Hoppa till huvudinnehållet

Här är toppinvesterarnas 10 favoritaktier

Är du osäker på vilka aktier du ska köpa eller letar du inspiration? Nedan kan du se de tio aktier som är mest populära bland toppanvändarna på vårt sparnätverk Shareville.

Aktier – en av världens mest populära sparformer

Att investera i aktier är en världens mest populära sparformer. Genom att köpa aktier blir du delägare i företag och får ta del av aktiens kursutveckling. Många bolag delar också ut en del av vinsten varje år som du aktieägare får ta del av som utdelning.

9 procent i avkastning per år sedan 1870

Historiskt sett har aktier varit en väldigt lönsam sparform. Under perioden 1870-2019 har börsen exempelvis stigit med i snitt ca 9 procent per år.*

*Baserat på årsmedelavkastning (CAGR) av SIXRX 1870-2019

10 aktiefavoriter bland toppinvesterarna

NamnLandUtv. 1 årHandla
1. Tesla Inc.🇺🇸+ 92 %Köp
2. NEL🇳🇴+ 96 %Köp
3. Evolution Gaming Group AB🇸🇪+ 211 %Köp
4. Apple Inc.🇺🇸+ 36 %Köp
5. Novo Nordisk🇩🇰+ 36 %Köp
6. Microsoft Corporation🇺🇸+ 42 %Köp
7. Amazon🇺🇸+ 29 %Köp
8. Investor B🇸🇪+ 10 %Köp
9. Advanced Micro Devices, Inc.🇺🇸+ 106 %Köp
10. Bavarian Nordic A/S🇩🇰+ 29 %Köp

Listan baseras vanligaste innehaven bland den bästa tiondelen av nordiska Shareville medlemmar. Urvalet baseras på de portföljer som haft bäst riskjusterad avkastning senaste året. Listan är uppdaterad per den 21 april 2020.

Finansiella instrument kan både öka och minska i värde. Det finns en risk att du inte får tillbaka de pengar du investerar.

Innan du investerar i en fond bör du läsa informationsbroschyren som finns hos fondbolaget och faktabladet som du hittar i orderläggningsfönstret samt på fondens produktsida på nordnet.se

Är du inte Nordnetkund? Kom igång med ditt sparande här!

I kommentarsfältet nedan kan du som läsare kommentera innehållet i detta blogginlägg och ta del av andra läsares kommentarer. Kommentarsinnehåll representerar således inte Nordnets åsikt. Nordnet granskar inte kommentarer innan de publiceras, men vi kommer att ta bort olämpliga kommentarer för det fall sådana förekommer. Vill du veta mer om hur Nordnet behandlar dina personuppgifter, klicka här.

guest
1 Kommentar
Äldst
Nyast Mest gillade
"Inline" feedbacks
Se alla kommentarer
peter stangfors
peter stangfors
2021-03-03 14:52

Hoppsa Hoppsan