Hoppa till huvudinnehållet

Mjukvara, bygg och e-handel

Läs vad Affärsvärlden tycker om Cavotec, MSAB, Bravida, Byggpartner, Nilörngruppen, Söder Sportfiske och Pricer. Det bjuds också på nyheter kring Afv-portföljen, Investeraren, Råduppföljning och Lock-up.

Vissa av analyserna är upplåsta för Nordnets kunder, du ser vilka nedan.

Cavotec – Till analysen

För ett år sedan såg verkstadsbolaget Cavotec ut att gå mot kraftigt ökande vinster, men utfallet blev knapert. Finns potentialen kvar?

MSAB – Till analysen (inget inlogg krävs)

Kriminalteknologibolaget MSAB uppvisade fin tillväxt och marginalförstärkning under årets första halvår. Nyligen köptes en av bolagets konkurrenter upp. I våras lämnade Joel Bollö VD-posten efter drygt 20 år.

Bravida – Till analysen (inget inlogg krävs)

Bravida har en historik av stabil vinstutveckling även i ganska svag konjunktur. Aktiens värdering pekar på att börsen inte tror det går lika bra den här gången.

Byggpartner – Till analysen

I fjol havererade byggbolagets lönsamhet till följd av att inflationen spräckte kalkylerna i många av bolagets fastprisprojekt. Nyligen genomfördes en nyemission för att täcka det uppkomna hålet.

Nilörngruppen – Till analysen

Etikettbolagets aktie har rasat ytterligare och handlas nu kring 7 gånger ett någorlunda genomsnittligt rörelseresultat. Samtidigt brottas värdekedjan med för stora lager och orderingången kollapsar.

Söder Sportfiske – Till analysen

E-handelsbolaget Söder Sportfiske växte riktigt snabbt under pandemin. Marknadstillväxten har nu saktat in. Bolaget har bytt VD och i början av 2024 flyttar verksamheten till ett nytt lager.

Pricer – Till analysen

Bara ett kvartal efter att Pricer tagit upp en ny obligation tvingas bolaget nu göra en emission för att inte bryta mot lånevillkor kopplat till obligationen. Aktien har pressats rejält och stora delar av styrelsen har bytts ut. Marknaden för elektroniska etiketter växer mycket starkt.

Krönika – Till krönikan

Danska läkemedelsbolaget Novo Nordisk har nu ett börsvärde som är högre än Sveriges Topp-20 globala börsbolag tillsammans. Bra jobbat Danmark! Men det är också pinsamt att Sverige sjunkit så djupt. Att Sverige skulle vara ett land av framgångsrika storföretag är alltmer av en förlegad vanföreställning.

Afv-portföljen – Till portföljen

Det var en positiv vecka för portföljen som utökade avståndet mot index. Rapporten från G5 var halvdan.

Investeraren – Till intervjun

Kavaljer Quality Focus är bästa Sverigefonden de senaste tre åren. “Det är nästan så man får nypa sig i armen”, säger den vindsurfande förvaltaren Peter Lindvall, som gillar outdoorbolag. För Afv berättar han om juvelen i kronan, fondens nyaste innehav och investmentbolaget han tror vänder upp igen.

Lock up – Till sammanställningen

Kommande veckor löper lock-up-avtal ut för ägarna i Savelend, Immunovia, Xbrane och Hubbster.

Råduppföjning – Till sammanställningen

Köprådet i bilsäkerhetskoncernen Autoliv blev veckans bästa med knappt 30% avkastning. I övrigt gick det sämre med bland annat Elanders och Alimak som sänken.

Vi vill bara påminna om att börsen ger och tar. Även om sparande i aktier och fonder gett historiskt god avkastning över tid finns inga garantier för framtida avkastning.

Det finns risk att du inte får tillbaka de pengar du investerat.

Är du inte Nordnetkund? Kom igång med ditt sparande här!

I kommentarsfältet nedan kan du som läsare kommentera innehållet i detta blogginlägg och ta del av andra läsares kommentarer. Kommentarsinnehåll representerar således inte Nordnets åsikt. Nordnet granskar inte kommentarer innan de publiceras, men vi kommer att ta bort olämpliga kommentarer för det fall sådana förekommer. Vill du veta mer om hur Nordnet behandlar dina personuppgifter, klicka här.

Subscribe
Notifiera mig om
guest
0 Kommentarer
"Inline" feedbacks
Se alla kommentarer

© 2024 Nordnet Bank AB.
Nordnet | Box 30099 | 104 25 Stockholm