Nytt pensionsavtal för Knowit maxar medarbetarnas pension

När Knowit byter till Nordnets tjänstepension får företagets anställda förutsättningar att tjäna ihop ett avsevärt större pensionskapital. Kapade avgifter, fullständig transparens och avsaknad av provision var utslagsgivande i valet av tjänstepensionsleverantör.

Jag har träffat Joakim Pilborg, Vice President Corporate Operations på Knowit, och ansvarig för upphandlingen.

Trevligt att träffas, Joakim. Jag är intresserad av att höra hur allt började. Vill du berätta?

Allt började egentligen med att SvD granskade den klassiska mäklaraffären. Vi fick upp ögonen för att den modell vi valt sedan tidigare, var långt ifrån det bästa för våra medarbetare. Allt annat är historia.

Hur gick ni vidare efter den insikten?

Vi började se oss om efter andra alternativ, som kändes modernare och schysstare. Vi tog in offerter från ett antal aktörer, närmare bestämt nio olika. Flera av dem var bättre än vår nuvarande lösning, men efter omsorgsfulla analyser bestämde vi oss till slut.

Vad var utslagsgivande?

Vi hade en kravlista och utgick från den. Vi ville ha fullständig transparens, inga kapitalavgifter och inga incitament att sälja egna produkter. Vi ville ha tillgång till digitala rådgivningstjänster och möjlighet att köpa individuell rådgivning vid behov. Det här hittade vi hos Nordnet.

Häromdagen fick Knowits anställda besked om det nya pensionsavtalet. Hur kommunicerade ni nyheten?

Vi mejlade ut den positiva nyheten till de 700 personer som berörs. I de räkneexempel vi tagit fram har vi utgått från en 40-årig Knowit-konsult. Våra exempel visar att skillnaden mot tidigare pensionsupplägg kan bli så stor som 150 000 till 1 500 000 kronor mer i pensionskapital när det är dags att gå i pension. Totalt sett rör det sig alltså om väldigt mycket pengar. En sådan nyhet är det kul att få kommunicera – och reaktionerna var naturligtvis positiva.

Hur ser planen ut framåt?

Vi är nöjda med avtalet som skapar fantastiska förutsättningar för våra anställa. Just nu planerar vi för en enkel och smidig övergång. Under processens gång kommer vi löpande att bjuda in till möten tillsammans med bland annat Nordnet. Där blir informationen konkret samtidigt som det finns möjlighet att ställa frågor.

Vi kommer också uppmuntra våra anställda att ta hjälp av Nordnet för att undersöka möjligheten att samla tidigare pensionsförsäkringar där. Med en så här bra lösning är det bara dumt att låta bli.

Tack för att du delade med dig av ert nya tjänstepensionsavtal, Joakim. Vi ser fram emot vårt kommande samarbete.

/Eva Trouin, Sverigechef Nordnet

Läs mer om Nordnets tjänstepension och kolla om du också kan flytta. Vi hjälper dig

 

KORT OM KNOWIT
Knowit är ett konsultbolag som, under den allt snabbare digitaliseringen, skapar unika kundvärden genom att erbjuda gränsöverskridande leveranser från tre affärsområden: Solutions, Experience och Insight. Knowit etablerades 1990 och har idag cirka 1 850 medarbetare representerade på 17 orter i Sverige, fem i Norge samt en vardera i Danmark, Estland, Finland, och Tyskland. Det nya tjänstepensionsavtalet startar i februari 2017 och gäller cirka 700 medarbetare inom den svenska delen av Knowit-koncernen.

Finansiella instrument kan både öka och minska i värde. Det finns en risk att du inte får tillbaka de pengar du investerar.

Är du inte Nordnetkund? Kom igång med ditt sparande här!

I kommentarsfältet nedan kan du som läsare kommentera innehållet i detta blogginlägg och ta del av andra läsares kommentarer. Kommentarsinnehåll representerar således inte Nordnets åsikt. Nordnet granskar inte kommentarer innan de publiceras, men vi kommer att ta bort olämpliga kommentarer för det fall sådana förekommer.
Vill du veta mer om hur Nordnet behandlar dina personuppgifter, klicka här.

guest
0 Kommentarer
"Inline" feedbacks
Se alla kommentarer