Hoppa till huvudinnehållet

20 000 kr riskfritt på en månad?

Insättningsbonus med riskfria vinster?

Följande inlägg är inte menat som en uppmaning till att utnyttja kryphålet i spelbolagens bonus-system till nya kunder. Det är ett exempel på när olika erbjudanden kombinerade på en marknad kan skapa en arbitragemöjlighet. Spelbolagen äger själva möjligheten att täppa till kryphålet genom förändrade villkor.

Sedan inlägget har publicerats har flera läsare och lyssnare hört av sig för att ytterligare belysa riskerna med spelbolagens bonus-system. Av det skälet har jag även längst ned bifogat exempel på avtal från spelbolag som visar på spelarens relativa svaghet jämte leverantören. Läs detta. 

I detta avsnitt av #sparpodden berättar jag mer om hur man rent praktiskt går tillväga för att kunna tjäna enkla pengar.

Tjäna riskfria pengar med spelarbonus?

Bettingbolag eller spelbolag som erbjuder möjligheten till vadslagning genom odds lockar ofta nya spelare med hjälp av insättningsbonusar. Vanligast i Sverige är att spelaren får sin första insättning dubblad och beloppsgränsen för att få bonusen kan variera mellan 1000-5000 kronor. För att spelaren därefter ska kunna ta ut sina bonuspengar så krävs vidare att man normalt omsätter pengarna (insättning+bonus) tre gånger. Det innebär alltså att en spelare som satt in 3000 kronor och fått 3000 kronor i bonus måste spela för 6000 gånger tre, alltså 18 000 kronor. Spelen måste dessutom ske till ett visst oddskrav, vanligast kravet är någonstans mellan 1,5-2 i odds. Därtill finns alltid en tidsbegränsning som anger när omsättningskravet måste vara uppnått för att man inte ska förlora bonusen och alla eventuella vinster som genererats tillföljd av de extra pengarna man fått.

Som ni förstår så är reglerna utformade på ett sådant sätt att de ska locka till spelande och att vi ska göra det över en längre period för att bygga upp en vana och kanske ett beroende. Inte i min smak med andra ord. Utöver detta ogillar jag spel eftersom vi alltid har oddsen emot oss då spelbolaget måste tjäna sina pengar och därför erbjuder odds som innebär att vi förlorar pengar om vi helgarderar oss. Självklart måste spelbolagen få tjäna pengar, men jag tänker inte delta till detta genom att betala för odds som i förlängningen gör att jag kommer förlora pengar.

Omsättningskravets kryphål

Spelbolagen är bittra konkurrenter med varandra och tävlar därför om att attrahera dig som spelare. Min uppfattning är att konkurrensen är relativt hård i Sverige och att detta har bidragit till att spelbolagen erbjudit mer och mer generösa insättningsbonusar. Detta är också förutsättningarna för det kryphål som finns på bettingmarknaden. Du kan nämligen starta konton hos flera aktörer och spela mot dig själv genom att helgardera dina vadslagningar. Jag ska ge ett exempel.

Räkneexempel på spelarbonus

Vi väljer att öppna konto hos två aktörer som båda erbjuder dubblering av kapitalet med ett bonustak om 3000 kronor. Hos båda aktörerna måste kapitalet (insättning+bonus) omsättas tre gånger innan man tar ut pengarna. Ena spelbolaget kräver minimiodds om 2 för att det ska räknas mot omsättningskravet och det andra har 1,8 som minimikrav.

Du väljer att betta på Baseball i USA eftersom det alltid finns en vinnare i dessa matcher, oavgjort existerar inte som resultat. Det är ett så kallat tvåvägsodds: två möjliga utfall.

Du väljer en match som t.ex. har oddsen 2 mot 1,92. Viktigt här är att du ska möta omsättningskravets minimiodds.

För det laget som har oddset 1,92 satsar du allt på kontot, alltså 6000 kr. Om du vinner kommer du att få 1,92*6000 = 11 520 kr.

På det andra kontot satsar du på det andra laget till odds 2. Eftersom oddset är högre behöver du bara sats 5760 för att uppnå samma vinst (11 520 kr). Nu vet vi att vi bara kommer att förlora skillnaden i oddssättningen vilket i detta fall är 2% eftersom detta utgör skillnaden mellan det vi satsar alltså 6000+5760 = 11 760 och den garanterade vinsten om 11 520 kr. Jag kallar detta för avbränning eller spread. För att minimera avbränningen så kan du med fördel jämföra olika matcher med varandra. Här kan du även ladda ner en excel-snurra som jag gjort där du fyller i oddsen och automatiskt får avbränningen uträknad tillsammans med en uträkning av hur du ska fördela pengarna på de olika oddsen för att bli fullgarderad.

