Gör kunskapstester och få fler möjligheter

Efter den 3 januari behöver du göra mer omfattande kunskapstester för att handla komplexa värdepapper som till exempel hävstångsprodukter, räntebevis och bull- & bearcertikat. På nya nordnet.se kan du redan idag göra kunskapstester, för att placera som vanligt efter årsskiftet. Det här är också ett utmärkt tillfälle att lära dig mer om komplexa produkter, så att du kan göra smartare investeringar i framtiden.

Den 3 januari träder ett nytt regelverk i kraft (MiFID II) som bland annat syftar till att stärka skyddet för dig som kund. Till exempel kräver den nya lagen dokumenterad kunskap för att handla komplexa värdepapper. För att handla denna typ av finansiella produkter behöver du göra ett kunskapstest. Syftet med testerna är att ge dig mer investeringsskydd som kund och säkerhetsställa att du förstår vad du köper, och vilken risk du tar.

Så här går kunskapstesterna till
Kunskapstesterna är byggda på nya nordnet.se med ny design och förbättrad användarupplevelse. Testerna är uppdelade i olika instrumenttyper som exempelvis kapitalskyddade produkter, avkastningsförbättrade värdepapper och belåning. Du hittar hela listan på alla produkter här.

Du behöver inte göra alla tester, utan du kan välja att göra testet för de instrument du är intresserad av att investera i.

Gör kunskapstester innan den 3 januari
För att fortsätta, eller börja handla de värdepapper du vill, gör kunskapstesterna innan den 3 januari. Har du inte gjort testerna till den 3 januari är det inte försent, men då behöver du genomföra testerna innan du kan handla.

Vill du veta mer om komplexa värdepapper och hur våra kunskapstester går till? Läs mer på vår utbildningssida. Om du har några frågor eller funderingar, tveka inte att kontakta oss. Skriv dina funderingar i kommentarsfältet så besvarar vi dem så fort vi kan.

//Eva Trouin

Eva Trouin
Eva Trouin
Fd. Sverigechef Nordnet

Finansiella instrument kan både öka och minska i värde. Det finns en risk att du inte får tillbaka de pengar du investerar.

Är du inte Nordnetkund? Kom igång med ditt sparande här!

I kommentarsfältet nedan kan du som läsare kommentera innehållet i detta blogginlägg och ta del av andra läsares kommentarer. Kommentarsinnehåll representerar således inte Nordnets åsikt. Nordnet granskar inte kommentarer innan de publiceras, men vi kommer att ta bort olämpliga kommentarer för det fall sådana förekommer.
Vill du veta mer om hur Nordnet behandlar dina personuppgifter, klicka här.

guest
0 Kommentarer
"Inline" feedbacks
Se alla kommentarer