Hoppa till huvudinnehållet
Den webbläsare du använder stöds inte längre. Klicka här för att se vilka rekommenderade webbläsare som stöds.

Serieförvärvare, investmentbolag och nya bud

Läs vad Affärsvärlden tycker om Sinch, Nobia, Green Landscaping, Loomis, Telia, HMS Networks, EnQuest, Essity, Investor, Nordic Waterproofing, Backaheden, Intrum och Garo. Det bjuds också på nyheter kring Börsgolvet, Investeraren, Råduppföljning, Insiderkollen och nytt poddavsnitt.

Sinch – Till analysen (inget inlogg krävs)

Sinch värderas lägre än Telia och Tele2. I alla fall på justerade vinster.

Nobia – Till analysen (inget inlogg krävs)

Köksbolaget har det rejält kämpigt. Högre räntor och svagare köpkraft pressar efterfrågan och i sin tur marginalerna. Samtidigt gör Nobia mångmiljardinvesteringar i fabriken i Jönköping. Skuldsättningen har skenat och aktien havererats på grund av oro för emission.

Green Landscaping – Till analysen

Den organiska tillväxten har saktat in för Green Landscaping. Samtidigt har bolaget stärkt marginalerna. Tidigare i år tog bolaget steget in Tyskland som ökar den adresserbara marknaden rejält.

Loomis – Till analysen

Kontanthanteringsbolaget värderas runt 8 gånger rörelseresultatet.

Telia – Till analysen

Det här är en krönika med begränsad verklighetsförankring. Premissen är nämligen det långsökta antagandet att svenska staten och Telias styrelse plötsligt besjälas av en vilja att radikalt lyfta Telia ur den träskmark firman sedan decennier geggat sig fast i.

HMS Networks – Till analysen

HMS Networks anordnar kapitalmarknadsdag och justerar upp sina finansiella mål. Ordermönstret och leveranskapaciteten håller på att normaliseras. Ledningens ambition är att göra mer förvärv framöver.

EnQuest – Till kommentaren

Lundin-avknoppningen EnQuest meddelade i samband med sin rapport för andra kvartalet att bolaget avser avnotera sin aktie från Stockholmsbörsen. På ett sätt är det synd att Stockholmsbörsen förlorar sitt tredje största oljebolag. Det kryllar inte direkt av svensklistade oljebolag.

Essity – Till analysen

Hygienkoncernen Essity har pressats av höga kostnader och aktien har tappat tvåsiffrigt i år. En utmaning framöver blir att navigera en miljö där konsumenter rört sig allt mer mot lågprisalternativ.

Investor – Till analysen

Wallenbergarnas investmentbolag är alltjämt ett av de mer kvalitativa investmentbolagen med halvhög rabatt. En delförklaring kan vara det (för?) höga värde som Investor tillskriver sina onoterade innehav.

Nordic Waterproofing – Till bud-kommentaren

Förra sommaren köpte irländska byggmaterialkoncernen Kingspan 24% av aktierna i Nordic Waterproofing. Nu flaggar irländarna för över 30% och lägger ett budpliktsbud uppgående till 160 kronor per aktie. Budpremien var knappt 14% jämfört med onsdagens stängningskurs.

Backaheden – Till bud-kommentaren

Som Afv förutspådde i en analys under början av augusti har huvudägaren Stenhus nu lämnat ett budpliktsbud på 66 kr för det konsultdrivna fastighetsbolaget Backaheden.

Intrum – Till analysen

Inkassobolaget vill krympa sig ur den skuldkris man hamnat i. Det är osäkerhet hur mycket vinstkraft som finns kvar i Intrum efter en sådan hård bantningskur.

Garo – Till analysen

Småländska Garo meddelade nyligen att de inför ett effektiviseringsprogram. Kostnadsbesparingar ska främst ske inom affärsområde Electrification som erbjuder lösningar som exempelvis tillfällig el till byggarbetsplatser. Nyligen köptes laddbox-konkurrenten Charge Amps upp av kinesiska NaaS.

Börsgolvet – Till golvet

Det rör på sig i bankvärlden och privatsparare får upp hoppet när en ny kraftkarl säljs in för att lösa tekniktrassel. Andra hoppas på uppgraderad service i privatklass. Tillbaka till desken, det är höst!

Investeraren – Till intervjun

Med närmare 230 miljarder kronor i förvaltningen är Kristofer Barrett inte rädd för att sticka ut hakan. Hans techfond är upp 50% i år men det är globalfonden han är mest stolt över. “Den är bäst i Europa”, säger Roburförvaltaren som har puts i Tesla, Buffett som husgud och skrattar på frågan om det är läge att korta Nvidia.

Råduppföljning – Till sammanställningen

Det var rätt att köpa låskoncernen Assa Abloy som steg knappt 20% sett över ett år. Bland omgångens övriga bolag stack Garo och serieförvärvaren Vestum ut med stora kursfall.

Insiderkollen – Till sammanställningen

Afv går igenom alla aktuella insynsaffärer. Senaste veckorna har intressanta transaktioner bland annat skett i NCAB, Humana, Telia, Invisio, MilDef, Vitec, Irras, Vitrolife, Arjo, Hanza, Essity, Storskogen och Surgical Science.

Nytt poddavsnitt – Till podden

Peter Benson, Joakim Hellquist och Daniel Zetterberg diskuterar Dometic, Latvian Forest och fastighetsaktier i veckans avsnitt.

Vi vill bara påminna om att börsen ger och tar. Även om sparande i aktier och fonder gett historiskt god avkastning över tid finns inga garantier för framtida avkastning.

Det finns risk att du inte får tillbaka de pengar du investerat.

Är du inte Nordnetkund? Kom igång med ditt sparande här!

I kommentarsfältet nedan kan du som läsare kommentera innehållet i detta blogginlägg och ta del av andra läsares kommentarer. Kommentarsinnehåll representerar således inte Nordnets åsikt. Nordnet granskar inte kommentarer innan de publiceras, men vi kommer att ta bort olämpliga kommentarer för det fall sådana förekommer. Vill du veta mer om hur Nordnet behandlar dina personuppgifter, klicka här.

guest
0 Kommentarer
"Inline" feedbacks
Se alla kommentarer