Hoppa till huvudinnehållet

Robotrådgivning och artificiell intelligens i fokus i USA

Förra veckan var jag tillsammans med några kollegor i New York för att samla inspiration och kunskap kring de senaste trenderna i den finansiella världen. USA är i många avseenden i framkant när det gäller finansiella tjänster och med vår ambition att erbjuda världens bästa kundupplevelse inom sparande och investeringar är det en nödvändighet för oss att se och lära av de som är bäst.

Något som återkom i flera av våra möten är närvaron av artificiell intelligens (AI) i mångas planer framåt. Än så länge är det i få konkreta exempel finansiella företag använder AI men helt klart är att en bra kundupplevelse i framtiden innefattar AI. På det temat träffade vi vår nya samarbetspartner IPsoft för att fördjupa våra insikter i ämnet. I början av nästa år kommer våra kunder första gången träffa på artificiell intelligens i kontakten med oss. Det kommer bli spännande att se vad ni kunder tycker om den dimensionen i vårt erbjudande.

Även robotrådgivning är en het fråga i branschen. Vi lanserade robotrådgivning tidigare i höstas och märker ett stigande intresse  för vad robotrådgivning är och hur man ska använda sig av den på bästa sätt. Betterment är ett av de ledande företagen i USA på just robotrådgivning och vi träffade dem för att ta del av deras erfarenheter och tankar kring robotrådgivning i USA. Viktiga inspel för oss när vi fortsätter att utveckla vår produkt Robosave som vi märker ett allt större intresse för.
Intervju med Peter Dahlgren i DI Digital om robotrådgivning finns här.

När vi spelade in Sparpodden med Nasdaqs noteringschef i USA fick vi en bra bild över investeringsklimatet i USA och den amerikanska ekonomin som många av våra kunder har ett intresse i. Väl värt en lyssning!

Svenska Handelskammaren gör stora insatser för att hjälpa svenska bolag att etablera sig på den amerikanska marknaden. Anna Throne-Holst som leder Handelskammaren i New York delade med sig av sig av sin syn på den amerikanska politiken nu och hur svenska företag står sig i USA.

Ett annat möte jag tar med mig mycket ifrån är när vi träffade Leif Pagrotsky, Sveriges Generalkonsul i New York. Han berättade om hur lite Donald Trump i praktiken påverkar näringslivet i USA och att många verksamheter fokuserar på sitt utan att behöva tänka på det något instabila politiska klimatet i USA för närvarande. Den intervjun kommer vi publicera de kommande veckorna.

Sammanfattningsvis var det mycket givande dagar i USA som gav oss än mer inspiration till att fortsätta utveckla smarta tjänster och produkter samt spännande innehåll som ger ett mervärde till dig som sparare.

/ Eva Trouin, Sverigechef Nordnet

Eva Trouin
Fd. Sverigechef Nordnet

Finansiella instrument kan både öka och minska i värde. Det finns en risk att du inte får tillbaka de pengar du investerar.

Innan du investerar i en fond bör du läsa informationsbroschyren som finns hos fondbolaget och faktabladet som du hittar i orderläggningsfönstret samt på fondens produktsida på nordnet.se

Är du inte Nordnetkund? Kom igång med ditt sparande här!

I kommentarsfältet nedan kan du som läsare kommentera innehållet i detta blogginlägg och ta del av andra läsares kommentarer. Kommentarsinnehåll representerar således inte Nordnets åsikt. Nordnet granskar inte kommentarer innan de publiceras, men vi kommer att ta bort olämpliga kommentarer för det fall sådana förekommer. Vill du veta mer om hur Nordnet behandlar dina personuppgifter, klicka här.

guest
0 Kommentarer
"Inline" feedbacks
Se alla kommentarer