Hoppa till huvudinnehållet

#Sparpodden 89 – Bostadsspecial

#Sparpodden avsnitt 89 ger dig som lyssnare en djupdykning i bostadsfrågor. Förhoppningsvis får du svar på alla frågor du funderat över. Människor behöver någonstans att bo och bostadsfrågor engagerar alla på något sätt. För många har också bostadsköpet blivit en av livets bästa affärer. Frågorna är många och här får du svar på bland annat vilka nycketal man ska undersöka vid bostadsköp, är det någon skillnad mellan aktie- och bostadsmarknaden och vad ska man kolla på under en visining?

I början av detta avsnitt går Jan och Günther igenom statistik över befolkningstillväxten samt nyproduktionen av småhus och flerbostadshus. Graferna över statistiken kan ni se nedan för att lättare förstå deras resonemang.

Statistik över folkmängd och befolkningsökning i Sverige mellan 1960 – 1970. Källa: SCB Statistik över nyproduktion av småhus samt lägenheter i flerbostadshus mellan 1958 – 2014. Källa: SCB

Veckans avsnitt av #sparpodden kan du lyssna på via Podcaster, Soundcloud och massor av andra podcast-appar till din telefon!

Agenda:

00:00  – 04:59 Intro & Vad är det som skiljer bostadsmarknaden mot aktiemarknaden?
05:00 – 08:49 Vad kan vi säga om statistiken kring nybyggandet av bostäder och befolkningstillväxten?
08:50 – 15:59 Vilka stora hinder finns när det kommer till nyproduktion av flerbostadshus?
16:00 – 22:26 Är det smart att flytta till hyresrätt om man ska flytta och tror att marknaden ska gå ner?
22:27 – 42:04 Vilka nyckettal bör man beräkna och undersöka vid köp av bostadsrätt?
42:05 – 45:24 Ska man ta familjens besparingar eller låna pengar för att köpa bostad?
46:25 – 50:31 Den vanligaste frågan av dem alla. Ska man hyra eller köpa bostad?
50:32 – 51:39 Kan man värdera en fastighet utifrån balansräkningen?
51:40 – 55:37 Vad är pantbrev och lagfart?
55:38 – 01:01:39 Spelar det någon roll om man har magister- eller masterexamen?

Hälsningar,

Eva Trouin, Sverigechef på Nordnet, som du följa på Twitter här

Finansiella instrument kan både öka och minska i värde. Det finns en risk att du inte får tillbaka de pengar du investerar.

Innan du investerar i en fond bör du läsa informationsbroschyren som finns hos fondbolaget och faktabladet som du hittar i orderläggningsfönstret samt på fondens produktsida på nordnet.se

Är du inte Nordnetkund? Kom igång med ditt sparande här!

I kommentarsfältet nedan kan du som läsare kommentera innehållet i detta blogginlägg och ta del av andra läsares kommentarer. Kommentarsinnehåll representerar således inte Nordnets åsikt. Nordnet granskar inte kommentarer innan de publiceras, men vi kommer att ta bort olämpliga kommentarer för det fall sådana förekommer. Vill du veta mer om hur Nordnet behandlar dina personuppgifter, klicka här.

guest
0 Kommentarer
"Inline" feedbacks
Se alla kommentarer