Hoppa till huvudinnehållet

Nordnet är Sveriges mest transparenta bank

Hej!

I den årliga undersökningen som Svenskt Kvalitetsindex (SKI) gör om sparande toppade Nordnet kategorin ”Mest transparenta bank”. Något vi är mycket stolta över då vi brinner för transparens och har jobbat intensivt med det de senaste åren.

Vi vet att transparens är viktigt för vår målgrupp och det är vårt förhållningssätt i allt vi gör. Det betyder att vi är tydliga i vår kommunikation, till exempel om priser, villkor och produkter, men också att tillgängliggöra expertis för alla och att vi öppnar upp för insyn i vår verksamhet. Vår tjänst Shareville är ett exempel på något som jag ser som transparent i vår verksamhet. Att möjliggöra för sparare att dela med sig av sin portfölj och samtidigt få inspiration från över 100 000 andra sparare ger en svårslagen öppenhet och möjlighet att ta del av unik kunskap.

Nöjda kunder blir ambassadörer

Att upplevas som transparent ser vi har en mycket stark och positiv effekt på den totala kundupplevelsen. Det gör att vi har en bra position för att stärka vår kundnöjdhet framöver. Nöjda kunder som blir ambassadörer och rekommenderar oss till vänner och bekanta är motorn i vår tillväxt.

Globala trender som demokratisering, digitalisering och delningsekonomi går i samma riktning som vi. Konsumenter förväntar sig transparens, och vågen av nya regelverk skapar förutsättningar för mer transparens i vår bransch. Jag är övertygad om att vikten av att vara öppen, schysst och transparent bara kommer öka i framtiden.

Vi gör allt vi kan – för våra kunder

Detta var första gången som vi var med i mätningen SKI gör. I den totala sammanställningen hamnade Nordnet på femte plats med ett index på 68,7. Det är inget stort avstånd till de översta placeringarna och vi kommer göra allt vi kan för att förbättra kundnöjdheten till nästa år. För tillfället fokuserar vi på att lansera en ny hemsida, där de första testerna precis börjat. Någon gång under första kvartalet 2017 hoppas jag att vi kan bjuda in kunder för att testa och hjälpa oss att utveckla det vi hittills tagit fram.

Läs hela undersökningen från Svenskt Kvalitetsindex.

Följ mig gärna på Twitter @EvaNordnet

/ Eva

Här är några exempel som visar hur vi arbetar med transparens. Läs och tyck till, du också!

Så tjänar Nordnet pengar

Så funkar transparent kommunikation

SvD granskar flyttavgifter – Nordnet bäst i klassen

 

 

Eva Trouin
Fd. Sverigechef Nordnet

Vi vill bara påminna om att börsen ger och tar. Även om sparande i aktier och fonder gett historiskt god avkastning över tid finns inga garantier för framtida avkastning.

Det finns risk att du inte får tillbaka de pengar du investerat.

Är du inte Nordnetkund? Kom igång med ditt sparande här!

I kommentarsfältet nedan kan du som läsare kommentera innehållet i detta blogginlägg och ta del av andra läsares kommentarer. Kommentarsinnehåll representerar således inte Nordnets åsikt. Nordnet granskar inte kommentarer innan de publiceras, men vi kommer att ta bort olämpliga kommentarer för det fall sådana förekommer. Vill du veta mer om hur Nordnet behandlar dina personuppgifter, klicka här.

guest
3 Kommentarer
Äldst
Nyast Mest gillade
"Inline" feedbacks
Se alla kommentarer
Anonym
Anonym
2016-12-07 14:51

Här gjorde han Jan Dinkelspiel ett utmärkt jobb, när han poddade med Günther, att med raka rör prata om avgifter och villkor kring mäkleriet som var mkt förtroendeingivande. Alla inser såklart att en mäklare måste tjäna pengar men det är inte alltid så tydligt var avgifter ligger för slutkunderna, men han var väldigt öppen och berättade mkt som jag upplevde som väldigt ärligt. Det gjorde att jag, den dag Avanza avvecklade sin tjänst “Avanza Mini”, utan att blinka bytte till Nordnet. De hade då ett lägre minimi-courtage än Avanza, sedan tog också Nordnet bort det “budget-alternativet” och ändrade så att… Läs mer »

Anonym
Anonym
2016-12-08 12:46

Calle

Anonym
Anonym
2016-12-08 12:49

Att dock inte kunna göra en direktöverföring från bankkonto tycker jag dock är dåligt när man handlar med aktier. Och där har nordnet förbättringdpotential