När matchen är över kommer vi att ha vinsten om 11 520 kr på något av kontona och de 240 kronor som vi inte behövde satsa på högodds-matchen finns naturligtvis kvar på det kontot.

Nu fortsätter vi och öppnar konto efter konto hos olika spelbolag för att hämta hem insättningsbonusen och omsätter pengarna på motsvarande sätt. Meningen är att vi ska ”döda” konto efter konto för att slutligen samla alla vinster hos en aktör. Eftersom det finns ett 20-tal spelbolag med attraktiva insättningsbonusar så kan vi snabbt nå omsättningskravet.

Risker med denna strategi

Risken finns att du har dålig disciplin eller är slarvig. Har man inte läst på om villkoren så kan man lätt göra misstag. Jag tar som sagt inget ansvar för den som testar detta och jag vill heller inte uppmana till det. En annan risk är att fel konto vinner. Med det menar jag att du har ett konto som kanske nått upp till 20 000 kronor och därmed nått omsättningskravet och spelar mot ett nystartat konto där du har 2200 kronor. Om du då vinner på det nya kontot så tvingas du spela igen för att få pengarna att komma över till kontot som nått omsättningskravet och därmed möjliggör uttag. Min uppfattning är att man in i det sista ska försöka spela mellan konton där ingen nått omsättningskraven för att på så sätt ”tjäna in” omsättning oavsett resultat.

Alternativa modellen

Det finns en alternativ modell som kanske tom är både enklare och i vissa fall mer lönsam – men kräver mer tid. Om du öppnar konto hos en odds-förmedlare så kan du finna de absolut bästa oddsen för olika matcher. Genom att välja detta konto (som sällan har några generösa insättningsbonusar) som ditt samlingskonto så kan du göra uttag omedelbart. Då spelar du bara högodds på kontona som du vill ”döda” och lågoddsare på oddsförmedlarens konto. Nackdelen med detta är att det kan ta längre tid. Om du satsar på en match men nästan given utgång så skulle oddsen för en tvåvägare kunna vara 1,13 mot 7,5. För att spela över 1000 kronor från ett konto till samlingskontot krävs det att du satsar 6637 kr. Det här är anledningen till att det kan ta tid. Men å andra sidan kan den lägre avbränningen göra att det ändå ger mer pengar i slutändan.

Spelbolagen med högst insättningsbonus

Jag skulle kunna redovisa en lista över alla spelbolag och vilka insättningsbonusar de har tillsammans med omsättningskrav, minimiodds och tidsbegränsning. Men eftersom jag inte skrivit detta för att påbjuda läsarna att tillämpa det så hänvisar jag rakt av till att Googla orden insättningsbonus och spelarbonus för att hitta andra bloggar som skriver om detta.

Avslutningsvis kan jag bara upprepa att jag inte tar något som helst ansvar för dig som eventuellt skulle testa detta. Jag uppmanar dig heller inte till att göra det. Därtill kommer jag inte att besvara några frågor kopplade till detta eftersom det ligger långt utanför det område jag är satt att bevaka spararnas intressen för. Försök därför att hjälpa varandra att svara på kommentarer som inkommer till detta blogginlägg.

Arbitragehälsningar
Günther Mårder – som du kan följa på Twitter här.

Läs mer: Lär dig om hur aktier fungerar här.

Här följer ett exempel på avtalspunkter hämtat från ett avtal hos ett spelbolag som visar spelarens relativa svaghet jämte leverantören:

  • Spelbolaget förbehåller sig rätten att avbryta/ändra/avsluta marknadsföringskampanjer närsomhelst utan att meddela innan.
  • Flera deltagare i samma bonuskampanj från samma dator/apparat/hushåll/IP adress är förbjudet. I de fall då bonusbedrägeri eller annat bedrägeri uppdagas så kommer den bonusen/kampanjen för de berörda spelarna att avbrytas och de tillgängliga medlen på spelkontot kommer att göras otillgängliga. Spelbolaget har ensamt rätten att avgöra om kontot skall stängas.
  • Spelbolaget förbehåller sig rätten att tömma spelarens spelkonto på bonuspengar samt VIP poäng om spelaren inte varit inloggad på sitt spelkonto under de senaste sex månaderna.
  • Spelbolaget förbehåller sig rätten att ta ut bonusen och den resulterande vinsten om något villkor för erbjudandet eller befordran har överträtts. Vidare kan även andra tillgångar på spelarens konto hållas inne för att kompensera för eventuella förluster för Spelbolaget på grund av överträdelser av dessa villkor.

Vi vill bara påminna om att börsen ger och tar. Även om sparande i aktier och fonder gett historiskt god avkastning över tid finns inga garantier för framtida avkastning.

Det finns risk att du inte får tillbaka de pengar du investerat.

Är du inte Nordnetkund? Kom igång med ditt sparande här!

