Hoppa till huvudinnehållet

Hej och varmt välkomna till Nybörjarbloggen!

Välkomna till Nybörjarbloggen – en blogg för dig som är nybörjare och vill lära dig mer om börsen!

Vad är börsen, egentligen? En plats där sådana som kan procenträkning i huvudet snabbare än en miniräknare kan bli rika eller en plats för dem som tycker det går för fort att spela bort sina pengar på sport och söker lyckan med aktier istället? Är det en plats för tålmodiga pensionssparare eller kicksökande, kostymklädda ynglingar som tittat på The Wolf of Wall Street en eller två gånger för mycket?

Och vad är egentligen en aktie, en obligation, vad betyder det att ”blanka”? Jag vet inte svaren på alla frågorna men tanken med den här bloggen är att vi tillsammans ska ta reda på dem i vår egen takt. Eller först och främst blir det ju i min takt, men oroa er inte – ingen har någonsin i hela mitt liv skrämts av min takt.

Mitt namn är Marcus Raihle och jag är ny på börsen. Jag blir alltid bortdribblad när jag tittar på filmer som skildrar finansvärlden och har tidigare i mitt liv trott att aktier är till för andra än mig, en vanlig ung man som just fyllt 26 år. Jag vill skildra börsen ur en nybörjares perspektiv då det finns gott om bloggar av experter som förstår hur olika valutakurser påverkar olika länder och kan göra en skarp analys om bostadsbubblor och när ett bolag är övervärderat eller undervärderat – jag kan ingenting om det där. Därför är tanken att vi tillsammans lär oss mer om börsen på ett enkelt sätt.

I bloggen kommer jag redovisa för mina innehav och de ska inte ses som tips eller råd till affärer.

Förhoppningsvis lär vi oss någonting av det här och har vi tur kanske vi har kul på vägen. Välkomna till Nybörjarbloggen!

Med vänliga hälsningar, Marcus Raihle

Finansiella instrument kan både öka och minska i värde. Det finns en risk att du inte får tillbaka de pengar du investerar.

Innan du investerar i en fond bör du läsa informationsbroschyren som finns hos fondbolaget och faktabladet som du hittar i orderläggningsfönstret samt på fondens produktsida på nordnet.se

Är du inte Nordnetkund? Kom igång med ditt sparande här!

I kommentarsfältet nedan kan du som läsare kommentera innehållet i detta blogginlägg och ta del av andra läsares kommentarer. Kommentarsinnehåll representerar således inte Nordnets åsikt. Nordnet granskar inte kommentarer innan de publiceras, men vi kommer att ta bort olämpliga kommentarer för det fall sådana förekommer. Vill du veta mer om hur Nordnet behandlar dina personuppgifter, klicka här.

guest
5 Kommentarer
Äldst
Nyast Mest gillade
"Inline" feedbacks
Se alla kommentarer
Anonym
Anonym
2018-04-09 18:41

Välkommen till Nordnetbloggen Marcus! 🙂
Ska bli otroligt intressant att följa. Tror många kan ha nytta av att få vara med från start och lära sig grunderna, det har aldrig skadat.
Har du en Shareville-profil som man kan följa?

Anonym
Anonym
Svara till  Anonym
2018-04-10 05:56

Stort tack! Jag är på gång med att fixa en Shareville-profil, lagom till nästa inlägg är den i full gång 🙂

Anonym
Anonym
2018-04-12 08:23

Hej Marcus!
Är verkligen nybörjare! Hur följer jag dig?
MVH
Ewa

Anonym
Anonym
Svara till  Anonym
2018-04-12 09:14

Hej Ewa, vad kul att du vill följa mig! Enklaste sättet att följa mig är nog att spara https://www.nordnet.se/blogg/author/marcusraihle/ så kommer du direkt till mina inlägg, annars kan du surfa in på https://www.nordnet.se/blogg/ med jämna eller ojämna mellanrum och se om något nytt inlägg av mig ligger framme. Nästa inlägg kommer på måndag om allt går som planerat!

Med vänliga hälsningar, Marcus Raihle

Anonym
Anonym
2018-04-12 17:56

Välkommen in i Nordnet-familjen Marcus! Det är superkul med fler “vanliga” personer på bloggen och jag ser fram emot att läsa dina kommande inlägg!