Hoppa till huvudinnehållet

3 goda skäl till att flytta pensionen

Det är mycket snack om lön. Vi pratar ingångslön, löneutveckling och löneförhandling.

När förhandlade du om din pension senast? När ägnade du senast din framtida lön en tanke?

Bry dig om din pension. Ingen annan gör det nämligen åt dig.

Något av det enklaste du kan göra för din pension är att beställa en gratis pensionssammanställning. Då får du reda på vilka pensionskonton du har och om du kan flytta. En pensionssammanställning kostar inget, men ger mycket.

Mer pengar till dig – mindre till banken

Det finns naturligtvis många skäl till att man kan vilja flytta sin pension till oss. Men i kontakten med våra kunder får jag nästan alltid höra att något av nedanstående fällt avgörandet.

  1. En halv miljon kronor. Så mycket kan man ganska enkelt spara genom att flytta sitt pensionssparande till oss, som inte tar ut några fasta avgifter. Kolla in exemplet här.
  2. Samla sparandet. Fler än 500 000 kunder handlar och sparar hos oss. Att samla pensionen här ger överblick och kontroll.
  3. Handla aktier. En möjlighet ganska få pensionsbolag erbjuder. För mig som aktieintresserad pensionsnörd är detta en riktig vinstlott.

Skaffa koll – vi hjälper dig

Vad är viktigt för dig och din pension? Börja med att kolla om du kan flytta.

/Eva Trouin, Sverigechef på Nordnet

 

Finansiella instrument kan både öka och minska i värde. Det finns en risk att du inte får tillbaka de pengar du investerar. Innan du investerar i en fond bör du läsa informationsbroschyren som finns hos fondbolaget och faktabladet som du hittar i orderläggningsfönstret samt på fondens produktsida på nordnet.se.

Vi vill bara påminna om att börsen ger och tar. Även om sparande i aktier och fonder gett historiskt god avkastning över tid finns inga garantier för framtida avkastning.

Det finns risk att du inte får tillbaka de pengar du investerat.

Är du inte Nordnetkund? Kom igång med ditt sparande här!

I kommentarsfältet nedan kan du som läsare kommentera innehållet i detta blogginlägg och ta del av andra läsares kommentarer. Kommentarsinnehåll representerar således inte Nordnets åsikt. Nordnet granskar inte kommentarer innan de publiceras, men vi kommer att ta bort olämpliga kommentarer för det fall sådana förekommer. Vill du veta mer om hur Nordnet behandlar dina personuppgifter, klicka här.

guest
3 Kommentarer
Äldst
Nyast Mest gillade
"Inline" feedbacks
Se alla kommentarer
Anonym
Anonym
2017-02-23 18:52

Var finns länken till uträkningen där ni visar hur man sparar 500.000 kr?

Anonym
Anonym
Svara till  Anonym
2017-02-24 08:26

Hejsan Olle!

Här är länken. Har även kompletterat inlägget ovan. Tack för att du uppmärksammade mig.

Vänliga hälsningar,
Eva

Anonym
Anonym
Svara till  Anonym
2017-02-25 09:57

Tack!

Hedersamt att ni tar med exempel med lägre än 6% avkastning också, även om det var lite svårare att hitta. Jag tycker ni gör många bra saker på Nordnet men reagerade över en bild från Nordnet Live: Ni marknadsför er som ett ansvarstagande pensionsbolag men ger Leo Vegas en monter på ert sparevent, hur går tankarna där?

Ett event som (delvis) handlar om att ta hand om spararnas pengar och sen bjuder man in ett företag som lever på spelmissbruk och, vågar man säga, raka motsatsen till sparande? Tycker detta sänder ut fel signaler.