Hoppa till huvudinnehållet
Den webbläsare du använder stöds inte längre. Klicka här för att se vilka rekommenderade webbläsare som stöds.

Nya sajten på plats i alla marknader

När det närmar sig juletider brukar jag alltid tänka på året som gått, vad vi uträttat och vad vi kan bli bättre på. Jag har under det senaste året skrivit här på bloggen om arbetet med vår nya webbsajt. Syftet har dels varit att ge er en inblick i hur arbetet går och vad ni kan förvänta er, men även att få er input på de sidor vi designar och lanserar. All feedback ni har gett har varit otroligt värdefull för mig och mitt team.

När jag började skriva den här bloggen hade vi nästan 180 sidor från gamla hemsidan att designa om, kombinera eller stänga innan den nya webben var klar. Vi ville öka tempot i arbetet för att ni skulle slippa slussas fram och tillbaka mellan två olika miljöer. Den 18 november bytte vi till slut till den nya webben som ”default”, i Sverige vilket innebär att du per automatik landar på vår nya sajt när du skriver nordnet.se i din webbläsare.

Nu tar vi emot er feedback på Shareville, Twitter och här på bloggen. Det är både ris och ros– det är det alltid när man släpper något nytt – men vi försöker skilja på när ni kunder säger ”jag skulle vilja…” och ”jag kan inte…”. Om det är något ni inte kan göra på grund av en bugg eller något annat försöker vi fixa det med en gång. Om ni har önskemål om layout, färger eller nya funktioner så lägger vi det till backloggen och jämför med annan feedback samt vad vi kan mäta med vår tracking. Som produktchef ska man förstås lyssna på sina kunder men man måste samtidigt förstå att summan av all feedback sällan skulle leda till en bra produkt. Det är många niche-behov och enskilda åsikter som gör sig hörda. Vi måste därför väga olika krav mot varandra, mäta hur ni faktiskt använder sajten och beta av det som är enkelt att göra först.

Sajten är inte komplett ännu – det kommer den aldrig vara – och vi förflyttar oss nu in i ett läge där vi förändrar tjänsten och sidorna samtidigt som den sista funktionaliteten från gamla sajten lyfts över. Därför är jag tacksam för all feedback jag kan få. Jag fick till exempel en härlig önskelista av en person på Twitter (se bild här intill) och totalt har vi loggat över 300 önskemål om förbättringar från er kunder via kundservice eller andra kanaler.

En del av dessa önskemål finns faktiskt redan i produktion, andra ligger i vår backlogg och ytterligare andra har vi nu lagt till. Våra utvecklingsteam jobbar på så snabbt de kan och ofta kan vi tillgodose ett enklare önskemål inom en vecka eller så.

Sedan lanseringen 18 november har vi redan släppt:

  • Mer kompakta tabeller
  • Ny instrumentsida med mer bolagsdata
  • Möjlighet att sortera aktielistor efter fler nyckeltal (inklusive amerikanska aktier)
  • Ny kreditsida för vår nya portföljbelåning
  • Mäklarstatistik (en favorit!)
  • Fondbytesfunktionalitet från alla kontotyper

Vi jobbar vidare med att kontoöversikten ska komma ihåg det senaste kontot man kollar på – det borde komma ut snart. Vi jobbar också med nya bevakningslistor med fler möjligheter att sortera och hoppas att den kommer i veckan. Teamet jobbar också på en ny avkastningsmodell samt förklarande texter så alla förstår hur vi räknar. Sidor för utländsk valuta är också på gång, liksom mer data (inklusive Shareville-data) på våra instrumentsidor.

Jag vill tacka alla er kunder för all denna feedback och hoppas även att ni känner att vi både hör er och verkligen tar till oss det ni önskar. Ni kan kommentera här eller skriva till mig @rjarborg på Twitter eller NordnetRasmus på Shareville.

Nu när ett år lider mot sitt slut och ett nytt börjar kan det vara läge att se över sitt sparande och jag hoppas all denna nya funktionalitet hjälper dig göra det.

Tack för att du läste. God Jul och Gott Nytt År!

