Hoppa till huvudinnehållet

10 populära profiler på Shareville

Under åren som vårt sociala investeringsnätverk Shareville funnits har en del profiler växt fram. Gottodix tidigare uppmärksammat de portföljer han tycker är bäst i olika kategorier. Nedan kan du se ett urval av några av de svenska Shareville-portföljer som följarna flockas till.

1. Portföljteoretikern Qasdz

“Det här är ett bra exempel på effektiv riskspridning – hög avkastning till låg risk. Notera att kurvan nästan ser ut som ett rakt streck i grafen – imponerande! Portföljteoretikern Qasdz strategi uppmärksammades redan 2014 och framgångarna har fortsatt. Genom att kombinera olika tillgångar minskar risken men det hindrar inte bra investeringar och ett riktigt bra resultat. Den här Shareville-prtföljen påminner om mångas favoritbolag. nämligen det kanadensiska försäkrings- och investmentbolaget Fairfax.”

2. Daytradern IT4 Ever

“Underbarn som handlat med aktier sedan tolv års ålder. En daytrader med bra baskunskaper och fantastiskt resultat (just nu näst bäst på Shareville, efter Norrmannen MAVRIK). Historien om hur allt började berättar han även om här i en intervju: 12-årig ”Text-TV-trader” förvandlade 20 000 till förmögenhet. ”

3. Analystjänsten SvD Börsplus

“Mängder av analyser varav många läggs upp på Shareville. En av Sveriges vassaste börsredaktioner har en modellportfölj du inte vill missa. Den är bra blandad men redaktionen verkar särskilt gilla de sunda småbolagen som är på väg till nästa nivå.”

4. Daytradern TraderUtanByxor

“Möjligheten att live följa en daytrader är det många som letar efter. En som tidigt var med på Shareville och nu är tillbaka är TraderUtanByxor. Här stängs normalt alla positioner samma dag och ofta redan efter någon timme.”

5. Swingtadern Fregatt

“Det här är en lika skicklig som trevlig swing-trader. Det sistnämnda är nog så viktigt när det gäller att följa någon i ett socialt nätverk som Shareville. Resultatet talar för sig själv och säkert har bakgrunden som professionell sportsbettor påverkat investerarstilen. I det här inlägget berättar han om hur han använder belåning i sin aktiestrategi.”

6. “Utdelningsjägaren” Z2036

Pension och ett bilköp väntar vid målet” var rubriken när Dagens Nyheter intervjuade Stefan Thelenius. Mannen bakom en av Sveriges bästa aktiebloggar – z2036. Det Dagens Nyheter uppmärksammade var Stefans envetna och framgångsrika sparande i utdelningsaristokrater. Letar du efter de bästa utdelningsaktierna ska du börja med denna Shareville-influencer.”

Du kan även hitta en intervju med Stefan här: Utdelningsjägarens bästa aktietips.

7. Framtidsfeministen – Fokus på jämställda bolag

“Sandra Lindqvist bloggar på Nordnetbloggen och delar en portfölj via sitt alias Framtidsfeministen på Shareville. Sandra lever som hon lär och har en portfölj med bolag som tar jämställdhet på allvar. Hur det gått? När detta skrivs plus 35 procent senaste året, vilket är betydligt bättre än Stockholmsbörsens index.”

8. Småbolagsaktier Skyrocket 

“Jag vet att många älskar att leta vinnare i den allra svåraste klassen – bland de ännu inte etablerade bolagen. Det är en svår nisch men varje stil har sina specialister. En som lyckats bra är mikrobolagsspecialisten och Shareville-användaren Skyrocket. I hans flöde finns många bra kommentarer om bolagen du inte kände till.”

9. “Spargurun” Günther Mårder 

“Det är få bidragit så mycket till bättre sparande som Günther. Tidigare Sparekonom på Nordnet och numera VD på Företagarna, men många investerare associerar nog Günther främst till den popoulära podden Sparpodden, som han grundade tillsammans med Jan Dinkelspiel. Günther – han har även en riktigt intressant modellportfölj på Shareville.”

 10. Stockpickern SmartMoneyTrader

“En annan stockpicker av rang. Prickade bland annat uppgången i amerikansk bioteknik och portföljen gick som en raket. Även här är det plattan i mattan men en och annan livlina finns det trots allt. I ”Så byggde Smart Money trader portföljen som stigit 530%” beskriver han sin strategi.”

Bubblare – Farbror Fri “Frivid42

“Ett fenomen i sociala medier var bloggaren Frivid42. Skulle han klara av målet att gå i pension före 42 års ålder och ändå ha råd att leva ett trevligt liv med sin familj? Jodå, strecket drogs redan före fyrtioårsdagen. Nu kan du följa hur han förvaltar sin tidiga pension live via Shareville.”

Se även när Nordnets investeringscoach Alexander Gustafsson intervjuar Farbror Fri

Vilken är din Shareville-favorit?

Dela gärna med dig av din egen Shareville-favorit i kommentarsfältet nedan.

Vi vill bara påminna om att börsen ger och tar. Även om sparande i aktier och fonder gett historiskt god avkastning över tid finns inga garantier för framtida avkastning.

Det finns risk att du inte får tillbaka de pengar du investerat.

Är du inte Nordnetkund? Kom igång med ditt sparande här!

I kommentarsfältet nedan kan du som läsare kommentera innehållet i detta blogginlägg och ta del av andra läsares kommentarer. Kommentarsinnehåll representerar således inte Nordnets åsikt. Nordnet granskar inte kommentarer innan de publiceras, men vi kommer att ta bort olämpliga kommentarer för det fall sådana förekommer. Vill du veta mer om hur Nordnet behandlar dina personuppgifter, klicka här.

Subscribe
Notifiera mig om
guest
0 Kommentarer
"Inline" feedbacks
Se alla kommentarer

© 2024 Nordnet Bank AB.
Nordnet | Box 30099 | 104 25 Stockholm