Hoppa till huvudinnehållet

Serieförvärvare, SBB och rapporter

Läs vad Affärsvärlden tycker om CTT Systems, Indutrade, SBB, Zenicor, Kopy Goldfields, Synsam, Hoist Finance och Angler Gaming. Det bjuds också på nyheter kring Afv-portföljen, Krönika, Börsgolvet, Investeraren, Råduppföljning och Lock-up-avtal.

Vissa av analyserna är upplåsta för Nordnets kunder, du ser vilka nedan.

CTT Systems – Till analysen

Det globala flygandet efter pandemin återhämtar sig i rask takt. 2022 blev ett bra år för flygplansunderleverantören CTT Systems. Tillväxtmöjligheterna är fortsatt goda med ökat fokus på såväl komfort som hållbarhetsaspekter. Kan aktien lyfta mot nya höjder?

Indutrade – Till analysen (inget inlogg krävs)

Teknikhandlarens kunder lever fortfarande på stora orderböcker vilket sannolikt ger något starkare siffror än slutkundsefterfrågan motiverar. När orderböckerna normaliserats kan det bli ett nytt, sämre läge i Indutrade.

Zenicor – Till analysen (inget inlogg krävs)

Medicinteknikbolaget Zenicor har spännande framtidsutsikter. Aktien har dock fastnat i något av en rävsax på grund av bolagets kapitalbehov. Är den köpvärd?

SBB – Till analysen

Fastighetsbolagets aktie har kraschat. Finns det en kurs där man kan fundera på att bli mer positiv till SBB?

Kopy Goldfields – Till kommentaren

Musa Bazhaev är en av de ryska affärsmän som sattes upp på EU:s sanktionslista efter Rysslands invasion av Ukraina. Afv har granskat Musa Bazhaevs kopplingar till svenska börsnoterade Kopy Goldfields. Han var länge indirekt huvudägare i gruvbolaget men nu hävdar Kopy Goldfields att det inte längre finns några kopplingar. Afv kan dock från ryska arkiv avslöja att det istället verkar vara Musa Bazhaevs son som står som ägare.

Synsam – Till analysen

Optikkedjan Synsam expanderar butiksnätet i en rask takt. Målsättningen för 2021-2023 är 90 nya butiker. 2024-2026 ska bolaget öppna ytterligare 90 st. Tillväxten i första kvartalet var stark och abonnemangsaffären utgör nu drygt hälften av koncernens intäkter.

Hoist Finance – Till analysen

Inkassoföretaget Hoist Finance siktar på att till 2027 dubbla låneboken och samtidigt göra den mer högavkastande.

Angler Gaming – Till analysen

Speloperatören Angler Gaming visade återigen tillväxt i årets första kvartal efter sju kvartal i rad med minskade intäkter. Även inledningen på andra kvartalet var god. Hur ska man se på aktien?

Afv-portföljen – Till veckosummeringen

Vinimportören Viva Wine har inte utvecklats som vi hoppats på.

Krönika – Till krönikan

Låneförfall, räntebindning, hybridobligationer och kovenanter är ord på allas läppar när det handlar om fastighetsaktier. Nyemissionsrisk är den stora monsterelefanten i rummet. Men det har gått till överdrift. Här är ett försök att istället belysa de långsiktigt viktiga drivkrafterna. De kommer avgöra vilka fastighetsaktier som blir vinnare eller förlorare på sikt.

Börsgolvet – Till golvet

Kommer småspararna att stämma SBB som Holknekt stämmer Betsson, eller kör de över storägaren med bandvagn som i Elos? Vadslagningen är i full gång kring Stureplan.

Råduppföljning – Till sammanställningen

Veckans bästa aktie var Transtema där vi hade ett vältajmat köpråd. Avkastningen blev 48%. Även köprådet i Ework var lyckat med 25% avkastning.

Lock-up-avtal – Till sammanställningen

Kommande veckor löper lock-up-avtal ut för ägarna i bland annat Egetis Therapeuetics, APAC, OssDsign, My Beat, Catena, Sivers Semiconducters och Embracer Group.

Vi vill bara påminna om att börsen ger och tar. Även om sparande i aktier och fonder gett historiskt god avkastning över tid finns inga garantier för framtida avkastning.

Det finns risk att du inte får tillbaka de pengar du investerat.

Är du inte Nordnetkund? Kom igång med ditt sparande här!

I kommentarsfältet nedan kan du som läsare kommentera innehållet i detta blogginlägg och ta del av andra läsares kommentarer. Kommentarsinnehåll representerar således inte Nordnets åsikt. Nordnet granskar inte kommentarer innan de publiceras, men vi kommer att ta bort olämpliga kommentarer för det fall sådana förekommer. Vill du veta mer om hur Nordnet behandlar dina personuppgifter, klicka här.

Subscribe
Notifiera mig om
guest
0 Kommentarer
"Inline" feedbacks
Se alla kommentarer

© 2024 Nordnet Bank AB.
Nordnet | Box 30099 | 104 25 Stockholm