Vanliga funktioner på nordnet.se

Ibland känns det liksom enklast om någon bara visar hur man gör en sak – så här kommer några snabba klipp där jag hjälper dig navigera på nordnet.se

Dessa är några av de absolut vanligaste sidorna och funktionerna som de flesta användare hos Nordnet nyttjar. Vi kommer kolla på hur du enkelt kan få en överblick av ditt sparande. Hur du hittar och sorterar på dina historiska transaktioner. Eller för den delen hur du lägger en köporder och vad som är skillnaden på en “Fill or Kill” eller “Fill and Kill” order.

Kontoöversikten och Portföljrapporten

Här visar jag hur du hittar runt bland dina konton på nordnet.se. Portföljrapporten är dessutom toppen för dig som vill se historiska värden på ditt konto eller vilken avkastning hur haft under en specifik period.

Marknadsöversikten

Om du vill veta hur börsen, valutor, råvaror och enskilda aktier har utvecklat sig så hittar du detta under Börsen idag. Här kan du även hittar vinnare och förlorare för dagen, samt läsa nyheter om dina aktier.

Bevakningslistor

I detta klipp kollar vi på hur du kan hålla dig uppdaterad om aktier och fonder som du gillar med hjälp av bevakningslistor. Dessutom synkar dina listor mellan appen och hemsidan, så om du ändrar något så syns det överallt.

Transaktioner och notor

Om du behöver hitta historiska köp- och säljkurser så gör du detta under transaktioner och notor. Här kan du sortera på olika typer av transaktioner för att räkna ut hur mycket utdelning du fått, hur mycket du gjort i insättningar samt mycket mer.
Du kan dessutom exportera detta till excel för att räkna vidare.

Olika ordertyper & Stop-loss

Att köpa en aktie är egnetligen inte särskillt svårt, det svåra är ju att bestämma vilka aktier man bör köpa. När du har bestämt vilka aktier och vill lägga en order, ja då visar jag hur det går till.

Dessutom finns det ju lite olika ordertyper som kan vara kul att känna till. Hur en “Fill or Kill order” funkar, eller vad det innebär att lägga en “isbergsorder”. Dessutom kan du ha olika giltighetstid samt lägga en Stop-loss order, allt detta visar jag i filmen ovan.

/Alexander Gustafsson

Alexander Gustafsson
Alexander Gustafsson
Investeringscoach på Nordnet

Finansiella instrument kan både öka och minska i värde. Det finns en risk att du inte får tillbaka de pengar du investerar.

Är du inte Nordnetkund? Kom igång med ditt sparande här!

I kommentarsfältet nedan kan du som läsare kommentera innehållet i detta blogginlägg och ta del av andra läsares kommentarer. Kommentarsinnehåll representerar således inte Nordnets åsikt. Nordnet granskar inte kommentarer innan de publiceras, men vi kommer att ta bort olämpliga kommentarer för det fall sådana förekommer.
Vill du veta mer om hur Nordnet behandlar dina personuppgifter, klicka här.

guest
0 Kommentarer
"Inline" feedbacks
Se alla kommentarer