5 hemliga tips på hur du får 100% försäljning på dina säljmöten!

Sedan 2011, när jag och Sonja startade Scope Consulting, har vi haft en försäljning på 100%, vi har alltså sålt till varenda företag vi försökt sälja till.  Värt att nämna är att under hela år 2011 sålde vi inte till en enda kotte. Det var ingen som ville ha våra tjänster… trodde dem!

Nu tänkte jag blotta vår hemlighet om hur vi gör innan ett säljmöte och varför vi lyckats sälja trots ett år utan positivt resultat

1. Var bra förberedd. Det här är säkert det svåraste tipset av alla. Du ska alltid kunna din sak 100%, det kanske låter självklart. Men ta det till en annan nivå, istället för att bara gå igenom säljargumenten och fakta om din produkt/tjänst så kan du testa att köra ett rollspel. Jag och Sonja brukar låssas att någon av oss är företaget vi ska sälja till och att vi sitter på mötet. Helt plötsligt sätts du in i verkligheten och det dyker upp flera situationer och motargument som du inte räknat med. Sedan ska jag inte undangömma att det är riktigt kul att låtsas vara Birgitta 50 år  på gammalmodig bank.

2. Säg något smart.Människor tenderar till att få högre förtroende för det du säger om du refererar till någon smart person. Det kan vara en artikel, statistik, en psykolog eller en vetenskapsman. Det blir som att det du säger styrks av den smarta personen och det du säger blir därmed mer trovärdigt.

3. Sälj inte! Få kunden att vilja köpa. Gå aldrig in med inställning att du ska sälja, utan du ska in på mötet för att få kunden att vilja köpa. Allt du säger ska baseras på kunden. I början så körde vi vårt race och var ganska inrutade i vår säljteknik, men med tiden märkte vi att det i slutändan handlar om att man ska leverera en tjänst/produkt som kunden är intresserad av och inte något som du tycker är superbra.

4. Ta aldrig ett nej. Efter att ha gått på en föreläsning av Greger Hagelin, grundaren av WeSc, ändrades  vår världsbild lite. Han fick oss att inse att man aldrig, aldrig ska ta ett nej av någon. Så vi körde på det, och det funkade. Du kan självfallet inte slänga med armarna, skrika på din potentiella kund och säga att den har fel. Utan frågar vad det exakta problemet är, sedan så löser man det på helst flera olika sätt. Gör om, gör rätt tills du får kunden att vilja köpa.

5. Dra ett skämt innan du går in på mötet. Detta är mitt favorit tips, ha kul! Det är väldigt viktigt att man går in avslappnad och glad på ett möte, och det brukar märkas om man inte är det. Så varför inte dra ett riktigt bra skämt, eller skoja lite innan man drar in? Om du är säker på att du är rolig kan du försöka skämta med kunden också. Nedan följer ett skämt som du kan kolla på innan du rusar in på mötet. Glöm inte att skratta!

“Varför kryper norrmännen på golvet i snabbköpet?”
“De letar efter lågpriser.”

 

That is how we do it! Hoppas att detta kommer få dina försäljningssiffror att skjuta i höjden. Om inte, så var nog inte skämtet du drog innan mötet tillräckligt bra 😉

Hälsningar,
försäljningS-elma

Finansiella instrument kan både öka och minska i värde. Det finns en risk att du inte får tillbaka de pengar du investerar.

Är du inte Nordnetkund? Kom igång med ditt sparande här!

I kommentarsfältet nedan kan du som läsare kommentera innehållet i detta blogginlägg och ta del av andra läsares kommentarer. Kommentarsinnehåll representerar således inte Nordnets åsikt. Nordnet granskar inte kommentarer innan de publiceras, men vi kommer att ta bort olämpliga kommentarer för det fall sådana förekommer.
Vill du veta mer om hur Nordnet behandlar dina personuppgifter, klicka här.

guest
2 Kommentarer
Äldst
Nyast Mest gillade
"Inline" feedbacks
Se alla kommentarer
Anonym
Anonym
2014-12-07 02:32

det heter låtsas inte låssas.

Anonym
Anonym
2018-02-20 20:06

Skoja aldrig om norrmän eller andra människor som grupp. Den som lyssnar kan ha en speciell relation med dendet du skojar om, precis som jag nu. Jag är inte norrman men har släkt i Norge, för mig är Norge bara positivt.