Hoppa till huvudinnehållet

Så hittar du vinnare på Shareville

Vårt sociala investeringsnätverk Shareville har i dagsläget över 200 000 medlemmar och 170 000 portföljer med minst ett innehav. I detta inlägg går vi igenom några av de funktioner som finns på plattformen som kan hjälpa dig att hitta vinnare bland både aktier och fonder.

Först och främst, för att kunna använda Shareville fullt ut behöver du ha ett konto. Kom igång direkt, givetvis är det helt kostnadsfritt!

Följ diskussionerna – populära grupper

I grupper kan du hitta likasinnade att diskutera med. Vissa grupper diskuterar börsen brett och andra är mer nischade i sina diskussioner. Nedan kan du se exempel på populära grupper och medlemmarnas topp innehav. Klicka på varje bild för att komma till gruppen på Shareville.

Börsen idag

“Här pratar vi om vad som händer på börsen idag – häng med!”

Aksjer med stort vekstpotensiale i nær fremtid

“Fritt frem for alle å komme med selskaper som i nær fremtid har spesiell aktivitet som kan sende selskapet +50 % eller mer.”

Aktiedagis

“För oss nybörjare. Endast dumma frågor tillåts.”

Small Cap Fundamentalists

“For people who seek to find under valued and under analysed small cap stocks. They should have revenue or be super close to confirmed revenue.”

Hitta populära profiler

Med över 200 000 medlemmar är det inte helt lätt att hitta vilka profiler man ska följa. Nedan förklarar vi några verktyg som kan hjälpa dig med just detta:

Toppmedlemmar – högst avkastning

Bland våra toppmedlemmar kan du se de medlemmar som haft högst avkastning under en viss period. Med verktyget kan du välja olika kriterier för vilka medlemmar som ska synas i topplistan; minsta mängden innehav, vilken aktivitet medlemmen har och vilket land personen är i från.

Portföljscreener

Med portföljscreenern kan du mer avancerat söka fram medlemmar. Kanske vill du se de bästa medlemmarna som också äger just din aktie? I denna funktion kan du välja antalet stjärnor, antal innehav, land, antal avslut per månad samt inkludera eller exkludera vissa värdepapper.

Se vad toppmedlemmarna köper och säljer – Shareville Relax Nordic

Topplistan Shareville Relax Nordic anger hur den bästa tiondelen av Sharevilles nordiska medlemmar har agerat senaste månaden. För att undvika de som gillar att ta hög risk baseras urvalet på de portföljer som haft bäst riskjusterad avkastning senaste året. Populäraste innehav listar de aktier som flest toppmedlemmar har i sin portfölj just nu. När det gäller flikarna Köp senaste månaden och Sälj senaste månaden baseras urvalet på nettoköp och nettosälj bland toppmedlemmarna. Nettoköp innebär att aktien har köpts mer än vad den sålts och tvärtom för nettosälj.

Värt att notera är att vi har fler medlemmar i Sverige och Finland än vad vi har i Danmark och Norge, något som kommer påverka den totala nordiska listan. Vill du se de mest köpta och sålda aktierna bland toppmedlemmar i ett visst land kan du göra det genom att trycka på pilen till höger och välja ett land i listan.

Använder du Shareville, och gör du för att hitta vinnare på plattformen? Kommentera gärna nedan.

Vi vill bara påminna om att börsen ger och tar. Även om sparande i aktier och fonder gett historiskt god avkastning över tid finns inga garantier för framtida avkastning.

Det finns risk att du inte får tillbaka de pengar du investerat.

Är du inte Nordnetkund? Kom igång med ditt sparande här!

I kommentarsfältet nedan kan du som läsare kommentera innehållet i detta blogginlägg och ta del av andra läsares kommentarer. Kommentarsinnehåll representerar således inte Nordnets åsikt. Nordnet granskar inte kommentarer innan de publiceras, men vi kommer att ta bort olämpliga kommentarer för det fall sådana förekommer. Vill du veta mer om hur Nordnet behandlar dina personuppgifter, klicka här.

Subscribe
Notifiera mig om
guest
0 Kommentarer
"Inline" feedbacks
Se alla kommentarer