Hoppa till huvudinnehållet

#Sparpodden 87 – Inverterad aktiemarknad och skrotvärdering

Det här avsnittet av #sparpodden var det sista ordinarie inspelade avsnittet med Nordnets innovationschef Jan Dinkelspiel och vår tidigare sparekonom Günther Mårder. Ni lyssnare som önskar fler avsnitt kan vara lugna! #sparpodden kommer fortsätta släppas under sommaren med förinspelade avsnitt. Vissa avsnitt kommer likt tidigare baseras på lyssnarnas frågor, men några avsnitt kommer även innehålla intervjuer där Jan och Günther har mött intressanta personer inom ekonomi- och finansvärlden.

I detta avsnitt av #sparpodden får ni höra när Günther och Jan skrapar på ytan kring den omfattande frågan hur inflation, räntor, konjunktur och aktiemarknaden hör ihop. De tar även upp frågor angående värdering av metaller och skrot, hur processen går till när ett bolag börsnoterar sig och spartips i matbutiken.

Veckans avsnitt av #sparpodden kan du lyssna på via Podcaster, Soundcloud och massor av andra podcast-appar till din telefon!

Agenda:

00:00 – 10:50 Vad händer under Almedalsveckan?

10:51 – 14:50 Kan man tjäna pengar på ett nedblåst tak och det bruna guldet?

14:51 – 16:40 Är gratisfonder alltid schysst?

16:41 – 20:35 Kan man spara pengar på lösvikt i mataffären?

20:36 – 32:40 Sambandet mellan räntor, konjunktur och inflation och aktiemarknaden.

32:41 – 38:29 Hur fungerar det när ett bolag börsnoteras?

38:30 – 43:20 Privatekonomisk rådgivning & kommande vårkonsert.

Hälsningar,

Eva Trouin, Sverigechef på Nordnet, som du följa på Twitter här.

 

 

Vi vill bara påminna om att börsen ger och tar. Även om sparande i aktier och fonder gett historiskt god avkastning över tid finns inga garantier för framtida avkastning.

Det finns risk att du inte får tillbaka de pengar du investerat.

Är du inte Nordnetkund? Kom igång med ditt sparande här!

I kommentarsfältet nedan kan du som läsare kommentera innehållet i detta blogginlägg och ta del av andra läsares kommentarer. Kommentarsinnehåll representerar således inte Nordnets åsikt. Nordnet granskar inte kommentarer innan de publiceras, men vi kommer att ta bort olämpliga kommentarer för det fall sådana förekommer. Vill du veta mer om hur Nordnet behandlar dina personuppgifter, klicka här.

Subscribe
Notifiera mig om
guest
3 Kommentarer
Nyast
Äldst Mest gillade
"Inline" feedbacks
Se alla kommentarer
Anonym
Anonym
2015-05-29 20:56

Hej har en fråga jag ska köpa en lägenhet som byggs av riksbyggen priset kommer bli 1,4 miljoner för en lägenhet på 70 kvadrat i ett område där lägenheter i samma område och storlek kostar 1,8-2 miljoner. Så frågan är varför sätter dom inte ett pris på låt oss säga 1,8 och lägger de sista 400000 för att betala av på skulderna som föreningen kommer att få för att på så sätt få lägre månadshyra? skulle dessa pengar gå till riksbyggen eller entrepenören om de hade höjt priset?

Anonym
Anonym
2015-05-28 18:39

Hej
Jag försöker hitta avsnittet när ni pratade om hur man bör gå igenom en bostadsrättsförenings ekonomi.
Någon som vet vilket avsnitt detta är?

Anonym
Anonym
2015-05-27 22:14

Hej, tack för en grym podd! Jag har en annorlunda fundering med utgångspunkt i det skärpta säkerhetsläget i Östersjöregionen.

Vad händer med mina värdepapper i händelse av krig i Sverige?

Jag har både svenska och utländska aktier i en depå hos Nordnet, om vi leker med tanken att banken kollapsar på grund av krig i Sverige, har jag någon möjlighet att bevisa mitt ägande trots att förvaringsinstitutet kollapsat? Skulle jag förlora mina innehav, även utländska värdepapper för bolag som inte direkt påverkats av kriget?

© 2024 Nordnet Bank AB.
Nordnet | Box 30099 | 104 25 Stockholm