Hoppa till huvudinnehållet

”Allt man behöver är grym service – inom 30 sekunder”

Till skillnad från de allra flesta aktörer på marknaden skippar vi att ta betalt för vår Private Banking-tjänst. Istället ger vi de allra bästa villkoren. Sveriges billigaste bolån och personlig service inom 30 sekunder – till exempel.

Jag har fått en pratstund med Carl Kindal i Nordnets Private Banking-team. Här berättar han varför allt fler kunder väljer vår tjänst, trots att vi inte erbjuder traditionell rådgivning.

Hej Carl! Jag är nyfiken – och många med mig. Vad är de tre främsta skälen till att kunder väljer oss?

Först och främst – inga avgifter. Våra kunder är generellt väldigt medvetna och förstår vilken effekt avgifter – även om de kan verka små – tenderar att ha på sparandet. Man vet att man kan placera sina pengar smart – utan hjälp av en bankman.

Okej, och sen då?

På andra plats skulle jag vilja säga service. Att man inte behöver hjälp med placeringarna betyder inte att man klarar sig utan en personlig kontakt. Vi hjälper till med allt det praktiska – och mycket annat också faktiskt. När man ringer oss får man alltid svar inom 30 sekunder. Det är en trygghet som uppskattas av våra kunder.

Och på tredje plats?

För ett år sedan lanserade vi Sveriges billigaste bolån med en ränta från 0,79 procent* – det blev en omedelbar kioskvältare. Många av våra kunder har låg belåning och för dem passar vårt bolån perfekt. Ser man dessutom potential i börsen kan man snabbt se att pengarna gör bättre nytta där. Allt fler lånar för att investera.

Traditionellt innebär ju Private Banking en mycket nära relation till banken och rådgivaren. Hur arbetar du och dina kollegor med service mer konkret?

Service är A och O för oss. Som Private Banking-kund har du ett helt eget team som arbetar för att leverera service i världsklass – när du behöver den. Vi besvarar till exempel våra kunders samtal inom 30 sekunder.

Som kund hos oss har man dessutom tillgång till en egen mäklare som kan hjälpa till med allt från orderläggning till att agera bollplank om sparande och investeringar.

På Nordnet arbetar vi ju mycket med inspiration och att skapa goda förutsättningar. Men är det inte många kunder som saknar rådgivningen?

Vi erbjuder inte det som traditionellt kallas rådgivning, nej. Men vi gör mycket annat för att våra kunder ska lyckas med sina investeringar. Till exempel erbjuder vi gratis bolagsanalyser via Svenska Dagbladets tjänst Börsplus. Det är konkreta aktietips så gott som varje dag.

Vi arbetar också ständigt med att utbilda och inspirera, genom allt från event till nyhetsbrev och unika placeringserbjudanden.

Med vårt service- och mäklarteam som aldrig är mer än 30 sekunder bort får majoriteten det de har behov av och lite till. Min upplevelse är att många som efterfrågar rådgivning egentligen bara behöver riktigt bra service och inspiration.

Kul att höra om den respons ni får från våra kunder. Tack för pratstunden!

Tack själv, Eva!

 

Intresserad?

Läs mer om Nordnets Private Banking-erbjudande här.

Läs mer om vårt bolån här.

 

*Avser effektiv ränta efter högsta möjliga ränterabatt (2016-04-18). För högsta rabatt krävs en belåningsgrad på max 50% och minst 5 mkr i tillgångar hos Nordnet. Effektiv ränta utan rabatt för ett bolån på 1 mkr med en bindningstid på 3 mån och en löptid på 30 år är 1,79%. Bolånet kräver en kostnadsfri aktie- och fonddepå hos Nordnet.

Finansiella instrument kan både öka och minska i värde. Det finns en risk att du inte får tillbaka de pengar du investerar. Innan du investerar i en fond bör du läsa informationsbroschyren som finns hos fondbolaget och faktabladet som du hittar i orderläggningsfönstret samt på fondens produktsida på nordnet.se.

Finansiella instrument kan både öka och minska i värde. Det finns en risk att du inte får tillbaka de pengar du investerar.

Innan du investerar i en fond bör du läsa informationsbroschyren som finns hos fondbolaget och faktabladet som du hittar i orderläggningsfönstret samt på fondens produktsida på nordnet.se

Är du inte Nordnetkund? Kom igång med ditt sparande här!

I kommentarsfältet nedan kan du som läsare kommentera innehållet i detta blogginlägg och ta del av andra läsares kommentarer. Kommentarsinnehåll representerar således inte Nordnets åsikt. Nordnet granskar inte kommentarer innan de publiceras, men vi kommer att ta bort olämpliga kommentarer för det fall sådana förekommer. Vill du veta mer om hur Nordnet behandlar dina personuppgifter, klicka här.

guest
0 Kommentarer
"Inline" feedbacks
Se alla kommentarer