Hoppa till huvudinnehållet

Här är profilerna som växer snabbast på Shareville

På vårt sociala investeringsnätverk Shareville finns det över 200 000 portföljer i dagsläget. Det innebär att du kan ta del av väldigt många olika strategier och få mycket tips. Men ibland kan det vara svårt att hitta de som man tycker är värda att följa. Därför har vi nedan listat några av de profiler som växer snabbast i varje land.

🇸🇪 Svenska profiler

Sparkjolen

Trots sin unga ålder har Elin ”Sparkjolen” Agorelius hunnit med mycket inom området finans. Som verksamhetschef för Ung Privatekonomi inspirerar hon till vardags ungdomar runtom i landet inom ekonomi och sparande. Även på Shareville inspirerar hon sina drygt 30000 följare med tre olika portföljer; en långsiktig aktieportfölj, en pensionsportfölj och en portfölj med råvaror. Den mest populära är hennes aktieportfölj som har slagit index med råge de senaste åren och har för det belönats med tre av tre stjärnor.

Spargrisen86

Pseudonymen Spargrisen86 har en portfölj som minst sagt imponerar. De senaste fem åren har den nämligen haft en utveckling på över 1000 procent. Själv beskriver han sig så här: ”Till vardags företagsekonom med privat intresse för aktier och sparande. Försöker balansera mitt sparande mellan välkända, stabila bolag och högriskbolag inom exempelvis förnyelsebar energi. I min Shareville-portfölj är det övervikt mot hög risk och hållbara investeringar.” Han är även administrator för gruppen Miljöteknik och innovation.

AktieAlbin

En välkänd profil inom finansnyheter är Albin ”AktieAlbin” Kjellberg. Som reporter och programledare på ekonomikanalen EFN har han trots sin unga ålder flera års erfarenhet av börsen. Han beskriver sin investeringsstrategi som ”tror på små bolag, starka balansräkningar och tvåsiffrig tillväxt”. Och det har gett resultat. Sedan 2015 har han haft över 100 procent avkastning, en bra bit över index.

🇳🇴 Norska profiler

MAVRICK

Användaren MAVRICK har med över 5000 följare varit en av Norges mest populära Shareville-profil. Med sin nästan spikraka kurva uppåt har han sedan starten lyckats med att få otroliga 71000 procent i avkastning. Hur var det möjligt och vem är egentligen mannen bakom aliaset? Det fick vi svar på när han blev intervjuad i #pengepodden några år sen.

Stockles

Den populäre ekonomibloggaren ”Stockles” delar två portföljer på Shareville. Han delar även med sig av mycket nyttiga nybörjartips och insikter om marknadsläget på de globala börserna.

🇩🇰 Danska profiler

MJBHANSEN

Med en långsiktig syn på börsen som enligt honom själv inte låter sig påverkas av börsklimat, har Mark ”MJBHANSEN” Hansen blivit en populär profil med sin trestjärniga portfölj. Han köpte sin första aktie för åtta år sedan som 18-åring och har de senaste fem åren avkastat närmre 200 procent utan att ta överdriven risk. Fokus ligger på aktier på både danska och amerikanska börsen. Han delar också med sig av månadsuppdateringar där han reflekterar över portföljen.

JGS_

Julie ”JGS_” Stahrenberg köpte sin första aktie i mitten av 2018, men har trots det lyckats hinna slå index rejält. Trots heltidsjobb och två små barn spenderar hon sin fritid med att läsa in sig på bolag för att hitta nya potentiella aktier. Hennes portfölj är bred och innehåller flera olika nordiska aktier, men har trots det slagit alla nordiska index senaste året.

🇫🇮 Finska profiler

Titaanien taisto

Denna användare är skapad av Nordnet och följer den finska tävlingen ”Battle of the Titans”. Tävlingen är mellan tre finska Nordnet-profiler med olika syn och strategi på börsen. Jukka L är f.d. trader och jobbar nu i finska marknadsföringsteamet. Han investerar dagligen i olika index genom börshandlade produkter. Jukka O jobbar till vardags som mäklare och fokuserar på att hitta bra aktier. Han är flerfaldig författare till flera populära investeringsböcker. Martin är vår finska sparekonom som gärna predikar passiva investeringar. Tävlingen pågår i minst ett år och du kan göra som flera tusen andra och följa den på Shareville genom detta konto.

TalviQQ

En veteran inom börs som började med aktier under det heta börsklimatet 80-talet. Hon handlar mestadels aktier och ETF:er och blickar gärna utanför hemlandet Finland i sina investeringar. Med 500 trogna följare delar hon bra insikter som är guld värda för de som vill bli mer insatta.

Vet du inte vilka du ska följa på Shareville, kika in några av profilerna ovan. Och vill du ha mer förslag kan du kika in populära portföljer och utvalda portföljer.

Är du inte på Shareville än? Läs mer och bli kund här..

Vi vill bara påminna om att börsen ger och tar. Även om sparande i aktier och fonder gett historiskt god avkastning över tid finns inga garantier för framtida avkastning.

Det finns risk att du inte får tillbaka de pengar du investerat.

Är du inte Nordnetkund? Kom igång med ditt sparande här!

I kommentarsfältet nedan kan du som läsare kommentera innehållet i detta blogginlägg och ta del av andra läsares kommentarer. Kommentarsinnehåll representerar således inte Nordnets åsikt. Nordnet granskar inte kommentarer innan de publiceras, men vi kommer att ta bort olämpliga kommentarer för det fall sådana förekommer. Vill du veta mer om hur Nordnet behandlar dina personuppgifter, klicka här.

Subscribe
Notifiera mig om
guest
1 Kommentar
Nyast
Äldst Mest gillade
"Inline" feedbacks
Se alla kommentarer
Anonym
Anonym
2020-01-15 09:32

Kul inlägg! Däremot så saknar jag verkligen uppdateringar av Shareville. Känns som att ni har lagt det åt sidan när ni har fokuserat på nya hemsidan. Om så är fallet så har jag full förståelse men känns som att Shareville måste uppdateras.

Tack annars för en bra tjänst 🙂

© 2024 Nordnet Bank AB.
Nordnet | Box 30099 | 104 25 Stockholm