Hoppa till huvudinnehållet

#Sparpodden 94- Efter börskrasch kommer uppgång på 203%

Kraftiga börsfall och våldsam trading i Fingerprint

I senaste #sparpodden gästas Eva Trouin och Johan Tidestad av aktieexperten Peter Benson. Temat kretsar självklart kring den senaste tidens kraftiga börsfall. Några av alla ämnen som diskuteras är Kinas ekonomi, historiska börskrascher, alternativ till aktiesparande och hur du som sparare ska agera när det blåser hårt på aktiemarknaden.

Veckans #Sparpodden-trio pratar också fördelar och nackdelar med preferensaktier, den våldsamma tradingen i Fingerprint och teorin om det läskiga sambandet på 203 procent.

#Sparpodden kan du lyssna på via Podcaster, Soundcloud och massor av andra podcast-appar till din telefon!

Vad vill du att vi pratar om i nästa avsnitt?

Sparpodden baseras på lyssnarnas frågor och önskemål. Vad vill du att vi pratar om i nästa avsnitt? Lämna gärna kommenterar här eller ställ frågor till oss på Twitter under hashtagen #sparpodden.

Hälsningar,

Eva Trouin, Sverigechef på Nordnet, som du följa på Twitter här.

Vi vill bara påminna om att börsen ger och tar. Även om sparande i aktier och fonder gett historiskt god avkastning över tid finns inga garantier för framtida avkastning.

Det finns risk att du inte får tillbaka de pengar du investerat.

Är du inte Nordnetkund? Kom igång med ditt sparande här!

I kommentarsfältet nedan kan du som läsare kommentera innehållet i detta blogginlägg och ta del av andra läsares kommentarer. Kommentarsinnehåll representerar således inte Nordnets åsikt. Nordnet granskar inte kommentarer innan de publiceras, men vi kommer att ta bort olämpliga kommentarer för det fall sådana förekommer. Vill du veta mer om hur Nordnet behandlar dina personuppgifter, klicka här.

guest
7 Kommentarer
Äldst
Nyast Mest gillade
"Inline" feedbacks
Se alla kommentarer
Anonym
Anonym
2015-08-26 20:24

Hej! Har ni något avsnitt där ni pratar om Tesla och dess aktie? Om inte, kan ni nämna den i någon avsnitt framöver? Vill gärna höra era tankar.

Anonym
Anonym
Svara till  Anonym
2015-08-27 10:08

Hej Filip, I detta avsnitt av Sparpodden pratas det om Tesla: https://nordnetblog.wpengine.com/sparpodden-81-borstips-mutor-overklassens-diskreta-livsstil/09/04/2015/

Det är en aktie som intresserar många sparare. Vi tar upp detta igen i nästa Sparpodden.

/Eva Trouin

Anonym
Anonym
2015-08-27 07:53

Jag vill att ni beskriver 1) HUR man analyserar aktier, 2) privatekonomi & 3) hur man ska tänka kring kapitalallokering.

Anonym
Anonym
Svara till  Anonym
2015-08-27 10:06

Hej Uffe, Hur man analyserar aktier pratar Günther Mårder och Jan Dinkelspiel om i tidigare avsnitt av sparpodden. Bland annat i detta avsnitt: https://nordnetblog.wpengine.com/sparpodden-82-lar-barnen-om-aktier-och-rakna-malkurser/17/04/2015/

Men vi kommer sjävklart ta upp dina frågor i nästa avsnitt av Sparpodden.

/Eva Trouin

Anonym
Anonym
2015-08-27 22:42

Jag skulle gärna vilja att ni tar upp hur man som sparare kan hedga sin portfölj nu när börsen svänger ordentligt. Har man ett långsiktigt perspektiv känns det surt att sälja av, kan man komplettera med någon produkt med tex hävstång för att säkra portföljen?

Anonym
Anonym
2015-08-30 18:31

Jag har under en längre tid letat efter några bra och billiga “miljö” fonder. Men av dem som jag hittar är avgifterna rätt höga vilket gör att man inte är lika sugen på att investera i dessa.
Vad jag har hört har även den norska oljefonden börjat investera i miljö teknik.
Och som alla vet är detta den enda vägen som vi kan gå om vi nu vill leva kvar på denna planeten.

Mvh Jakob

Anonym
Anonym
2015-08-31 14:36

Flytta utomlands! Hej jag behöver er hjälp! Jag kommer under två år att jobba i USA, mitt kontrakt kommer att vara lokalt och jag kommer betala skatt i USA. Som jag förstår finns det ingen bank i Sverige som godkänner att jag har kvar mina aktier i Sverige (i Nordnet får jag inte ens fortsätta vara kund under den här perioden?). Hur gör jag med mitt långsiktiga och månatliga sparande, finns det något sätt jag kan komma runt detta? Jag skulle gärna vilja höra era tankar kring detta, att man flyttar till USA under en kortare tid kan ju knappast… Läs mer »