I kommentarsfältet nedan kan du som läsare kommentera innehållet i detta blogginlägg och ta del av andra läsares kommentarer. Kommentarsinnehåll representerar således inte Nordnets åsikt. Nordnet granskar inte kommentarer innan de publiceras, men vi kommer att ta bort olämpliga kommentarer för det fall sådana förekommer. Vill du veta mer om hur Nordnet behandlar dina personuppgifter, klicka här.

Subscribe
Notifiera mig om
guest
242 Kommentarer
Äldst
Nyast Mest gillade
"Inline" feedbacks
Se alla kommentarer
Anonym
Anonym
2014-06-25 17:26

Hej! Det här är ett mycket vanligt sätt för spelintresserade att bygga upp sin bankrulle. Sharps.se har en bra guide för det här som även ger tips på hemsidor som hittar lämpliga spelobjekt där då får så liten “spread” som möjligt. Ibland kan man hitta spelobjekt där det går att göra en arbitragevinst. Uppmärksamma att det är väldigt viktigt att läsa igenom respektive spelbolags bonusvillkor. En del sidor kan tex makulera din vinst om du vid ett spel har omsatt mer än en viss procentuell del av din bonus på ett enda spel. Vinner du då på “fel” sida så… Läs mer »

Anonym
Anonym
Svara till  Anonym
2014-06-29 17:59

Jag undrar vad man ska gör om man aldrig lyckas omsätta x antal gånger på det kontot som man vill casha in? Att man vinner hela tiden på det “andra” kontot….

Anonym
Anonym
2014-06-25 17:46

Ojojoj… Nu kommer många förlora mycket pengar! När jag läser inlägget uppfattar jag Nordnet som ett oseriöst företag som vill sprida information som faktiskt inte passar er målgrupp. Detta system fungerar, men har rejält många fler fallgropar än du ger sken av! Jag känner många som har misslyckats, trots gediget bakgrundsarbete.

Anonym
Anonym
Svara till  Anonym
2014-06-26 09:59

Hej Johan, Mitt inlägg om att utnyttja spelbolagsbonusarna var långt ifrån självklart att skriva om. Det ligger långt utanför min ordinarie område att bevaka – dvs. spararnas intressen när det kommer till att bli framgångsrik i investeringar. Jag har ändå efter moget övervägande valt att skriva om det. Rent matematiskt kan man inte bevisa att någon större risk föreligger. Om du är av en annan åsikt får du gärna upplysa mig – för då kommer jag omedelbart att ta bort inlägget. Den största risken som jag ser det är att spelbolagen dominerar sina kunder genom avtalen och därmed har långtgående… Läs mer »

Anonym
Anonym
Svara till  Anonym
2014-06-26 14:31

Min första kommentar var en spontan reaktion på ditt inlägg och sammanfattar nog den bild som förmedlas av Nordnetbloggen. Om jag får lov att utveckla mitt resonemang finns det ett antal problem med att du skriver ett inlägg likt detta: 1. Det är de facto inte tillåtet att genomföra den typen av spel i syfte att “ta ut” bonusarna från spelbolagen. Detta regleras i de flesta bolagens villkor, förvisso med formuleringar av olika detaljnivå. 2. Denna typ av “enkla pengar”, “utan risk” i kombination med bettingföretag registrerade på Gibraltar framstår som oseriöst i mina ögon. Det spelar egentligen ingen roll… Läs mer »

Anonym
Anonym
Svara till  Anonym
2014-06-30 22:21

Günther, jag vill sälla mig till skaran som hellre får långsiktig utbildning än snabba klipp på bloggen – och framförallt i #Sparpodden. Om inlägget får stå kvar eller ej lägger jag mig inte i, men jag vill mana till eftertanke för framtiden. (Jag skriver av omtanke men dessutom är det min högst personliga åsikt som är fri att bortses ifrån ifall den känns fel på något sätt.) Jag tycker att Johan formulerade sig bra men jag vill också beskriva hur jag menar att inlägget talar om verksamhet i en gråzon som seriösa ekonomer bör undvika. Det blev lite långt trots… Läs mer »

Anonym
Anonym
2014-06-25 20:01

Dom pengarna som blir kvar på kontot som tex dom där 240kr som du säger vad gör man med dom? Samt när man har vunnit 11 520kr på ett konto, sen när man öppnar ett nytt konto och spelar från det och säger att vi vinner från det nya kontot så vi får 10 000kr på det kontot då har vi ju kvar kanske 5000kr på det kontot vi hade 11 520kr så kommer det inte bli svårt att få allt om satt då? eller spelar man bara vidare från dom konton man har pengar på sen för att få… Läs mer »

Anonym
Anonym
2014-06-25 20:06

Detta kallas för matched betting, det är inget nytt 🙂 Tror inte bettingmarknaden kommer falla ihop nu.

