Hoppa till huvudinnehållet

Rapporter, omvänd vinstvarning och spel på bud

Läs vad Affärsvärlden tycker om HODL SPAC, Vitrolife, Engcon, Serneke, Sensidose, Nilörngruppen, Kindred, AQ Group, BioGaia, Pandox, Pricer och Intrum. Det bjuds också på nyheter kring Afv-portföljen, Krönika, Investeraren, Börsgolvet, Insiderkollen, Råduppföljning och nytt poddavsnitt.

Vissa av analyserna är upplåsta för Nordnets kunder, du ser vilka nedan.

HODL SPAC – Till analysen (inget inlogg krävs)

HODL SPAC skulle leta upp ett förvärv inom kryptobranschen men bytte fot när de tillgångarna kraschade. Nu är det solceller som gäller.

Vitrolife – Till analysen (inget inlogg krävs)

Medicinteknikbolaget Vitrolifes förvärv av spanska Igenomix häromåret har breddat produktportföljen vilket skapar nya tillväxtmöjligheter. Senare i år tillträder Vitrolifes nya VD. Hur ska man se på aktien?

Engcon – Till analysen

Engcon imponerar med lönsam tillväxt och aktien tar inte mycket intryck av signalerna om sämre byggkonjunktur.

Serneke – Till bud-kommentaren

Fastighetsbolaget Doxa lägger ett bud på byggbolaget Serneke. Premien är drygt 83% jämfört med gårdagens stängningskurs och betalning sker genom nyemitterade aktier i Doxa.

Sensidose – Till bud-kommentaren

I slutet av mars lade norska Navamedic ett bud på Sensidose uppgående till 6,27 kronor per aktie. EQL Pharma kontrade förra veckan med ett konkurrerande bud på 7,60 kr. Navamedic höjde därefter vederlaget till 8,00 kronor. På måndagsmorgonen höjde EQL Pharma budet till 8,40 kronor.

Nilörngruppen – Till analysen

Etikettkoncernen har använt de goda tiderna under 2021 och 2022 till att utöka organisationen. Nu tycks bolaget sitta med för höga kostnader samtidigt som efterfrågan faller och lagernivåerna hos kunderna är höga.

Kindred – Till analysen

Styrelsen i speloperarören Kindred inleder en strategisk översyn av bolaget som både kan inkludera samgående eller försäljning av bolaget. Senaste åren har det skett en hel del konsolidering i iGaming-sektorn. Hur ser oddsen ut för uppköp?

AQ Group – Till analysen

Kontraktstillverkaren AQ Group har ett starkt år i ryggen och inledningen på 2023 var också riktigt bra. Ledningen ser inga tydliga tecken på att efterfrågan bromsar in. Bolaget har en solid balansräkning som ger utrymme för tillväxtsatsningar. Är aktien köpvärd?

BioGaia – Till kommentaren

Probiotikabolaget BioGaia presenterar preliminära siffror för Q1. Tillväxten fortsätter imponera och likaså resultatutväxlingen. BioGaias VD Isabelle Ducellier lämnar bolaget i höst. Är aktien köpvärd?

Pandox – Till analysen

Hotellfastighetsbolaget kom med en svag rapport för första kvartalet vilket fått aktien på fall.

Pricer – Till analysen

Prismärkningsföretaget Pricer rasar 23% på beskedet att bolaget ska göra en emission på minst 300 mkr senast under tredje kvartalet i år. Några konkreta villkor anges dock inte vilket skapar osäkerhet.

Intrum – Till kommentaren

Intrum har tyvärr utvecklats i linje med det pessimistiska scenariot i den senaste analysen.

Afv-portföljen – Till veckosummeringen

SEB värderades upp efter bättre vinst än väntat men i övrigt har portföljen mest haft motvind.

Krönika AI – Till krönikan

“Siffernissar” är ett sätt att beskriva folk som sysslar med analys och aktieinvesteringar. Jan Guillou menar det som en förolämpning men många av oss tar det som en komplimang eftersom vi älskar det kvantitativa inslaget i värderingskonsten. Men det räcker inte med Excel eller AI för bra aktieanalys. De allra viktigaste sakerna går (som tur är) inte att sätta ett numeriskt värde på.

Börsgolvet – Till golvet

Vårkänslorna spirar på Stureplan och analytikerna får en skön strålterapimassage, medan “Sudden Sellers of Infrea” stormar Stockholmsbörsen med högafflar.

Investeraren – Till intervjun

Efter årets uppgång bör investerare nu vara mer försiktiga på börsen, enligt investmentbolaget Bures VD Henrik Blomquist. “Det finns så mycket oro i världen och ekonomin vet inte var den ska stå”, säger han till Affärsvärlden.

Råpuppföljning – Till sammanställningen

Det var rätt att avråda från Inuheats IPO som ställdes in. Köprådet i Nilörngruppen fungerade dock inte då höga lagernivåer och ökande kostnader slagit mot etikettbolagets marginaler.

Insiderkollen – Till sammanställningen

Afv går igenom alla aktuella insynsaffärer. Senaste veckorna har intressanta transaktioner bland annat skett i EQT, Assa Abloy, Volati, Bilia, Note, Byggmax, Vitrolife och Teqnion.

Nytt poddavsnitt – Till podden AFV Analys

I veckans Affärsvärlden Analys hör vi Peter Benson, Joakim Hellquist och Björn Rydell diskutera bland annat Sensidose, SignUp, Rovio, Flexion, RugVista och Katalysen.

Vi vill bara påminna om att börsen ger och tar. Även om sparande i aktier och fonder gett historiskt god avkastning över tid finns inga garantier för framtida avkastning.

Det finns risk att du inte får tillbaka de pengar du investerat.

Är du inte Nordnetkund? Kom igång med ditt sparande här!

I kommentarsfältet nedan kan du som läsare kommentera innehållet i detta blogginlägg och ta del av andra läsares kommentarer. Kommentarsinnehåll representerar således inte Nordnets åsikt. Nordnet granskar inte kommentarer innan de publiceras, men vi kommer att ta bort olämpliga kommentarer för det fall sådana förekommer. Vill du veta mer om hur Nordnet behandlar dina personuppgifter, klicka här.

guest
1 Kommentar
Äldst
Nyast Mest gillade
"Inline" feedbacks
Se alla kommentarer
Den fete
Den fete
2023-05-01 14:33

När det gäller dessa analyser från affärsvärde . Så har ja aldrig hittat så skräp !! Det är typiskt sånt att man som man anser bör marknadsföra så man köper upp en lämplig stock ? Och sen rekomenderar man skiten till korkade läsare som tror på det då passar tidningen på att sälja .
Ett stort bedrägeri och det ser man på så kallade öppna analyser {marknadsföring} och låsta analyser där man faktiskt gott besväret att göra analyser ! Då med samma typ som alla andra i den klassen Davis den kursen man sålt?