Hoppa till huvudinnehållet

Ekonomi, företagande och kvinnor

För några månader sedan fick jag frågan om jag ville föreläsa på en inspirationskväll för kvinnor -av kvinnor. Självklar person på scen var Nordnets Sverigechef Eva Trouin som du även kan följa här på nordnetbloggen. Det behöver säkert inte nämnas att jag inte hade några som helst betänkligheter till att tacka ja.

Det har varit två intensiva dagar som inleddes i Stockholm på hotell Rival för att avslutas inför ett glatt, sorlande gäng i Göteborg. Även ett par modiga män trotsade den kvinnliga stämpeln och dök upp på eventet och självklart var de mer än välkomna. Att rikta sig enbart till kvinnor sticker i en del människors ögon, vi pratar helt plötsligt ojämlikhet mellan könen på ett annat sätt än vad vi är vana vid. Det är förstås alltid ett dilemma, men jag tror också på att vi ska välja vad vi strider mot-och varför.  För syftet är gott. Det kommer fler kvinnor till eventen som riktar sig mot kvinnor och det behövs, för kvinnor är fortfarande underrepresenterade när det kommer till investeringar. Kanske kan vi kosta på oss att ha ett eller ett par event per år bara för dem? Diskutera gärna nedan!

Själv sitter jag på ett tåg från Göteborg och är märkligt stolt. Stolt för att vi har så mycket drivna kvinnor i Sverige. Som startar eget och som orädda kastar sig ut i det okända. Som investerar, trots att de inte kan speciellt mycket utan bara vill lära sig. Som vågar prata om ekonomi som något roligt -inte ett medel för att kunna köpa vantar till barnen och fredagsmys. Kvinnor som minglar lika världsvant som om de byggt nätverk ett helt liv. Som är glada och stolta över andra -och sig själva. Jag är stolt för att vi har gått ifrån det banala och basala när vi riktar oss till kvinnor. Att vi är proffsiga och smarta när vi pratar med och om oss själva. Inte bara förklarande och understödjande.

Tack till alla er som kom, tack till alla som kom fram och presenterade er, som gav mig feedback och som vågade berätta om era drömmar och mål. Tack för aktietips och företagartips, för inspiration och roliga historier. För boktips och för twitterkommentarer. Jag hoppas att ni passar på att delta på fler event i Nordnets regi framöver och ni känner att det gav er lika mycket som det gav mig. En del av er gav mig också tips för framtida inlägg: stort tack för det! Redan nästa vecka kommer ett inlägg efter era förslag. 

Nästa gång hoppas jag att jag får träffa ännu fler kvinnor och män!

Förläsningshälsningar /Angelica

Ps.  Idag lanseras Shareville på Nordnet. Plötsligt är det både enkelt och gratis att ta rygg på proffsen -men gör alltid din egen analys. Ds.

 

Finansiella instrument kan både öka och minska i värde. Det finns en risk att du inte får tillbaka de pengar du investerar.

Innan du investerar i en fond bör du läsa informationsbroschyren som finns hos fondbolaget och faktabladet som du hittar i orderläggningsfönstret samt på fondens produktsida på nordnet.se

Är du inte Nordnetkund? Kom igång med ditt sparande här!

I kommentarsfältet nedan kan du som läsare kommentera innehållet i detta blogginlägg och ta del av andra läsares kommentarer. Kommentarsinnehåll representerar således inte Nordnets åsikt. Nordnet granskar inte kommentarer innan de publiceras, men vi kommer att ta bort olämpliga kommentarer för det fall sådana förekommer. Vill du veta mer om hur Nordnet behandlar dina personuppgifter, klicka här.

guest
2 Kommentarer
Äldst
Nyast Mest gillade
"Inline" feedbacks
Se alla kommentarer
Anonym
Anonym
2014-09-25 23:51

Tusen tack för en inspirerande föreläsning i Göteborg ikväll!!

Anonym
Anonym
Svara till  Anonym
2014-10-01 19:05

Tack! Jag hade fantastiskt roligt!