingen är lägre än det genomsnittliga börsbolaget i dagens heta aktiemarknad.

Vi har även en stabil uppsättning riktigt lågt värderade bolag. Där sticker Byggma, McG och Jutlander Bank ut – alla har gått upp ca 38 % på i genomsnitt mindre än två år (Byggma köptes så sent som i januari).

Vi har även en av världens bästa banker i portföljen – åtminstone om man mäter på kostnadseffektivitet. Att denna banken är Nordisk överraskar kanske inte, men mer förvånad blir folk ofta när vi förklarar att det inte handlar om Handelsbanken, och att banken ifråga faktiskt var billigare än den sistnämnda vid inköp – trots en bottensolid balansräkning och en dominerande oligopolposition på hemmamarknaden.

Värdepappret har av en rad skäl valt att fokusera på just Norden, vilket hittils har gått utmärkt! Andra bidrag i detta nyhetsbrev de senaste åren som vi vill uppmärksamma lite extra – särskilt eftersom Värdepapprets artiklar i regel är tidlösa:

 

Med det tackar vi för oss och önskar alla läsare och aktienördar en fantastisk sommar!

 

Gillar du det här inlägget? Glöm då inte att prenumerera på Nordnets nyhetsbrev där du varje måndagmorgon får uppdateringar inför börsveckan.

Åsikterna som presenteras i denna blogg är våra egna och ska inte ses som investeringsrådgivning. Gör alltid din egen analys innan du köper en aktie. För att läsa våra analyser och se hela vår portfölj så ska du besöka oss på vår hemsida www.vardepappret.se och teckna en prenumeration. Följ även vår nordiska modellportfölj på Shareville.

Värdepappret
Värdepappret
Ekonomiskribenter & värdeinvesterare

Finansiella instrument kan både öka och minska i värde. Det finns en risk att du inte får tillbaka de pengar du investerar.

Är du inte Nordnetkund? Kom igång med ditt sparande här!

I kommentarsfältet nedan kan du som läsare kommentera innehållet i detta blogginlägg och ta del av andra läsares kommentarer. Kommentarsinnehåll representerar således inte Nordnets åsikt. Nordnet granskar inte kommentarer innan de publiceras, men vi kommer att ta bort olämpliga kommentarer för det fall sådana förekommer.
Vill du veta mer om hur Nordnet behandlar dina personuppgifter, klicka här.

guest
0 Kommentarer
"Inline" feedbacks
Se alla kommentarer