Hur kombinerar man skola och företagande?

Det är nu september månad och jag och Selma har gått på Handelshögskolan i exakt 1 månad. Det har varit en händelserik månad med många aktiviteter, nya intryck och mängder av plugg. Vi trivs väldigt bra!

Någonting vi funderat över är hur man kan balansera skola och företagande på bästa sätt. Att börja plugga på högskola/universitet innebär att plugget (som tidigare kan ha varit något man gjort vid sidan om sitt liv) nu utgör ens huvudsakliga aktivitet i livet. Därför är det väldigt viktigt att se på det som ett heltidsjobb.

Vi har räknat ut att om man behandlar pluggandet som en arbetsdag så ska inte skolan ta allt för mycket fritid. Vid en vanlig arbetsdags slut är man klar med skolan och kan gå över till att göra det man vill med sin fritid, är man entreprenör sysselsätter man sig troligt med sitt företag. Självklart är undantaget de perioder innan tentor då man behöver tillsätta extra mycket tid på skolan. Att börja plugga innebär INTE att man ger upp sitt entreprenörsskap och blir en bokmal. Nedan följer 3 konkreta råd om hur man balanserar skola och företagande på bästa sätt:

1.Sätt upp mål och deadlines för att ha uppnått målen

2. Prioritera hälsan! Skapa alltid tid för en aktivitet där du tränar eller rör på dig. Kombinera detta med näringsrik mat och du har plötsligt mycket mer energi över på dagarna.

3. Studieteknik och arbetsteknik. Lär dig att vara effektiv – dvs. att vara så produktiv som möjligt på så kort tid som möjligt. Detta innebär att du kanske måste se över teknikerna kring hur du pluggar och hur du arbetar. Lär dig av dem mer erfarna samt dina egna misstag och skapa nya tillvägagångssätt som passar just dig.

Lycka till!

Sonja

Finansiella instrument kan både öka och minska i värde. Det finns en risk att du inte får tillbaka de pengar du investerar.

Är du inte Nordnetkund? Kom igång med ditt sparande här!

I kommentarsfältet nedan kan du som läsare kommentera innehållet i detta blogginlägg och ta del av andra läsares kommentarer. Kommentarsinnehåll representerar således inte Nordnets åsikt. Nordnet granskar inte kommentarer innan de publiceras, men vi kommer att ta bort olämpliga kommentarer för det fall sådana förekommer.
Vill du veta mer om hur Nordnet behandlar dina personuppgifter, klicka här.

guest
2 Kommentarer
Äldst
Nyast Mest gillade
"Inline" feedbacks
Se alla kommentarer
Anonym
Anonym
2013-10-17 18:16

Kommentar om smarta ekonomiska upplägg för hur man finansierar sitt företagande med hjälp av de redskap som man student får tillgång till skulle vara kul. Både skattetekniskt samt bidrags/lånetekniskt.

Anonym
Anonym
Svara till  anonymous
2013-12-08 21:15

Hej Vilhelm!
Tack för jättebra och intressanta tips! Det ska vi absolut skriva om framöver, kika in igen om någon vecka!

Hälsningar,
Selma Salah