Rasmus Järborg
Produktchef

Vi vill bara påminna om att börsen ger och tar. Även om sparande i aktier och fonder gett historiskt god avkastning över tid finns inga garantier för framtida avkastning.

Det finns risk att du inte får tillbaka de pengar du investerat.

Är du inte Nordnetkund? Kom igång med ditt sparande här!

I kommentarsfältet nedan kan du som läsare kommentera innehållet i detta blogginlägg och ta del av andra läsares kommentarer. Kommentarsinnehåll representerar således inte Nordnets åsikt. Nordnet granskar inte kommentarer innan de publiceras, men vi kommer att ta bort olämpliga kommentarer för det fall sådana förekommer. Vill du veta mer om hur Nordnet behandlar dina personuppgifter, klicka här.

guest
31 Kommentarer
Äldst
Nyast Mest gillade
"Inline" feedbacks
Se alla kommentarer
Anonym
Anonym
2019-12-17 13:29

Glöm inte den viktigaste featuren! En flik med historisk avkastning för dina innehav på ‘Depåöversikt’!

Anonym
Anonym
Svara till  Anonym
2019-12-17 15:37

Tack! Tar med mig den.

Anonym
Anonym
2019-12-17 13:43

Jag tycker nya Nordnet är riktigt bra. Stort lyft mot tidigare!

Ser fram emot förklaringstexter till era beräkningar och en uppdatering av bevakningslistorna. Det skulle t ex vara bra att kunna sortera fonder “under bevakning” efter utveckling på fler (längre!) tidsperioder än de som finns tillgängliga idag.

Anonym
Anonym
Svara till  Anonym
2019-12-17 15:36

Tack! Tar med det till teamet.

Anonym
Anonym
2019-12-17 14:10

Jag skulle inte vara nöjd om jag tillhandahöll en investeringssajt där man inte ens kunde byta mellan OMXSPI och OMXS30 index! Borde vara något som fanns med från början och inte i backloggen. Är det samma utvecklingsteam som för mobilappen? I så fall har de prioriterat fel. Om det inte är samma team kanske de ska börja utbyta idéer. Jag får fortsätta vara dubbelinloggad på Avanza och Yahoo Finance för att få tillgång till normal marknadsinformation som varje investerare bör hålla sig uppdaterad med, något man hade hoppats slippa med en ny sajt.

Anonym
Anonym
Svara till  Anonym
2019-12-17 15:36

Hej! Inte säker på att jag hänger med; man kan idag byta mellan OMXS30 och OMXSPI som jämförelseindex på både webben och appen…? Det är inte samma utvecklingsteam i fronten däremot är det ett team som jobbar med marknadsdata. Tror inte jag skrev att jag är nöjd heller. 😀 Jag är stolt men inte nöjd – det tror jag alla som jobbar med mig känner.

Anonym
Anonym
2019-12-17 15:23

Ja gillar den gamla sajten bättre. När stänger ni ner den så att man inte kan besöka den mer

Anonym
Anonym
Svara till  Anonym
2019-12-17 20:10

Hej Håkan! Inget datum är satt ännu men det blir nog kring halvårsskiftet. Vi jobbar dels med att flytta över kvarstående funktionalitet och dels med att förbättra och förädla det som redan är i produktion på nya sajten. Är det något särskilt du inte gillar eller saknar på den nya sajten så tar jag gärna med mig det?

Anonym
Anonym
Svara till  Anonym
2019-12-17 21:49

Ja har en bugg när ja är inloggad. Haft den i minst 2 månader. Men fortfarande inte åtgärdad. Har för många innehav. Så den vissar att ja har noll innehav

Anonym
Anonym
Svara till  Anonym
2019-12-17 21:54

Oj det låter inte bra. Antar att kundtjänst redan känner till detta och tittar på ärendet?

Anonym
Anonym
Svara till  Anonym
2019-12-18 09:21

Ja det har gått över 2 månader. Så ja tycker de borde ha fixat felet. Vill inte komma i den situationen att ja inte kan sälja aktier. Om ja inte kan komma in på den gammla hemsidan. Har väll 300 – 500 fonder kanske. Plus 400 olika akter kanske

Anonym
Anonym
Svara till  Anonym
2019-12-18 20:00

OK då har jag till och med hört talas om det problemet. Det är ett extremt brett innehav! Oavsett hur det går med att lösa den buggen så kan du alltid ringa mäklare på 010-583 31 00 för att sälja.

