Hoppa till huvudinnehållet

Så byggde “SmartMoneyTrader” portföljen som stigit 530%

Intervju med Shareville-användaren “SmartMoneyTrader”

Med en avkastning på 530 procent på tre år gör ”SmartMoneyTrader” verkligen skäl för sitt namn på Shareville. Bara under den senaste månaden har han fått mer än 800 nya följare. Detta resulterade även i vinsten av en Ipad i den just avslutade Shareville-tävlingen (som gick ut på att få flest nya följare under december/januari). När jag kontaktar honom för att gratulera till vinsten låter han lite förvånad.

Hej ”SmartMoneyTrader”, och stort grattis till vinsten i Shareville-tävlingen.

-Hej Eva, tack! Jag fick nyss besked om det. Det var väldigt kul att jag vann. Men jag visste faktiskt inte ens att ni hade en tävling.

Med tanke på ditt imponerande förvaltningsresultat är det många som är intresserade av vad du för bakgrund. Kan du berätta lite mer om dig själv?

-Jag har studerat ekonomi och arbetar nu i finansbranschen. Aktieintresset väcktes redan under gymnasietiden när jag gjorde min första aktieinvestering. Sedan dess har jag varit fast.

Hur ser din aktiestrategi ut?

-Min strategi bygger framförallt på att leta efter innovativa och undervärderade bolag inom hälsovårdsindustrin (framförallt amerikanska). Trots den fantastiska uppgång som varit tror jag att sektorn även fortsättningsvis kommer gå bra. Utvecklingen drivs av innovation och det faktum att återhämtningen i resten av ekonomin är medioker.

Bolag inom den amerikanska hälsovårdsindustrin är oprövad mark för de flesta svenska aktiesparare. Kan du berätta lite mer om dina innehav?

-Jag har en förkärlek för mindre bolag inom sektorn då uppsidan i dessa bolag är väsentligt större än i andra sektorer. Dessutom är dessa bolag ofta uppköpskandidater för de större bolagen i sektorn. Mycket av innovationen kommer från de mindre bolagen. Och eftersom det nu i princip är gratis att låna pengar driver det på konsolideringen inom sektorn ytterligare.

“Smartmoneytraders” portfölj på Shareville. En lista med förteckning över samtliga innehav finns på Shareville.

Ditt enda svenska bolag i portföljen är Vigmed. Hur går dina tankar här?

Vigmed är ett svenskt bolag som håller på att lansera innovativa produkter för att minimera riskerna för nålsticksskador inom sjukvården. Bolaget har en stark ledning och distributionsavtal i Europa. De börjar nu få ordning på produktionen och har den största delen av tillverkningen i lågkostnadsländer, bland annat Indien. Nu förväntas försäljningen börja ta fart. Det kommer bli spännande att följa.

Din portfölj har fått en extra skjuts tack vare den stora exponeringen mot dollarn. Hur är din syn på den fortsatta dollarutvecklingen?

-Strategin att ha en stark exponering mot dollarn har varit väldigt lyckosam. Min tro är att dollarn kommer fortsätta stärkas framöver. Återhämtningen av den europeiska ekonomin är väldigt svag. Detta samtidigt som USA:s ekonomi går betydligt bättre.

-Dessutom finns det många fler spännande och innovativa bolag i USA vilket gör att det blir naturligt att ha en stor exponering mot USA oavsett dollarutvecklingen.

Stort tack för att du tog dig tid. Och, återigen, grattis till vinsten i tävlingen.

Om du vill följa ”SmartMoneyTrader” eller någon av våra andra 33 000 användare på nätverket kan du gå in på Shareville.se.

/Eva Trouin, Sverigechef på Nordnet, som du kan följa på Twitter här.

Att investera i finansiella instrument innebär alltid en risk. Instrumenten kan såväl öka som minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Historisk av­kast­ning är ingen garanti för framtida avkastning. 

Vi vill bara påminna om att börsen ger och tar. Även om sparande i aktier och fonder gett historiskt god avkastning över tid finns inga garantier för framtida avkastning.

Det finns risk att du inte får tillbaka de pengar du investerat.

Är du inte Nordnetkund? Kom igång med ditt sparande här!

I kommentarsfältet nedan kan du som läsare kommentera innehållet i detta blogginlägg och ta del av andra läsares kommentarer. Kommentarsinnehåll representerar således inte Nordnets åsikt. Nordnet granskar inte kommentarer innan de publiceras, men vi kommer att ta bort olämpliga kommentarer för det fall sådana förekommer. Vill du veta mer om hur Nordnet behandlar dina personuppgifter, klicka här.

Subscribe
Notifiera mig om
guest
3 Kommentarer
Äldst
Nyast Mest gillade
"Inline" feedbacks
Se alla kommentarer
Anonym
Anonym
2015-01-21 18:51

Verkar vara ett alternativ .

Anonym
Anonym
2015-01-22 09:55

En fråga till Sparpodden angående beskattning av utdelning på utländska aktier i isk. Jag köpte ett par ganska stora poster utdelande amerikanska ETF:er i min ISK innan jag blev varse om problemet med utländsk källskatt. ETF:er som jag planerar att ligga i i många många år. Har förstått att man kan få återbäring på den utländska källskatten så länge man har kapitalintäkter, men att det finns maxbelopp för återbäring? Och hela beräkningen är väldigt diffus och gömmer sig ju under bara bakom raden kapitalintäkt i deklarationen. Jag får ungefär 20k i utdelning på amerikanska aktier i KF:en per år, och… Läs mer »

Anonym
Anonym
Svara till  Anonym
2015-01-22 10:02

Skrev fel i fjärde stycket.

“Jag får ungefär 20k i utdelning på amerikanska aktier i KF:en per år”

Ska vara

“Jag får ungefär 20k i utdelning på amerikanska ETF:er i ISK:en per år”