Hoppa till huvudinnehållet

Dags att etablera sig i USA? – möt Svenska Handelskammaren i New York

Som ett inslag i vår USA-vecka passade jag på att besöka Svenska Handelskammaren i New York. Här träffar jag handelskammarens president Anna Throne-Holst för ett spännande samtal om hur det är att vara kvinna i USA, hur handelskammaren hjälper svenska bolag att etablera sig på den amerikanska marknaden samt andra viktiga frågor som de dagligen jobbar aktivt med.

Svenska Handelskammaren i New York är både den äldsta och största i världen med fokus på kommunikation, event och handeltjänster. Primärt fokus ligger på att ledsaga, stödja och arbeta med svenska företag som redan är eller vill etablera sig i USA. Idag arbetar Anna och hennes kollegor med med samtliga stora svenska företag i New York.

I mötet med Anna pratade vi även om situationen som idag råder i USA. Trots att landet är politiskt kluvet går börsen som tåget och arbetsmarknaden likaså. Ett av de stora problemen är istället att det råder brist på kompetens vilket betyder att handelskammarens jobb blir extra viktigt. Som svensk har du dessutom lättare än någonsin att etablera dig då amerikanerna ser upp till Sverige och det svenska systemet.

Förutom att klimatet för att etablera sig i USA är otroligt fördelaktigt är investeringsklimatet även det på topp. I USA är det dessutom extra viktigt att spara och investera då man helt saknar ett säkerhetsnät likt det vi har i Sverige samt att utbildning och sjukvård innebär stora utgifter.

Oavsett om du är sugen på att etablera dig i USA eller inte skulle jag rekommendera dig att kolla in den amerikanska marknaden lite bättre. Vi har gjort det så enkelt för dig som det bara går genom att samla all information du kan tänkas behöva på vår USA-sida, som du når här.

/Eva Trouin, Sverigechef på Nordnet

Eva Trouin
Fd. Sverigechef Nordnet

Finansiella instrument kan både öka och minska i värde. Det finns en risk att du inte får tillbaka de pengar du investerar.

Innan du investerar i en fond bör du läsa informationsbroschyren som finns hos fondbolaget och faktabladet som du hittar i orderläggningsfönstret samt på fondens produktsida på nordnet.se

Är du inte Nordnetkund? Kom igång med ditt sparande här!

I kommentarsfältet nedan kan du som läsare kommentera innehållet i detta blogginlägg och ta del av andra läsares kommentarer. Kommentarsinnehåll representerar således inte Nordnets åsikt. Nordnet granskar inte kommentarer innan de publiceras, men vi kommer att ta bort olämpliga kommentarer för det fall sådana förekommer. Vill du veta mer om hur Nordnet behandlar dina personuppgifter, klicka här.

guest
0 Kommentarer
"Inline" feedbacks
Se alla kommentarer