Positiv avkastning även vid börsnedgång!

Detta inlägg är marknadsföring.

Atlant Fonder hade stora framgångar även under det svaga börsåret 2018. Sex av sju fonder gav positiv avkastning och Stability Offensiv utsågs till Årets Hedgefond.

Vi är glada och stolta över att Stability Offensiv fick utmärkelsen Årets Hedgefond 2018 av Fondmarknaden. Atlant Fonder har fem marknadsneutrala fonder med låg korrelation till aktiemarknaden. Av dessa fem avkastade såväl Stability Offensiv som Opportunity under 2018 5,2 %. Ett år då de flesta tillgångsslag uppvisade minusavkastning. Båda fonderna kategoriseras som lågriskfonder.

Marknadsneutral avkastning till låg risk
Atlant Fonders förvaltningsstil är marknadsneutral förvaltning på riktigt. Målet är att skapa en positiv avkastning såväl i börsuppgång som i börsnedgång. Merparten av fondernas kapital är investerat i nordiska företagsobligationer. Den aktiva ränteförvaltningen kombineras med derivatstrategier på aktieindex och räntor. Derivatstrategierna används både för att minska risken och skydda fondvärdet samt för att skapa avkastning utöver obligationerna.

Hög andel positiva avkastningsmånader

Vi är väldigt aktiva på derivatmarknaden (optioner och terminer) och vårt sätt att arbeta med derivatstrategier är något som särskiljer oss från många andra hedgefondbolag. En viktig del i vårt arbete, för att uppnå en hög andel positiva avkastningsmånader och en positiv årsavkastning, är att begränsa effekterna av de mindre lyckade placeringsbesluten. När vi tar en derivatposition använder vi endast en mycket liten kapitalinsats vilket gör att förluster blir små de gånger vi har fel. När vi har rätt så kan affärer med vinst bli flera gånger det satsade kapitalet eftersom vi drar nytta av hävstången som finns i optioner.

Stabil avkastning även vid börsnedgång

Atlant Stability är vårt tryggaste alternativ och förväntas avkasta 1,5-2 % i år. Fonden är ett bra alternativ till korta räntefonder och bankkonto. För den som söker en avkastning på 4-5 % kan Opportunity vara ett intressant alternativ. Opportunity har sedan fondstart 2016 till idag (2019-06-01) avkastat ca 21 % till låg risk. Fonden är ett mycket bra alternativ till företagsobligationsfonder men passar även den som vill minska sin aktierisk.

Brett utbud av marknadsneutrala fonder

Atlant Fonders fondförmögenhet uppgår till närmare 5,5 miljarder och har fördubblats de senaste två åren. Det är ett resultat av god kursutveckling i fonderna och att allt fler har upptäckt värdet av att ha med Atlants marknadsneutrala fonder i sitt sparande.

Vi har idag ett av Sveriges bredaste utbud av hedgefonder och har ambitionen att vara förstahandsvalet inom hedgefonder i Sverige. Den positionen ska vi nå genom att ha en förvaltning i toppklass och där vi alltid har kundens bästa för ögonen.

Läs mer och köp fonden här.

Finansiella instrument kan både öka och minska i värde. Det finns en risk att du inte får tillbaka de pengar du investerar.

Är du inte Nordnetkund? Kom igång med ditt sparande här!

I kommentarsfältet nedan kan du som läsare kommentera innehållet i detta blogginlägg och ta del av andra läsares kommentarer. Kommentarsinnehåll representerar således inte Nordnets åsikt. Nordnet granskar inte kommentarer innan de publiceras, men vi kommer att ta bort olämpliga kommentarer för det fall sådana förekommer.
Vill du veta mer om hur Nordnet behandlar dina personuppgifter, klicka här.

guest
0 Kommentarer
"Inline" feedbacks
Se alla kommentarer