Hoppa till huvudinnehållet

Vägen mot framgång

Under hösten kommer vi att följa Sara Öhman. En novis inom börsvärlden men en expert på många andra områden. Genom privata coachsamtal tillsammans med mig kommer hon få stöd genom processen att ta sig mot nya framgångar, både inom ekonomi och företagande.

Vill du läsa tidigare inlägg hittar du dem här:

Resan från rookie till investeringsproffs

Kan vem som helst bli rik?

Ibland kommer framgång nästan automatiskt. Många framstående människor har berättat att helt plötsligt lossnade det bara, att en dag hände det där som gjorde dem framgångsrika, lite som av en slump. Människor som inte är framgångsrika brukar kalla det “tur”, personer som redan lyckats kallar det entreprenörskap (eller intraprenörskap om det sker inom ett företag). Själv tror jag inte på tur. Jag tror på att befinna sig på rätt ställe på rätt tid och när du väl är där: se till att vara kompetent nog. Ju fler gånger du utsätter dig för möjligheterna att ha “tur” däremot, desto större chans är det att du är på rätt plats när möjligheten uppenbarar sig. Att bli rik eller att ha välstånd handlar förstås inte bara om att spara så mycket pengar man kan i aktier och fonder. Det handlar om de små stegen till en början. Att avstå från ett klädesplagg, att tacka nej till människor som inte gynnar resan för att ha mer tid till de som gynnar den. Att utöka sin business så att mer pengar trillar in, att prova nya grepp när saker faller platt istället för att göra det om och om igen. Och när pengarna rullar in, göra något av dem.

Just de små förändringarna har Sara Öhman redan börjat göra. Faktiskt är det också så, att bara tanken på ett rikare liv skapar fler möjligheter att bli rik. Jag tycker att Tony Robbins exempel är fantastiskt: han ber sin publik att se sig om i lokalen och lägga märke till allt som är rött till färgen. För att det verkligen ska gå in upprepar han “tänk rött, tänk rött” i några sekunder till innan han stoppar dem, ber dem blunda och sedan uppmanar dem nämna allt som är brunt. Det vi fokuserar på är också det vi får, kanske inte på kort eller medellång sikt, men i längden. Att ha ett mål gör att du har mer än 80% större chans att nå dit än om du inte haft något mål alls, detta trots att du inte aktivt jobbar mot målet (om du dessutom arbetar mot målet är procentsatsen svindlande hög). Det kanske låter lite löjligt, men men det finns gott om människor som inte har förstått värdet av mål.

Sara har själv bestämt vart hon vill, vilka målen är får hon berätta om själv, men jag är övertygad om att hon kommer att fylla sitt liv med många sorters rikedom. Hennes uppgifter till nästa gång har varit att söka mer information om placeringar och att följa upp ytterligare delmål. Nästa gång vi ses kommer även Sveriges kanske mest passionerade sparekonom Günther Mårder sätta sina sparklor i Saras framtid i ett privat samtal.

Är du ny inom investeringar? Vilka frågor skulle du vilja ställa till Günther om du fick ett privat coach-samtal? Om du är entreprenör eller intraprenör, har du haft “tur” och vad har den berott på?

Som vanligt hittar du mig på twitter där jag gärna diskuterar både ekonomi och personlig utveckling, gärna i en härlig blandning.

Vi vill bara påminna om att börsen ger och tar. Även om sparande i aktier och fonder gett historiskt god avkastning över tid finns inga garantier för framtida avkastning.

Det finns risk att du inte får tillbaka de pengar du investerat.

Är du inte Nordnetkund? Kom igång med ditt sparande här!

I kommentarsfältet nedan kan du som läsare kommentera innehållet i detta blogginlägg och ta del av andra läsares kommentarer. Kommentarsinnehåll representerar således inte Nordnets åsikt. Nordnet granskar inte kommentarer innan de publiceras, men vi kommer att ta bort olämpliga kommentarer för det fall sådana förekommer. Vill du veta mer om hur Nordnet behandlar dina personuppgifter, klicka här.

Subscribe
Notifiera mig om
guest
0 Kommentarer
"Inline" feedbacks
Se alla kommentarer