Hoppa till huvudinnehållet

Påskblogg från produktchefen: Full fart framåt

Hej! Det var ett tag sedan jag skrev sist, jag ber om ursäkt för det. Det var faktiskt en kund på Twitter som påminde mig och jag kunde bara hålla med om att det var dags för en uppdatering!

Det våra duktiga designers, produktägare och utvecklare har jobbat med hittills i år har i princip antingen varit stora strukturella förbättringar som inte är klara ännu, eller många småfixar –med andra ord, inte så mycket att berätta om för er.

Den mest märkbara förbättringen är de efterlängtade köp- och säljplupparna i aktiegrafen. Vi visar nu med en blå plupp när i tiden och till vilket pris du köpte ett visst värdepapper, och med en röd plupp när du sålde. Antingen blir man så nöjd med sin timing att man vill dela denna graf på sociala medier, eller så ser man att timingen inte blev perfekt. Oavsett så är det bra att kunna utvärdera sina beslut för att dra lärdomar och bli ännu bättre i framtiden. Som vanligt kommer vi förfina funktionen och lägga till möjlighet att se plupparna intradag, med candlestickgrafer och för fonder.

På tal om att förfina, så har vi även släppt en översiktssida på webben för prislarmtjänsten som kom strax före jul. Nu kan man få en helhetsbild över sina prislarm, aktiva som historiska, och redigera eller ta bort aktiva prislarm. Andra nyheter som ni säkert märkt är nya instrumentsidor för fonder med mer data för både ETP:er och index. På samma sätt har vi släppt ett trettiotal små förbättringar främst på kontoöversikten på webben – se fotnoten nedan* för den långa listan! Den första iterationen av vår nya orderpanel – som öppnas i en sidomeny – är också ute. Nu kan du se och redigera en order, och snart kommer du förstås även kunna lägga ordern på detta sätt. Ni kommer nu också åt vanliga frågor genom att klicka på ett frågetecken längst ner till höger på varje sida.

Vi har även skapat ett nytt s k ”onboardingflöde” för nya kunder. Vi växer ju i en rasande takt —41% tillväxt i nya kunder det senaste året –så en förbättring här var på tiden. Framöver kommer vi även jobba med guidningen efter man blivit kund, så man enkelt kan komma igång och sätta upp ett föranmält konto, börja månadsspara, köpa sin första aktie och aktivera sitt Sharevillekonto.

När vi ändå pratar om Shareville så har jag spännande nyheter: vi kommer att fullt ut integrera Shareville i vår nya web och app för att göra det än mer naturligt för er att kunna kommentera era köp, dela era portföljer och inspireras av andra. Ett nytt team är rekryterat och vi hade kick-off med dem ett par veckor före sportlovet! Det är ett jättespännande uppdrag de fått: hur vi ska kunna förena Sharevilles sociala nätverk med en modern plattform för sparande och investeringar. Just nu pågår rätt mycket arbete systemtekniskt bakom kulisserna, men till sommaren ska vi kunna ha första Shareville-funktionen ute på nya Nordnet. Om du vill vara med och ge din feedback får du gärna gå med i gruppen ”SharevilleX” på – ja, var annars –Shareville.

Slutligen så har vi fortsatt leverera nya versioner av appen, men de flesta förbättringar har varit tekniska eller saker som möjligheten för oss att flasha varningstexter om något skulle vara fel på t.ex. bank-ID eller swish. Men snart kommer nya fondsidor och köp- och säljpluppar i appen också. Nu vill jag även ge er chansen att gå in och rösta för de funktioner ni längtar efter mest i appen –det kan du göra på den här länken!

Det blev snabbt långt det här så jag tackar för att du läste och lovar att skriva lite mer regelbundet! Trevlig påsk på er! Hoppas påskharen kommer trots reserestriktionerna.

Rasmus

* Småförbättringar på webben: visa när NAV uppdaterades genom att hålla musmarkören över fondens NAV; förbättrade proportioner på kontografen på kontoöversikten så den använder mer vertikal yta; byt plats på inköpspris och senast NAV för fonder för att öka tydligheten; ändra tiden för transaktioner och notor så den utgår från senaste 12 månaderna rullande; visa kopierbart depå- och kontonummer längst ner på kontoöversikten; lägg till knapp för att uppdatera tabellen med innehav så man slipper refresha webbläsaren; visa räntehistorik för portföljbelåning; och (min personliga favorit) spara sorteringsordning på innehaven på kontoöversikten.

Finansiella instrument kan både öka och minska i värde. Det finns en risk att du inte får tillbaka de pengar du investerar.

Innan du investerar i en fond bör du läsa informationsbroschyren som finns hos fondbolaget och faktabladet som du hittar i orderläggningsfönstret samt på fondens produktsida på nordnet.se

Är du inte Nordnetkund? Kom igång med ditt sparande här!

I kommentarsfältet nedan kan du som läsare kommentera innehållet i detta blogginlägg och ta del av andra läsares kommentarer. Kommentarsinnehåll representerar således inte Nordnets åsikt. Nordnet granskar inte kommentarer innan de publiceras, men vi kommer att ta bort olämpliga kommentarer för det fall sådana förekommer. Vill du veta mer om hur Nordnet behandlar dina personuppgifter, klicka här.

guest
2 Kommentarer
Äldst
Nyast Mest gillade
"Inline" feedbacks
Se alla kommentarer
Nisse
Nisse
2021-05-13 17:08

Känns som ni är på rätt väg. Avanza har fortfarande lite edge med sin “enkelhet” (överblicken, snygga animationer etc) men Nordnets funktionaliet & utbud är bättre, och inte minst Shareville, så om ni efterapar elefanten i rummet lite kan ni ta fler kunder. Shareville borde ni satsa mer på, t.ex. är algoritmen för “intressanta portföljer” rätt trist, man borde även kunna sortera bort dem som har kryptovalutor och bara aktier t.ex.