Hoppa till huvudinnehållet

Rapportflod, kontraktstillverkare och Nvidia

Läs vad Affärsvärlden tycker om Nvidia, Infracom, Proact, HMS Networks, Nederman, Atrium Ljungberg, Kontraktstillverkarna, Plejd, Equinor, Polestar och Readly. Det bjuds också på nyheter kring Afv-portföljen, Krönika, Investeraren, Börsgolvet, Råduppföljning och Lock-up-avtal.

Nvidia – Till analysen (upplåst)

Grafikkortsbolaget har gett mer än fem gånger pengarna sedan lanseringen av ChatGPT på allvar blåste liv i AI-haussen. Även om det kan verka vansinnigt att aktien rusat mer än 70% bara i år är det tydligt att utvecklingen inte bara drivs av galen spekulation, utan också backas upp av enorma vinster.

Infracom – Till analysen (upplåst)

Infracom är en fullserviceleverantör av IT-tjänster som för ett år sedan gjorde ett förvärv som dubblade verksamheten. Trots att mycket går rätt väg för bolaget väntar en tid av pressade vinster.

Proact – Till analysen

IT-bolaget Proact klarade det besvärliga året 2023 oväntat bra.

HMS Networks – Till kommentaren

Omsättningen för HMS föll 20% organiskt i första kvartalet. I början av april konsolideras det stora förvärvet av amerikanska Red Lion. HMS meddelar samtidigt att de startar ett omstruktureringsprogram.

Nederman – Till analysen

Luftreningsbolaget ser ut att ha ett mediokert år framför sig och får inte mycket kärlek på börsen. Under ytan tar Nederman steg för att stärka konkurrenskraften över tid.

Atrium Ljungberg – Till analysen

I säsongens första fastighetsrapport menar Atrium Ljungberg att avkastningskraven håller på att stabiliseras, tillgången till likviditet förbättras och att köpare och säljare återigen börjar mötas. Däremot verkar kontorshyresmarknaden trögare.

Kontraktstillverkarna – Till branschsvepet

Efter flera starka år bromsade den organiska tillväxten in för kontraktstillverkarna under 2023. Afv har kartlagt hur blankade aktierna är samt hur förväntningarna ser ut inför Q1-rapporterna.

Plejd – Till analysen

Omsättningen i första kvartalet steg 30% organiskt för Plejd. Under året väntar lanseringar av nya produktkategorier. Investeringstakten är fortsatt hög och belastar kassaflödet.

Equinor – Till analysen

Norska Equinor är ett av de stora oljebolagen globalt. Bolaget är omtalat som den kanske skickligaste offshore-operatören i världen. Stora investeringar i förnyelsebart får oss dock att tro att de andra norska oljebolagen kommer att skapa mer aktieägarvärde framåt.

Polestar – Till analysen

Ägare till Volvo Cars behöver nu ta ställning till om man vill ha aktier i Polestar eller inte.

Readly – Till analysen

Readly som tillhandahåller en digital prenumerationstjänst för magasin och tidskrifter har under det senaste året tagit tydliga kliv mot lönsamhet. Bonnier är huvudägare med knappt 80% av aktierna sedan två uppköpsförsök vintern 2022/2023.

Börsgolvet – Till golvet

Påskfirandet är över och investerarkollektivet gör sig redo för den stundande rapportfloden. Räntenervositet blandas med utspädda erbjudanden och lågtryck i småspararfavoriten.

Afv-portföljen – Till veckosummeringen

Rapportsäsongen har börjat med fina siffror från tongivande bolag som Ericsson, ABB, Volvo, Tele2 och Nordea. Det har ändå inte rått på ett lite svalare börsklimat.

Investeraren – Till intervjun

Från biltestare till bolån och begravningsbyråer. Miljardären Staffan Persson är en av Sveriges största, och kanske bredaste, privata investerare. För Afv berättar han om disciplin, filterlöshet, höjdrädsla och konsultsjuka. Och den ständiga jakten på nya entreprenörer: ”Min fälla är att jag vill absorbera en del av deras drömmar”.

Råduppföljning – Till sammanställningen

Köprådet i Rugvista blev riktigt bra med 34% avkastning. Bland omgångens neutrala råd stack Transferator (+169%) och Polygiene (+58%) ut.

Lock-up-avtal – Till sammanställningen

Kommande veckor löper lock-up-avtal ut för ägarna i Sats, Ambea, Mycronic och RevolutionRace.

Vi vill bara påminna om att börsen ger och tar. Även om sparande i aktier och fonder gett historiskt god avkastning över tid finns inga garantier för framtida avkastning.

Det finns risk att du inte får tillbaka de pengar du investerat.

Är du inte Nordnetkund? Kom igång med ditt sparande här!

I kommentarsfältet nedan kan du som läsare kommentera innehållet i detta blogginlägg och ta del av andra läsares kommentarer. Kommentarsinnehåll representerar således inte Nordnets åsikt. Nordnet granskar inte kommentarer innan de publiceras, men vi kommer att ta bort olämpliga kommentarer för det fall sådana förekommer. Vill du veta mer om hur Nordnet behandlar dina personuppgifter, klicka här.

Subscribe
Notifiera mig om
guest
0 Kommentarer
"Inline" feedbacks
Se alla kommentarer

© 2024 Nordnet Bank AB.
Nordnet | Box 30099 | 104 25 Stockholm