Anonym
Anonym
2014-06-25 22:08

Av de tre bettingsidorna jag undersökt så har två av dem haft krav på minst 2.0 i odds och den tredje att bonusen ska omsättas 25 (!) gånger. Fortsätter det såhär lär det inte vara lätt att få gratisluncher

Anonym
Anonym
2014-06-26 00:19

Det där reptricket är gammalt och fungerar oftast inte. Spelbolagen har rätt att stänga av än och ta alla vinster vilket de gjorde när jag försökte samma för länge sedan. De har stenkoll på detta nu förtiden

Anonym
Anonym
Svara till  Anonym
2014-06-26 10:02

Att det inte fungerar? Vi är fem kompisar som alla gjort det och vi har i snitt dragit in 15 000 kr var och allt är uttaget och avslutat. Om det oftast inte fungerar – varför har vi då lyckats? Ge mig mer info. Vilken stenkoll är det spelbolagen har nuförtiden – samarbetar de över gränserna? Vi gjorde detta kring årsskiftet.

Anonym
Anonym
2014-06-26 07:41

Det finns en hel del tjänster för att optimera arbitrage-betting, till exempel http://rebelbetting.com/

Anonym
Anonym
2014-06-26 08:44

Detta fungerar helt ok, trots att bolagen har regler som att pengarna inte får omsättas med singelspel osv. Man kan lätt få ut 10000 om man kör detta.

http://www.betexplorer.com/
http://www.betbonus.se/

Ett tips är att noga läsa igenom villkoren för bonusen innan.

Rebelbetting fungerar tills man får limits på alla bolag. Man kanske hinner få in 15000 innan dess.

Anonym
Anonym
2014-06-26 09:37

En förutsättning är väl att pengarna på det förlorande kontot ändå ska användas fullt ut? Jag menar, om odds lågoddskontot förlorar, så finns det ju fortfarande pengar kvar. I det här fallet bara 240 kr. Eller ska man bara se de här som “förlorade” pengar och gå vidare. 240 kr blir ju rätt lite pengar att matcha mot den genererade vinsten. Dessutom så förutsätts det ju att man sätter in nya pengar på de nya kontona. Efter den första vinsten så går det ju inte att använda det vunna kapitalet för att starta ett nytt konto, i och med insättningsbonusens… Läs mer »

Anonym
Anonym
Svara till  Anonym
2014-06-26 10:01

De 240 kronorna upprepar du bara samma sak med. Du spelar mot det kontot du vill vinna över pengarna till och kommer då att endast förlora spelbolagens marginal.

Anonym
Anonym
Svara till  Anonym
2014-07-19 16:27

Hej
Jag tror att jag inte hänger med i hela proccesen. Hur blir det om man ständigt förlorar på “fel” konto då blir man väl lottlös? några ex tack;)

Anonym
Anonym
Svara till  Anonym
2014-07-20 22:40

Det är därför man i första hand ska spela mellan konton som har kvar omsättningskrav. Tanken är att hela tiden arbeta mot att möta omsättningskravet, på så vis ska det inte spela någon roll vilkens om vinner eller förlorar. Men visst, bäst är ju om man kan tömma ett konto direkt genom att “förlora med rätt konto”. Det är ju där turen kommer in.

Anonym
Anonym
2014-06-26 10:49

har nordnetblog.wpengine.com blivit hackad eller är detta verkligen ett seriöst inlägg från en “sparekonom”??

Anonym
Anonym
Svara till  Anonym
2014-06-26 11:39

Hej Filip,

Läs gärna mitt svar till Johan i en tidigare kommentar. Visst har du rätt, detta är långt ifrån mitt bevakningsområde. Men ett inlägg av detta slag hoppas jag inte förtar bloggens övriga innehåll.

Ring mig gärna om du har feedback eller vill diskutera detta.

Bästa hälsningar
Günther Mårder 070 436 21 44

Anonym
Anonym
Svara till  Anonym
2015-02-11 09:42

health generic viagra 25mg online side effects

Anonym
Anonym
2014-06-26 11:06

Hej!
Jag har också gjort detta och det är inte alls helt riskfritt, flera spelbolag har maxbet på många spel. Har du då pytsat in 6000kr på ena spelet och sen inte kan satsa mer än 3000kr på det andra spelbolaget får du lite problem, då måste du in med pengar på ytterligare en spelsida för att kunna väga upp med de resterande 3000kronorna. man får vara lite försiktig och bra är om man känner till flera av spelbolagen och vet vilka som brukar köra med låga maxbet.

Anonym
Anonym
2014-06-26 13:20

Hej alla sajter matchar ju inte insättningen direkt. I exemplet så dubblerar ju sajten insättningen på bägge. Men hur vet man detta innan. Det står ju ingenstans.