Hoppa till huvudinnehållet

Sparskolan avsnitt 4: fixa fondportföljen

I sommar kan du komma igång med sparandet på allvar eller ge det en energiinjektion. Bänka dig i Sparskolan. 10 filmer om vägen mot en rikare framtid. I det fjärde avsnittet är det dags att titta på bästa fondvalet.

Hur väljer man fond och hur ska en fondportfölj se ut? Inriktning, innehav, förvaltning och pris – det är en modell vi går igenom i det här avsnittet. Dessutom, så undviker du att drabbas av fondfusket.

I det här avsnittet får du veta mer om:

  • Underskatta inte avgifternas betydelse
  • Vad ska fonden kosta?
  • Lär dig avslöja fondfusket
  • Det den passive indexspararen ska tänka på
  • Så väljer du aktiv fond
  • Sätt samman en bra fondportfölj
  • Är det bästa fondvalet ett investmentbolag?

Mer om serien

Du hittar allt om serien på www.sparskolan.se – där finns också bland annat 39 portföljer på Shareville du inte vill missa. Är du inte redan medlem på Shareville kan du bli det här. På Shareville finns en särskild grupp för serien – den hittar du här. Där lägger jag ut allt material kring filmerna, diskuterar och publicerar extramaterial som till exempel småfilmer om vad p/e-tal är, hur en fondanalys kan se ut i praktiken och liknande.

Jag hoppas vi ses – varmt välkomna!

/Jacob Henriksson, alias Gottodix, som du kan följa på Shareville här eller om du vill komma igång med Shareville via den här länken. Jag finns också på Facebook där du dagligen hittar mina ”3 snabba” eller på Twitter @gottodix om du vill följa det jag läser. Fast just nu är det nog inget jag brinner för så mycket som nya Sparskolan. Häng med du med!

Åsikterna som presenteras i denna blogg är mina egna och ska inte ses som investeringsrådgivning. Alla mina egna aktieinnehav redovisas i portföljen på Shareville. Vill du veta mer om mig hittar du det här

Vi vill bara påminna om att börsen ger och tar. Även om sparande i aktier och fonder gett historiskt god avkastning över tid finns inga garantier för framtida avkastning.

Det finns risk att du inte får tillbaka de pengar du investerat.

Är du inte Nordnetkund? Kom igång med ditt sparande här!

I kommentarsfältet nedan kan du som läsare kommentera innehållet i detta blogginlägg och ta del av andra läsares kommentarer. Kommentarsinnehåll representerar således inte Nordnets åsikt. Nordnet granskar inte kommentarer innan de publiceras, men vi kommer att ta bort olämpliga kommentarer för det fall sådana förekommer. Vill du veta mer om hur Nordnet behandlar dina personuppgifter, klicka här.

guest
0 Kommentarer
"Inline" feedbacks
Se alla kommentarer