Hoppa till huvudinnehållet

Allt du behöver veta om vår sajt

Ibland känns det liksom enklast om någon bara visar hur man gör en sak – så här kommer några snabba klipp där jag hjälper dig navigera på nordnet.se

Hemsidan är konstant under förbättring

För att du ska lyckas med ditt sparande så behövs bra verktyg och det är exakt den ambitionen som vi har när nya funktioner utvecklas på hemsidan. Vi försöker med jämna mellanrum dela vilka nya funktioner som har skapats på nordnet.se och du hittar det under fliken Kundservice / Nya funktioner. Du kan dock känna dig trygg med att vi släpper många fler småfunktioner nästan veckovis för att ge dig en så bra användarupplevelse som möjligt.

Vill du börja och lära dig navigera på hemsidan så kommer här nedan några av de absolut vanligaste funktionerna som de flesta användare hos Nordnet nyttjar. Vi kommer kolla på hur du enkelt kan få en överblick av ditt sparande. Hur du hittar och sorterar på dina historiska transaktioner. Eller för den delen hur du lägger en köporder och vad som är skillnaden på en “Fill or Kill” eller “Fill and Kill” order.

Kontoöversikten och Portföljrapporten

Här visar jag hur du hittar runt bland dina konton på nordnet.se. Portföljrapporten är dessutom toppen för dig som vill se historiska värden på ditt konto eller vilken avkastning hur haft under en specifik period.

Marknadsöversikten

Om du vill veta hur börsen, valutor, råvaror och enskilda aktier har utvecklat sig så hittar du detta under Börsen idag. Här kan du även hittar vinnare och förlorare för dagen, samt läsa nyheter om dina aktier.

Bevakningslistor

I detta klipp kollar vi på hur du kan hålla dig uppdaterad om aktier och fonder som du gillar med hjälp av bevakningslistor. Dessutom synkar dina listor mellan appen och hemsidan, så om du ändrar något så syns det överallt.

Transaktioner och notor

Om du behöver hitta historiska köp- och säljkurser så gör du detta under transaktioner och notor. Här kan du sortera på olika typer av transaktioner för att räkna ut hur mycket utdelning du fått, hur mycket du gjort i insättningar samt mycket mer.
Du kan dessutom exportera detta till excel för att räkna vidare.

Olika ordertyper & Stop-loss

Att köpa en aktie är egnetligen inte särskillt svårt, det svåra är ju att bestämma vilka aktier man bör köpa. När du har bestämt vilka aktier och vill lägga en order, ja då visar jag hur det går till.

Dessutom finns det ju lite olika ordertyper som kan vara kul att känna till. Hur en “Fill or Kill order” funkar, eller vad det innebär att lägga en “isbergsorder”. Dessutom kan du ha olika giltighetstid samt lägga en Stop-loss order, allt detta visar jag i filmen ovan.

Alexander Gustafsson
Investeringscoach på Nordnet

Vi vill bara påminna om att börsen ger och tar. Även om sparande i aktier och fonder gett historiskt god avkastning över tid finns inga garantier för framtida avkastning.

Det finns risk att du inte får tillbaka de pengar du investerat.

Är du inte Nordnetkund? Kom igång med ditt sparande här!

I kommentarsfältet nedan kan du som läsare kommentera innehållet i detta blogginlägg och ta del av andra läsares kommentarer. Kommentarsinnehåll representerar således inte Nordnets åsikt. Nordnet granskar inte kommentarer innan de publiceras, men vi kommer att ta bort olämpliga kommentarer för det fall sådana förekommer. Vill du veta mer om hur Nordnet behandlar dina personuppgifter, klicka här.

Subscribe
Notifiera mig om
guest
13 Kommentarer
Nyast
Äldst Mest gillade
"Inline" feedbacks
Se alla kommentarer
Anonym
Anonym
2021-10-06 22:23

För två år sen, när jag provat nya systemet, skrev jag följande meddelande till Nordnet: “Hej, Till att börja med saknar jag två saker. 1: Printfunktion hittar jag inte. Att högerklicka ger ju inga användbara utskrifter. 2: Jag jobbar oftast parallellt med portföljutskrift och Stockchart.com eller Tradingview.com och då vill jag även se tickern i listan. Annars blir det onödigt klickande fram och tillbaka Det kanske finns förbättringar men de har jag inte upptäckt än.” Efter detta har jag återkommit de två åren ett stort antal gånger med samma synpunkt, med svaret att det lämnats vidare. Det avser en fundamental… Läs mer »

Anonym
Anonym
Svara till  Anonym
2022-07-27 18:33

Det är jag, Kenneth Nilsson, som skrivit föreg medd. Tyvärr är det forfarande (juli 2022) lika skitdåligt med möjligheterna till användbar utskrift. Att man inte ens kan högerklicka depåbilden för utskrift! Vanligen ett barnsligt enkelt problem, om man nu inte har grottat ner sig i en programmeringsteknik som är omöjlig att underhålla. Att dessutom kunna se Tickern är ett lika självklart behov. Jag har mest USA aktier, där är Tickern den viktiga identifikationen för att vara tydlig i handel med aktier och ETFer. Det gamla Nordnet-systemet var bättre, hade en genomtänkt design, var snabbare pga mindre klickande och hade inte… Läs mer »

Anonym
Anonym
2021-06-04 17:12

Föranmälda konton kommer att ärvas in på nya sidan?

Anonym
Anonym
2021-06-04 12:08

Nya sidan är snygg och innehåller mycket. Dock saknar jag Gamla sidans översikt över min Fonddepå: Anskaffningsvärde – Marknadsvärde – Avkastning (totalt sedan start).
Detta kan jag nu se på respektive fond, men det totala anskaffningsvärdet och utvecklingen syns inte

Anonym
Anonym
2021-06-04 10:28

Vad händer med sidan “Finanskalender” som ger en så bra överblick av kommande nyhetsföde en vecka framöver?

Anonym
Anonym
2021-06-03 18:54

Varför stänga en sida som är bra? Utveckla den i stället!

Anonym
Anonym
2021-06-03 17:55

den gamla är mycket bättre enklare att se olika köp o sälj gör om gör rätt

Anonym
Anonym
Svara till  Anonym
2021-07-18 08:36

Håller med dig. Den gick dessutom att skriva ut.

Anonym
Anonym
Svara till  Anonym
2021-08-02 22:41

Ja, den nya portföljrapporten är helt kass. Den visar inte transaktioner och utskrifter blir hemska.

Anonym
Anonym
2021-06-03 16:37

hur ska jag göra så att alla kolumner på min depåöversikt skrivs ut???

Anonym
Anonym
Svara till  Anonym
2021-06-03 18:40

Har samma problem som Sol-britt att få utskrifter

Anonym
Anonym
Svara till  Anonym
2021-07-18 08:34

Har påpekat detta flera ggr men ingen förändring. Jag får skriva av för hand.

Anonym
Anonym
2021-06-03 11:03

Jag kan aldrig se insättningar och uttag på mitt sparkonto på Nordnets nya hemsida. Det är därför jag använder den gamla. Om ni inte fixar det flyttar jag mina sparpengar.
Lena Näslund

© 2024 Nordnet Bank AB.
Nordnet | Box 30099 | 104 25 Stockholm