Hoppa till huvudinnehållet

”Flytträtten lämnar mycket att önska”

I den budgetproposition regeringen lämnade häromdagen, lyfter man sin ambition om att stärka flytträtten på pensionsmarknaden. En ambition jag och Nordnet mer än välkomnar.

Regeringen har även tidigare uppmärksammat frågan och delvis verkat för att öka konsumentens kontroll, överblick – och samtidigt sänka kostnaderna.

Det är bra.

Men som jag tidigare förklarat lämnar flytträtten alltjämt mycket att önska. Några särskilt viktiga åtgärder är enligt mig att:

  • Lagstifta om en övergripande och generell flytträtt, även för försäkringar tecknade före 2007. Vi vet nu att självregleringen inte fungerar.
  • Lagstifta om rätten att ta ut en skälig fast administrativ flyttavgift – inte en procent på flyttkapitalet. En sådan modell finns det bara en part som tjänar på; pensionsbolaget.
  • Snabba på flyttprocessen – det är inte rimligt att det ska ta månader att flytta pensionspengar från en aktör till en annan…

Den här fria marknaden ställer förstås krav på konsumenten och inte minst på oss bolag. Det måste vara möjligt att jämföra försäkringar med varandra, för att kunna fatta välgrundade beslut.

/Eva Trouin, Sverigechef Nordnet

Läs mer om flytt av pension och vad vi på Nordnet tycker här

 

*Finansiella instrument kan både öka och minska i värde. Det finns en risk att du inte får tillbaka de pengar du investerar. Innan du investerar i en fond bör du läsa informationsbroschyren som finns hos fondbolaget och faktabladet som du hittar i orderläggningsfönstret samt på fondens produktsida på nordnet.se.

Vi vill bara påminna om att börsen ger och tar. Även om sparande i aktier och fonder gett historiskt god avkastning över tid finns inga garantier för framtida avkastning.

Det finns risk att du inte får tillbaka de pengar du investerat.

Är du inte Nordnetkund? Kom igång med ditt sparande här!

I kommentarsfältet nedan kan du som läsare kommentera innehållet i detta blogginlägg och ta del av andra läsares kommentarer. Kommentarsinnehåll representerar således inte Nordnets åsikt. Nordnet granskar inte kommentarer innan de publiceras, men vi kommer att ta bort olämpliga kommentarer för det fall sådana förekommer. Vill du veta mer om hur Nordnet behandlar dina personuppgifter, klicka här.

guest
0 Kommentarer
"Inline" feedbacks
Se alla kommentarer