Sparskolan avsnitt 7 – Världsekonomin på 5 minuter

I sommar kan du komma igång med sparandet på allvar eller ge det en energiinjektion. Bänka dig i Sparskolan. 10 filmer om vägen mot en rikare framtid.

Det sjunde avsnittet brottas med hela världsekonomin. Hur hänger allt ihop och behöver du bry dig?

Den här gången tar vi det stora greppet om ditt sparande. Vad ur omvärlden påverkar dina investeringar mest?

I det här avsnittet får du veta mer om:

  • Hur ser grundmodellen för utbud, efterfrågan och finansiering ut?
  • Hur fungerar ekonomin just nu och varför har vi minusräntor?
  • Hur en top-down-investerare använder makronyheter.
  • Hur du kan få en enkel överblick över det i omvärlden som påverkar just dina investeringar.
  • Vad som händer när Riksbanken ändrar räntan.
  • Hur sambandet mellan börs och ränta ser ut.
  • En modell för att veta vilka makronyheter som är viktiga för dina investeringar.

Mer om serien

Du hittar allt om serien på www.sparskolan.se – där finns också bland annat 39 portföljer på Shareville du inte vill missa. Är du inte redan medlem på Shareville kan du bli det här. På Shareville finns en särskild grupp för serien – den hittar du här. Där lägger jag ut allt material kring filmerna, diskuterar och publicerar extramaterial som till exempel småfilmer om vad p/e-tal är, hur en fondanalys kan se ut i praktiken och liknande.

Jag hoppas vi ses – varmt välkomna!

/Jacob Henriksson, alias Gottodix, som du kan följa på Shareville här eller om du vill komma igång med Shareville via den här länken. Jag finns också på Facebook där du dagligen hittar mina ”3 snabba” eller på Twitter @gottodix om du vill följa det jag läser. Fast just nu är det nog inget jag brinner för så mycket som nya Sparskolan. Häng med du med!

Åsikterna som presenteras i denna blogg är mina egna och ska inte ses som investeringsrådgivning. Alla mina egna aktieinnehav redovisas i portföljen på Shareville. Vill du veta mer om mig hittar du det här

Finansiella instrument kan både öka och minska i värde. Det finns en risk att du inte får tillbaka de pengar du investerar.

Är du inte Nordnetkund? Kom igång med ditt sparande här!

I kommentarsfältet nedan kan du som läsare kommentera innehållet i detta blogginlägg och ta del av andra läsares kommentarer. Kommentarsinnehåll representerar således inte Nordnets åsikt. Nordnet granskar inte kommentarer innan de publiceras, men vi kommer att ta bort olämpliga kommentarer för det fall sådana förekommer.
Vill du veta mer om hur Nordnet behandlar dina personuppgifter, klicka här.

guest
0 Kommentarer
"Inline" feedbacks
Se alla kommentarer