Anonym
Anonym
2019-12-18 00:43

Jättebra fast jag förstå inte allt. Bra kund till tal!

Anonym
Anonym
2020-01-06 11:52

Hade varit bra om ni rättat till så man kan fördela kapitalet lika i varje fond när man sätter upp månadsspar och även när man säljer av andelar, går bara i hela tal nu, inga decimaler.
Påpekat det innan, lite trist att det inte ordnats, borde väl inte vara svårt att fixa?

Översikt av utdelningar man förväntas få in på depån och nyheter från Amerikanska. Kanadensiska, Europeiska aktier som man äger, finns en del nyheter men vissa inget alls.. fast än dom ingår i kända index.

Anonym
Anonym
Svara till  Anonym
2020-01-06 11:59

Tack för kommentaren även om jag inte riktigt förstår. Man kan redan nu dela lika utifrån procent – är du nere på kronor och ören nivå när du säger att det inte går? Sen är det ju alltid så att varje enskild grej inte är så svår att fixa (oftast) men står mot 100-tals andra saker vi vill åtgärda eller kunder önskar sig. Vi har över 900,000 aktiva kunder och måste beakta helheten.

Anonym
Anonym
Svara till  Anonym
2020-01-07 12:33

Ni har bara i hela % ex 3, 4, 5 %, Ni skulle ändrat till ex 3,3, 4,4, 5,5 % = Decimaler efter komma tecknet.

Anonym
Anonym
Svara till  Anonym
2020-01-07 20:14

Så ja.. kronor och ören nivån.
Hade underlättat en hel del både för mig och troligtvis också för era 900 000 kunder om ni kunnat ordna det..
Man vill ju fördela sitt kapital hur man vill och det tror jag alla håller med om 🙂

Anonym
Anonym
Svara till  Anonym
2020-01-07 20:27

Ok tack då fattar jag. Tar det med ansvarig PO men tror inte riktigt våra andra 899.999 kunder saknar den funktionen… 😉 men det kan vi kolla med vår tracking. Tjänsten räknar ju automatiskt ut jämn fördelning för resten så skriver du 10,1% för första fonden så blir det fördelning med två decimaler på resten… Men är det en enkel sak så lägger vi till det till backloggen.

Anonym
Anonym
Svara till  Anonym
2020-01-08 11:22

Er tjänst räknar inte ut jämn fördelning, du kan inte skriva 10,1. Endast hela tal som sagt.
Ex om du har 3 fonder, räknar den ut 34%, 33%, 33% på varje fond.
Tycker du ska gå in och prova själv 🙂

Anonym
Anonym
Svara till  Anonym
2020-01-08 11:40

Absolut, tror du missförstår mig. Satt senast med det själv i jul och gjorde om mitt månadsspar. Vad jag menar är att det blir snabbt två decimaler om man kan skriva in en decimal för en fond mm. Men 0,1% skillnad i fördelning på ett månadsspar på 10000kr blir 10kr så svårt att se att det är det alla våra 900 000 kunder längtar mest över. Om det är så att vi i databasen har stöd för det kan vi bara ändra FE valideringen och kolla att scriptet klarar av det. Kollar och återkommer.

Anonym
Anonym
Svara till  Anonym
2020-01-08 12:21

Det är mycket mer än 10 kronors skillnad, beror på antal fonder man väljer att spara i.
Man kan inte fördela kapitalet jämnt i fonderna, måste ha tyngd på vissa enligt ert system.
Avanza kunde man fördela det jämnt, men ta du en titt på scriptet och återkom.

Anonym
Anonym
2022-03-04 05:57

thanks

Anonym
Anonym
2022-03-05 06:09

thank you

Anonym
Anonym
2022-03-06 02:41

thanks

Anonym
Anonym
2022-03-06 18:51

thank you

Anonym
Anonym
2022-03-07 21:21

thank you

Anonym
Anonym
2022-04-17 22:32

Thank you for every other informative blog.