Hoppa till huvudinnehållet

9 mest aktiva grupperna på Shareville

Vår populära investeringsplattform Shareville har i dagsläget över 200 000 medlemmar. På sidan delar folk med sig av sina portföljer samt delar aktie- och fondtips. Grupper på Shareville är ett bra sätt för medlemmar att hitta likasinnade och diskutera strategi och inriktning på ens sparande. Dessutom kan man få hjälp med frågor som rör börsen så att man kan ta sitt sparande till nästa nivå. Nedan har vi listat de mest aktiva grupperna när det gäller antal inlägg.

 1. Suomi Finland
  Med flera kommentarer per dag och över 3000 kommentarer sedan starten, är Sharevilles klara etta den finska gruppen ”Suomi Finland”. Här samlas närmre 15000 medlemmar och diskuterar både högt och lågt om börsen på lokalspråket.

 2. Börsen idag
  Den svenska gruppen ”Börsen idag” ligger tätt efter sina finska grannar. Med över 20 000 medlemmar och över 2500 inlägg är det ett måste att gå med för alla svenska aktiejägare. Värt att notera är att gruppen innehåller över 1000 toppmedlemmar, det vill säga de med tre stjärnor. Toppmedlem indikerar ett en medlem tillhör topp tio procent av Shareville’s 200 tusen medlemmar när det gäller riskjusterad avkastning.

 3. Aktiedagis
  Med beskrivningen ”endast dumma frågor tillåts” är denna grupp ett perfekt ställa för den som vill lära sig mer om börsen. Här samlas över 10 000 medlemmar med olika erfarenhet av börsen och hjälps åt. Även 600 toppmedlemmar har hittat till denna grupp.

 4. Aksjer med stort vekstpotensiale i nær fremtid
  Denna norska grupp diskuterar ”helst innehav som ska ta sig 50 procent eller mer inom närtid”. Med den härliga beskrivningen har gruppen lockat över 15 000 medlemmar från hela Skandinavien som tillsammans diskuterar allt från kryptovalutor till amerikanska börsen.

 5. IPO
  IPO, som är en förkortning av Initial Public Offering, betyder översatt börsintroduktion. Och föga förvånande är det just bolag som är på väg till börsen som diskuteras i denna grupp. Den eviga frågan ”bör man teckna eller ej?” ger medlemmarna sin syn på, och för dig som vill vara med från start i olika bolag är detta en måste-grupp.

 6. Utbytteaksjer for langsiktig sparing
  En norsk grupp som även har lockat svenska och danska medlemmar, alla med ett intresse av utdelningsaktier. Det vill säga ett långsiktigt sparande i bolag som ger utdelning, där man återinvesterar denna varje år. Gruppen har i dagsläget 7000 medlemmar och det har gjorts närmre 900 inlägg sedan starten.

 7. Bättre Nordnet
  I feedback-gruppen ”Bättre Nordnet” kan medlemmar posta om de upplever problem på Nordnets plattformar eller om de har förslag på förbättringar. I gruppen finns både Kundservice, Community manager och vår egna CPO Rasmus Järborg representerade. En grupp för dig som vill vara med och ta Nordnet framåt!
 8. Fonder
  I denna grupp diskuterar över 4000 medlemmar om sparande i fonder. Har du allmänna frågor om fonder eller vill ta del av fondtips från andra användare är detta gruppen för dig.

 9. Miljöteknik och innovation
  I den här gruppen diskuteras och tipsas om bolag inom förnyelsebar energi och andra innovativa lösningar som hör framtiden till. Här delar medlemmar från hela Norden med sig av tips inom en av vår tids stora megatrender, hållbarhet.

Så vad väntar du på? Gå med i någon eller några av grupperna du finner intressanta ovan redan nu. Och lycka till med investeringarna!

Är du inte på Shareville än? Läs mer och bli kund här.

Vi vill bara påminna om att börsen ger och tar. Även om sparande i aktier och fonder gett historiskt god avkastning över tid finns inga garantier för framtida avkastning.

Det finns risk att du inte får tillbaka de pengar du investerat.

Är du inte Nordnetkund? Kom igång med ditt sparande här!

I kommentarsfältet nedan kan du som läsare kommentera innehållet i detta blogginlägg och ta del av andra läsares kommentarer. Kommentarsinnehåll representerar således inte Nordnets åsikt. Nordnet granskar inte kommentarer innan de publiceras, men vi kommer att ta bort olämpliga kommentarer för det fall sådana förekommer. Vill du veta mer om hur Nordnet behandlar dina personuppgifter, klicka här.

Subscribe
Notifiera mig om
guest
1 Kommentar
Nyast
Äldst Mest gillade
"Inline" feedbacks
Se alla kommentarer
Anonym
Anonym
2019-07-01 08:45

Grupp 2 – Är det inte ett underbetyg om bara 1000 av 20000 (=5%) medlemmar har tre stjärnor, medan det är 10% av samtliga medlemmar som har tre stjärnor?

© 2024 Nordnet Bank AB.
Nordnet | Box 30099 | 104 25 Stockholm