Gottodix bakom masken

Hej!

Jag heter Jacob. Investeringar är det roligaste jag vet. För knappt två år sedan hängde jag med på Shareville redan från starten. Det var det bästa investeringsbeslut jag fattat sedan vi köpte Vitrolife för 40 kronor 2012.

Hela mitt yrkesliv har jag jobbat med att förbättra styrmodeller och beslutsprocesser, större delen av tiden inom staten. Det vanligaste problemet när stora misstag begås är inte att analysen var fel. Det är att rätt underlag inte nådde rätt personer som behandlade dem på rätt sätt. Se på dieselskandalen i Volkswagen. Informationen nådde högsta ledningen för flera år sedan utan att något hände. Den var för övrigt även offentlig hos amerikanska myndigheter långt innan bubblan brast. Det fanns säkert inslag av mörkläggning i ledningens hantering men också något vi investerare känner igen – en oförmåga att värdera och hantera den flod av fakta som alltid strömmar över oss.

Hur gör man egentligen för att få bra beslutsunderlag i tid och utan att jobba ihjäl sig? Hur gör man sedan för att ha ork och förmåga att fatta bra beslut? Sådant ägnar jag mina dagar åt att fundera på. Det var därför jag direkt hakade på Shareville. En plats där vanliga sparare kan hjälpas åt för att förbättra sina beslut. Det lät nästan för bra för att vara sant. Det var det inte.

Föga anade jag hur många roliga diskussioner jag skulle dras in i eller strömmen av frågor, analyser och tips om fakta jag skulle mötas av. Precis som andra lyckade beslut ledde vägen vidare till nya möjligheter. För ett och ett halvt år sedan startade jag en blogg, Molekylär Ekonomi. Den har växt till en helt annan storlek än jag var beredd på. Samma sak med Twitter där jag med små kommentarer lägger ut allt jag läser. Så där har snöbollen rullat på – Nordnet Live, skribent på Värdepappret och i Nordnets nya veckobrev samt snart lanseringen av ännu ett nytt jätteroligt projekt. Det ena leder till det andra.

Jacob 1 160428

Min arbetsgivare har hela tiden varit sjyst och låtit mig hålla på med min favorithobby. Nu har det växt till lite större proportioner. Ok, svarade min moderna arbetsgivare – ta av dig masken då. Sagt och gjort. Det här är jag. Vill du veta mer om mig kan du kolla det här inlägget på min egen blogg.

/Jacob Henriksson, alias Gottodix, som du kan följa på Shareville här, Facbook (ny) eller på Twitter @gottodix om du vill följa det jag läser

Åsikterna som presenteras i denna blogg är mina egna och ska inte ses som investeringsrådgivning. Alla mina egna aktieinnehav redovisas i portföljen på Shareville. Vill du veta mer om mig hittar du det här.

 

Finansiella instrument kan både öka och minska i värde. Det finns en risk att du inte får tillbaka de pengar du investerar.

Är du inte Nordnetkund? Kom igång med ditt sparande här!

I kommentarsfältet nedan kan du som läsare kommentera innehållet i detta blogginlägg och ta del av andra läsares kommentarer. Kommentarsinnehåll representerar således inte Nordnets åsikt. Nordnet granskar inte kommentarer innan de publiceras, men vi kommer att ta bort olämpliga kommentarer för det fall sådana förekommer.
Vill du veta mer om hur Nordnet behandlar dina personuppgifter, klicka här.

guest
0 Kommentarer
"Inline" feedbacks
Se alla kommentarer