Hoppa till huvudinnehållet

Dags för en hälsokoll på dina fonder?

Investeringar och sparande är en i allmänhet digitaliserad bransch, och i kombination med stark innovationskraft har skapats en helt ny kategori av tjänster – fintech. På Nordnet gillar vi att hålla ögonen öppna efter nya spännande finansiella verktyg som kan berika spararna. Vi kan inte utveckla allting själva, men genom partnerskap och samarbeten kan vi tillhandahålla våra kunder de bästa tjänsterna som finns på marknaden. För ett par år sedan investerade vi i Shareville, som närmast kan beskrivas som ett Facebook för sparande, och nu har vi ingått ett partnerskap med Opti.

I Optis app kan du som fondsparare kan jämföra dina befintliga innehav med liknande produkter på marknaden, för att se om du har valt rätt. Säg till exempel att du sparar 5.000 kronor i en Sverigefond och ytterligare 10.000 kronor i en globalfond. Vad är det som säger att du har valt den bästa Sverigefonden och den bästa globalfonden? Via mobilt bank-ID kopplar Opti upp sig mot din bank för att kolla exakt vilka fonder du äger, och scannar sedan marknaden efter andra fonder med liknande placeringsinriktning. Utefter femton kriterier, bland annat följsamhet mot index och avgifter, rankas fonder som liknar dina, och du får sedan ett förslag på fonder att byta till. Helt enkelt en slags hälsokoll av dina fonder, med diagnos och förslag till behandling.

En enkel och genial tjänst, om du frågar mig. Och det är inte bara vi på Nordnet som tycker det. Opti har uppmärksammats av Apple, och är den här veckan ”I blickfånget”, det vill säga på förstasidan i App Store tillsammans med andra appar som rekommenderas av Apple.

Och för att vara transparent – Nordnet och Opti får ingen ersättning av varandra. Att ladda ner appen och göra hälsokollen är gratis, men Opti tar en fast avgift av dig som kund om du vill ha hjälp att byta till de rekommenderade fonderna. Nordnet har marknadens största utbud av fonder från olika bolag, och i appen har du möjlighet att flytta ditt fondsparande till oss om du önskar.

Lycka till med att optimera ditt fondsparande.

Hälsningar / Eva

 

Vi vill bara påminna om att börsen ger och tar. Även om sparande i aktier och fonder gett historiskt god avkastning över tid finns inga garantier för framtida avkastning.

Det finns risk att du inte får tillbaka de pengar du investerat.

Är du inte Nordnetkund? Kom igång med ditt sparande här!

I kommentarsfältet nedan kan du som läsare kommentera innehållet i detta blogginlägg och ta del av andra läsares kommentarer. Kommentarsinnehåll representerar således inte Nordnets åsikt. Nordnet granskar inte kommentarer innan de publiceras, men vi kommer att ta bort olämpliga kommentarer för det fall sådana förekommer. Vill du veta mer om hur Nordnet behandlar dina personuppgifter, klicka här.

guest
0 Kommentarer
"Inline" feedbacks
Se alla kommentarer