“Det bästa som hänt finansbranschen på många år”

Intervju med Börsgruppen på Linnéuniversitetet 

I ett tidigare inlägg här på Nordnetbloggen kunde man läsa att Shareville har fått en ny gruppfunktion där du som kund kan skapa egna slutna grupper. Något som kanske passar för Facebookgrupper, börsgruppen/klassen vid Universitetet eller den närmaste vänskapskretsen.

Privata grupper innebär att du som administratör för gruppen kan antingen bjuda in de personer du vill ha med eller så ansöker personer för att bli medlem i gruppen. Ni kan bland annat se er egen ranking i gruppen, de populäraste investeringarna och handeln i realtid.

Några som valt att starta en privat grupp är Börsgruppen vid Linnéuniversitetet. Här får vi en intervju med Henrik Johansson, aktiv i utskotter i Börsgruppen, om vad han tycker om Shareville och den nya gruppfunktionen.

Hej Henrik, kul att du ville ställa upp på en intervju!

Innan vi går in på Shareville, skulle du kunna berätta lite om dig själv?

Jag pluggar ekonomi på Linnéuniversitetet. Ända sedan jag varit liten har jag haft ett stort intresse för aktier och sparande. Jag är aktiv i utskottet Börsgruppen där jag framförallt jobbar med utbildning och förvaltning.

Du har startat Sharevillegruppen ”Börsgruppen vid Linneuniversitetet” som redan efter 4 veckor har fått 30 medlemmar. Vad är syftet med gruppen och vilka är ni som är medlemmar i gruppen?

Den första tanken var att det skulle bli lättare att fortsätta hjälpa de personer som kom på våra nybörjarkvällar i aktiekunskap. Planen var att medlemmarna i Börsgruppen skulle ha med ”Börsgruppen” i sitt användarnamn på Shareville, till exempel ” Börsgruppen Henrik” som jag heter eller ”Börsgruppen Eric”. Då skulle studenterna som precis börjat handla med aktier veta att om de behövde hjälp med något skulle de kunna vända sig till oss.

Nyligen så flyttade Börsgruppen portföljen vi förvaltar till Shareville och vi ser gruppen som ett bra forum för att diskutera förvaltningen. Vi tycker med det är ett sätt för oss att vara transparanta i våra affärer.

Nu när gruppen har kommit igång lite ser man otroligt många fördelar som att man kan tävla lite med sina kompisar på skoj. Du kan hitta folk i närheten med samma intresse. Men det bästa är ändå att det blir roligare och att man lär sig otroligt mycket av varandra.

Medlemmarna i gruppen är studenter på Linnéuniversitetet. Det finns allt från teknologer till ekonomer med.

Kan vem som helst gå med i gruppen?

Inte riktigt vem som helst, men alla på Linnéuniversitetet kan gå med. Fast alla andra är självklart välkomna att gå in och läsa vad som händer eller följa medlemmarna i gruppen.

Ni har en topprankad medlem i gruppen, JWHallen. Märker ni att många nya medlemmar tar inspiration från JWHallens portfölj eller från listan över gruppens populäraste innehav?

Själv så har jag inspirerats till att köpa en aktie som han har. Jag har sett någon mer som också gjort det och jag tror fler kommer börja göra det med tanke på hur duktig han är.

Det är lite roligt att se vilket inflytande medlemmarna har på varandra. En liten rolig sak som hände för någon vecka sedan var att på måndagen ägde ingen aktien Clavister och på fredagen så var den det näst största innehavet i gruppen!

Hur upptäckte ni Shareville från första början?

Personligen så var jag aktiv på gamla Shareville och upptäckte det därifrån, men de flesta tror jag hört talas om det genom Sparpodden, som är en ganska populär podd bland studenterna.

Har du någon feedback på Shareville, några funktioner du vill hylla eller är det några du saknar?

Jag gillar såklart gruppfunktionen mycket. En annan funktion som jag använder mycket är ”community” knappen. Jag brukar använda den när jag tittar på en aktie för att se hur många ägare det finns på Shareville och vad för slags portföljer aktien är med i.

En häftig funktion hade varit om man kunde se hur många av ens följare som köpt en aktie du har efter att du köpt den. Hade även varit intressant att se hur länge en aktie i genomsnitt ägs av medlemmarna, om folk tänker lång- eller kortsiktigt. Annars är jag ju helt såld på Shareville, det är det bästa som hänt finansbranschen på många år tycker jag.

Stort tack för alla svar och lycka till med de framtida investeringarna!

/ Eva Trouin, Sverigechef på Nordnet som du kan följa på Twitter här.

Finansiella instrument kan både öka och minska i värde. Det finns en risk att du inte får tillbaka de pengar du investerar.

Är du inte Nordnetkund? Kom igång med ditt sparande här!

I kommentarsfältet nedan kan du som läsare kommentera innehållet i detta blogginlägg och ta del av andra läsares kommentarer. Kommentarsinnehåll representerar således inte Nordnets åsikt. Nordnet granskar inte kommentarer innan de publiceras, men vi kommer att ta bort olämpliga kommentarer för det fall sådana förekommer.
Vill du veta mer om hur Nordnet behandlar dina personuppgifter, klicka här.

guest
0 Kommentarer
"Inline" feedbacks
Se alla kommentarer