Hoppa till huvudinnehållet

Nya samarbeten ska möta fler kunders behov

Vi på Nordnet har en ambition om att bredda vår affär – och att växa på flera fronter. Vi är fortfarande en bank för hängivna och aktiva investerare – men vi är lika måna om att skapa goda förutsättningar för dig som vill göra smarta ekonomiska beslut, men inte sitter på hela kunskapen själv.

Det senaste exemplet på hur vi breddar oss är bolånet. Som från att vara en Private Banking-produkt, numera är tillgängligt för en bredare målgrupp. En attraktiv ränta – utan förhandling.

Vi förnyar vår affär och anpassar den till fler. En schysst bank ska vara för alla.

Nordnets plattform öppnas för fler

Som du säkert känner till tror vi på enkelhet och transparens. Vår utgångspunkt är att kunden betalar för det han eller hon köper – förvaltningsavgifter för fonder eller courtage för aktier.

Samtidigt vet vi att det finns många som vill ha rådgivning och en annan administrativ support än den som ingår i vårt standarderbjudande. För att säkerställa att också denna grupp får en pension av hög kvalitet till rimliga kostnader inleder vi nu ett samarbete med en aktör som vi vet kan erbjuda det här – Söderberg & Partners.

Genom samarbetet utökar vi vårt tjänstepensionserbjudande och adresserar en mycket större marknad än tidigare. Vi adderar vi en produkt för den som föredrar att diskutera val av sparande och försäkringar med en rådgivare, men samtidigt ha tillgång till en digital plattform med ett stort utbud av fonder, aktier och andra finansiella instrument.

Men avgifterna då?

Slutkunden betalar ingen procentuell kapitalavgift, däremot 360 kronor i fast årsavgift. Han eller hon betalar också förvaltningsavgift för valda fonder och har möjlighet att lägga till rådgivning som antingen bekostas av den enskilda medarbetaren eller arbetsgivaren. 360 kronor per år är en av de lägsta avgifterna på marknaden, för en motsvarande produkt. Det är också en modell som vi har koll på och insyn i.

I och med vårt nya samarbete får mängder av individer, vars arbetsgivare valt Söderberg & Partners, tillgång till vårt breda utbud och vår lättillgängliga digitala plattform. Förhoppningen är naturligtvis att de ska trivas lika bra här som dig som kan och vill ta hand om din pension mer självständigt.

/Eva Trouin, Sverigechef på Nordnet

Finansiella instrument kan både öka och minska i värde. Det finns en risk att du inte får tillbaka de pengar du investerar. Innan du investerar i en fond bör du läsa informationsbroschyren som finns hos fondbolaget och faktabladet som du hittar i orderläggningsfönstret samt på fondens produktsida på nordnet.se.

Vi vill bara påminna om att börsen ger och tar. Även om sparande i aktier och fonder gett historiskt god avkastning över tid finns inga garantier för framtida avkastning.

Det finns risk att du inte får tillbaka de pengar du investerat.

Är du inte Nordnetkund? Kom igång med ditt sparande här!

I kommentarsfältet nedan kan du som läsare kommentera innehållet i detta blogginlägg och ta del av andra läsares kommentarer. Kommentarsinnehåll representerar således inte Nordnets åsikt. Nordnet granskar inte kommentarer innan de publiceras, men vi kommer att ta bort olämpliga kommentarer för det fall sådana förekommer. Vill du veta mer om hur Nordnet behandlar dina personuppgifter, klicka här.

Subscribe
Notifiera mig om
guest
2 Kommentarer
Äldst
Nyast Mest gillade
"Inline" feedbacks
Se alla kommentarer
Anonym
Anonym
2018-04-25 15:05

Hej!

Min nuvarande arbetsgivare använder Söderberg och partner, kan man då välja er via dem? Vet att detta tidigare inte varit ett alerantiv.

Hur ställer sig Nordnet när man använder er via Söderberg och partner till avgift för premiebefrielse? De tar idag en avgift på 2% per år för denna extra försäkring utifall man blir sjukskriven

Anonym
Anonym
Svara till  Anonym
2018-04-26 13:08

Hej Carl-Henrik och tack för dina frågor!

Det stämmer att du nu kan välja Nordnet som leverantör av tjänstpensionssparande i fondförsäkring eller depåförsäkring (förutsatt att depåförsäkring är valbart i din arbetsgivares pensionspolicy).

Nordnet är (via Söderberg & Partners) leverantör av sparandet, och erbjuder inte premiebefrielseförsäkring. Den har upphandlats hos andra försäkringsbolag.

Vänliga hälsningar,
Eva