Hoppa till huvudinnehållet

Sparskolan avsnitt 2: välj tillgångar, reglera risk och få rätt betalt

I sommar kan du komma igång med sparandet på allvar eller ge det en energiinjektion. Nu startar nämligen Sparskolan. 10 filmer om vägen mot en rikare framtid. Nu är det dags för andra avsnittet.

Hur styr du risken så att du får rätt avkastning på dina pengar? Mycket handlar om att känna till hur du kan använda olika typer av tillgångar för att få den portfölj som passar ditt sparande.

I det här avsnittet får du veta mer om:

  • Vad får du betalt för när du sparar
  • Hur hög avkastning du kan förvänta dig att ditt sparande ger
  • Hur du kan resonera för att hitta vilken risk du vill ta
  • Hur fondavgifter snabbt kan kosta mer än hälften av din förväntade avkastning
  • Vilka typer av tillgångar du kan spara i och hur det påverkar din risk
  • Hur tillgångsallokering kan vara en metod för aktiva investerare att spekulera i marknadens utveckling
  • Hur investeringsklockan och andra typer av tillgångsautomater fungerar
  • Vilken typ av fonder du kan använda för att investera i olika tillgångar

Mer om serien

Du hittar allt om serien på www.sparskolan.se – där finns också bland annat 39 portföljer på Shareville du inte vill missa. Är du inte redan medlem på Shareville kan du bli det här. På Shareville finns en särskild grupp för serien – den hittar du här. Där lägger jag ut allt material kring filmerna, diskuterar och publicerar extramaterial som till exempel småfilmer om  vad p/e-tal är, vad jag läser för att vara uppdaterad eller hur jag använder verktyg som Börsdata för att hitta intressanta aktier.

Jag hoppas vi ses – varmt välkomna!

/Jacob Henriksson, alias Gottodix, som du kan följa på Shareville här eller om du vill komma igång med Shareville via den här länken. Jag finns också på Facebook där du dagligen hittar mina ”3 snabba” eller på Twitter @gottodix om du vill följa det jag läser. Fast just nu är det nog inget jag brinner för så mycket som nya Sparskolan. Häng med du med!

Åsikterna som presenteras i denna blogg är mina egna och ska inte ses som investeringsrådgivning. Alla mina egna aktieinnehav redovisas i portföljen på Shareville. Vill du veta mer om mig hittar du det här

Vi vill bara påminna om att börsen ger och tar. Även om sparande i aktier och fonder gett historiskt god avkastning över tid finns inga garantier för framtida avkastning.

Det finns risk att du inte får tillbaka de pengar du investerat.

Är du inte Nordnetkund? Kom igång med ditt sparande här!

I kommentarsfältet nedan kan du som läsare kommentera innehållet i detta blogginlägg och ta del av andra läsares kommentarer. Kommentarsinnehåll representerar således inte Nordnets åsikt. Nordnet granskar inte kommentarer innan de publiceras, men vi kommer att ta bort olämpliga kommentarer för det fall sådana förekommer. Vill du veta mer om hur Nordnet behandlar dina personuppgifter, klicka här.

guest
0 Kommentarer
"Inline" feedbacks
Se alla kommentarer