Heja alla som låter kundvärde gå före egenintresse

Eva Trouin Nordnet

När det kommer till kundnytta är pris en viktig del. Vid sidan av kvalitet, service och mycket annat.

Min bransch har historiskt varit väldigt duktig på att ta betalt. Inte alltid för att kvaliteten är så väldigt hög – utan, framförallt, för att man kan.

Få är nämligen de kunder som ifrågasätter bankernas prissättning. Få är de som förstår vad höga avgifter gör med sparandet.

Just därför blir jag glad när fler aktörer följer efter oss i vårt krig mot höga avgifter. Att fler sänker priset på aktiehandel, för att så många som möjligt ska få ut så mycket som möjligt av sina sparpengar. Nordea var senast i raden att justera priserna på courtage nedåt. Bra Nordea!

Men hur ser det ut i övriga affärer? När det gäller pension brukar vi visa en beräkning som jämför vårt erbjudande utan fasta avgifter med det pris många andra pensionsbolag tar ut. En halv miljon kan skillnaden bli för en 35-åring som flyttar sin ihopsparande tjänstepension till oss, enligt det här exemplet. En halv miljon.

Det är dags att fler agerar, förbättrar och följer efter.

  • Det är nämligen inte rimligt att ta ut en hög procentuell avgift på pensionssparande
  • Det är inte heller rimligt att ta ut skyhöga avgifter när missnöjda kunder vill flytta
  • Och det är absolut inte rimligt att alltjämt låta egenintresse gå före kundvärde

Hur väl tillgodoser banken dina behov? Berätta!

/Eva Trouin, Sverigechef på Nordnet

Finansiella instrument kan både öka och minska i värde. Det finns en risk att du inte får tillbaka de pengar du investerar.

Är du inte Nordnetkund? Kom igång med ditt sparande här!

I kommentarsfältet nedan kan du som läsare kommentera innehållet i detta blogginlägg och ta del av andra läsares kommentarer. Kommentarsinnehåll representerar således inte Nordnets åsikt. Nordnet granskar inte kommentarer innan de publiceras, men vi kommer att ta bort olämpliga kommentarer för det fall sådana förekommer.
Vill du veta mer om hur Nordnet behandlar dina personuppgifter, klicka här.

guest
0 Kommentarer
"Inline" feedbacks
Se alla kommentarer