Hoppa till huvudinnehållet

Hur tar banken betalt? Orimligt att misskötta kunder ska stå för notan

Det finns ju en uppsjö sparformer på marknaden; investeringsparkonto, vanligt sparkonto, kapitalförsäkring, aktie- och fonddepå och så vidare. Du kan välja att spara i fonder, aktier, börshandlade produkter – eller kanske bara med en fast (och låg) ränta. De allra flesta håller inte reda på sådant. De allra flesta tycker att det finns intressantare saker att tänka på.

Se om ditt hus – ingen annan kommer göra det

Glädjande besked! De allra flesta behöver inte heller hålla reda på det här. Det finns nämligen banker som gör det åt dem. Vissa har fysiska rådgivare, vi på Nordnet arbetar med smarta digitala verktyg som tar fram rätt grejer för just dig. Enkelt, pålitligt och objektivt.

Vad det däremot är bra att hålla koll på är hur din bank arbetar med avgifter. Hur affärsmodellen ser ut. Kan låta krångligt men behöver inte vara det. Fråga bara. Vilka avgifter tar ni ut från mitt sparande?

Om det är en enda sak jag vill att du förknippar oss på Nordnet med, så är det att vara schysst och transparent. Vi tar till exempel inte ut några fasta avgifter – istället tar vi betalt för det du köper. Helt enkelt för att vi tycker det är öppnast och enklast så.

Orimligt låta misskötta kunder betala

SvD om avgifter missnöjda kunder tvingas betala.

Kolla bara den här artikeln, som SvD publicerade förra veckan. En granskning av banker och deras sparerbjudanden. Har man som aktör misskött kundrelationen så till den grad att kunden vill flytta. Är det då rimligt att hen ska behöva betala för att lämna?

Nej, precis.

Trots det kostar det allt som oftast tusentals kronor att flytta från aktörer som alltjämt har sitt eget bästa för ögonen – på bekostnad av kunden.

Med det sagt vill jag upprepa: Vi tar inga fasta avgifter från ditt sparande. Vi tar heller inga rörliga, löpande avgifter från ditt sparande. Och om du vill flytta från oss är du naturligtvis fri att göra det.

/Eva Trouin, Sverigechef Nordnet

Kolla in oss på nordnet.se

Flytta pension till Nordnet

Så tjänar vi pengar i pensionsaffären

Vi vill bara påminna om att börsen ger och tar. Även om sparande i aktier och fonder gett historiskt god avkastning över tid finns inga garantier för framtida avkastning.

Det finns risk att du inte får tillbaka de pengar du investerat.

Är du inte Nordnetkund? Kom igång med ditt sparande här!

I kommentarsfältet nedan kan du som läsare kommentera innehållet i detta blogginlägg och ta del av andra läsares kommentarer. Kommentarsinnehåll representerar således inte Nordnets åsikt. Nordnet granskar inte kommentarer innan de publiceras, men vi kommer att ta bort olämpliga kommentarer för det fall sådana förekommer. Vill du veta mer om hur Nordnet behandlar dina personuppgifter, klicka här.

Subscribe
Notifiera mig om
guest
0 Kommentarer
"Inline" feedbacks
Se alla kommentarer

© 2024 Nordnet Bank AB.
Nordnet | Box 30099 | 104 25 Stockholm