Hoppa till huvudinnehållet
Den webbläsare du använder stöds inte längre. Klicka här för att se vilka rekommenderade webbläsare som stöds.

Sparskolan avsnitt 3: så värderar du bolag

I sommar kan du komma igång med sparandet på allvar eller ge det en energiinjektion. Bänka dig i Sparskolan. 10 filmer om vägen mot en rikare framtid. I det tredje avsnittet är det dags för bolagsvärdering.

Hur värderar du ett bolag? Med ord inte bara siffror är ett svar. För mycket handlar om att förstå marknadens förväntningar och ställa dem mot dina egna bedömningar.

I det här avsnittet får du veta mer om:

  • Hur du gör en kassaflödesanalys
  • Hur risken påverkar värderingen av bolaget
  • Hur du kan använda multiplar – som p/e-tal, p/s-tal och p/b-tal, för att få en snabb bild av bolagets värdering
  • Vad du ska tänka på när du tittar på värderingsmultiplar
  • Hur du kan använda andras analyser för att förstå värderingen av ett bolag utan att räkna själv.
  • Hur bolags särart påverkar hur det värderas

Mer om serien

Du hittar allt om serien på www.sparskolan.se – där finns också bland annat 39 portföljer på Shareville du inte vill missa. Är du inte redan medlem på Shareville kan du bli det här. På Shareville finns en särskild grupp för serien – den hittar du här. Där lägger jag ut allt material kring filmerna, diskuterar och publicerar extramaterial som till exempel småfilmer om  vad p/e-tal är, vad jag läser för att vara uppdaterad eller hur jag använder verktyg som Börsdata för att hitta intressanta aktier.

Jag hoppas vi ses – varmt välkomna!

/Jacob Henriksson, alias Gottodix, som du kan följa på Shareville här eller om du vill komma igång med Shareville via den här länken. Jag finns också på Facebook där du dagligen hittar mina ”3 snabba” eller på Twitter @gottodix om du vill följa det jag läser. Fast just nu är det nog inget jag brinner för så mycket som nya Sparskolan. Häng med du med!

Åsikterna som presenteras i denna blogg är mina egna och ska inte ses som investeringsrådgivning. Alla mina egna aktieinnehav redovisas i portföljen på Shareville. Vill du veta mer om mig hittar du det här

Vi vill bara påminna om att börsen ger och tar. Även om sparande i aktier och fonder gett historiskt god avkastning över tid finns inga garantier för framtida avkastning.

Det finns risk att du inte får tillbaka de pengar du investerat.

Är du inte Nordnetkund? Kom igång med ditt sparande här!

I kommentarsfältet nedan kan du som läsare kommentera innehållet i detta blogginlägg och ta del av andra läsares kommentarer. Kommentarsinnehåll representerar således inte Nordnets åsikt. Nordnet granskar inte kommentarer innan de publiceras, men vi kommer att ta bort olämpliga kommentarer för det fall sådana förekommer. Vill du veta mer om hur Nordnet behandlar dina personuppgifter, klicka här.

guest
0 Kommentarer
"Inline" feedbacks
Se alla kommentarer