Hoppa till huvudinnehållet

”Eva Trouin ska göra Nordnet mer synligt” – stor intervju i Risk & Försäkring

I Risk & Försäkring (nr 4/2016) blev jag intervjuad av Georg Ebert. Jag fick möjlighet att prata om synlighet i rollen som Sverigechef, utmaningen i att engagera unga i pensionen och mina höga ambitioner för 2016.

Man måste plocka ner ordet pensionssparande till vad det är

Omslaget på Risk & Försäkring nr 4 2016

Intervjun kretsar mycket kring ungas låga intresse för pension och pensionssparande. Som jag säger i Risk & Försäkring tror jag att det är en framgångsfaktor att konkretisera begreppet. Plocka ner det till vad det egentligen är. Själv brukar jag ofta dra paralleller till studentlivet. Dagens unga vet vad det innebär och vill kanske inte hamna där igen, ekonomiskt.

Vi ska ta större marknadsandel

För Risk & Försäkring berättar jag också om vårt mål för 2016. Vi ska ta större marknadsandel. Ett område där jag bedömer att vi har mycket att hämta är flyttmarknaden – det finns väldigt många som vill flytta till oss idag. Vårt attraktiva erbjudande med låga avgifter ger kunden förutsättningar till högre framtida lön (pension). Man kan se det som att ”förhandla” med sig själv idag om en högre lön imorgon.

Tyvärr är branschen eftersatt på det här området. Trots lagstadgad flytträtt låser pensionsbolagen in sina kunder med skyhöga flyttavgifter. Man hävdar att det är för kundens skull, eller att avgifterna är till för att täcka kostsam administration. Men det är inte dyrare att flytta en stor försäkring än en liten. Jag tycker att det är nonsens – det vet alla om.

Om detta och mycket annat kan ni läsa i Risk & Försäkrings (nr 4/2016) intervju med mig.

/Eva Trouin, Sverigechef på Nordnet

Finansiella instrument kan både öka och minska i värde. Det finns en risk att du inte får tillbaka de pengar du investerar. Innan du investerar i en fond bör du läsa informationsbroschyren som finns hos fondbolaget och faktabladet som du hittar i orderläggningsfönstret samt på fondens produktsida på nordnet.se.

Vi vill bara påminna om att börsen ger och tar. Även om sparande i aktier och fonder gett historiskt god avkastning över tid finns inga garantier för framtida avkastning.

Det finns risk att du inte får tillbaka de pengar du investerat.

Är du inte Nordnetkund? Kom igång med ditt sparande här!

I kommentarsfältet nedan kan du som läsare kommentera innehållet i detta blogginlägg och ta del av andra läsares kommentarer. Kommentarsinnehåll representerar således inte Nordnets åsikt. Nordnet granskar inte kommentarer innan de publiceras, men vi kommer att ta bort olämpliga kommentarer för det fall sådana förekommer. Vill du veta mer om hur Nordnet behandlar dina personuppgifter, klicka här.

guest
0 Kommentarer
"Inline" feedbacks
Se alla kommentarer