Hoppa till huvudinnehållet

Ny utbetalning från ”Re:turn Initiative” – Nordnets och Öhmans miljö- och klimatinitiativ

Inom ramen för Re:turn Initiative har vi på Nordnet tillsammans med våra största ägare, Öhman, donerat 0,10 kronor per aktieaffär som genomfördes på vår plattform under 2022. Donationen har fördelats mellan tolv organisationer som alla arbetar med att lösa utmaningar kopplade till miljö och klimat. Det är våra kunder som röstat om hur pengarna ska fördelas och i Sverige valdes Håll Sverige Rent, KTH Climate Action Centre och Stiftelsen för Östersjölaxen.

Många av oss känner en osäkerhet inför vilken skillnad vi kan göra för miljön och klimatet, eftersom det är en stor och komplex fråga. Return Initiative är Nordnets och Öhmans sätt att visa att alla kan göra någonting för att tackla de klimatutmaningar vi står inför, och faktiskt påverka världen i en positiv riktning. Förhoppningsvis kan detta inspirera andra företag att tänka i liknande banor.

Efter utgången av 2022 står det nu klart att totalt 5,6 miljoner kronor utbetalas till de tolv organisationerna i Sverige, Norge, Danmark och Finland. I varje land har pengarna allokerats i enlighet med antalet röster. Det betyder att den svenska donationen på drygt 2,1 miljoner kronor har fördelats enligt nedan:

  • Håll Sverige Rent fick totalt 639 966 kronor
  • KTH Climate Action Centre fick totalt 750 851 kronor
  • Stiftelsen för Östersjölaxen fick totalt 774 612 kronor

Jag vill med detta rikta ett stort tack till de utvalda organisationerna och det viktiga arbete ni utför. Och förstås också till alla våra sparare – tillsammans gör vi skillnad.

/Martin Ringberg, Sverigechef på Nordnet

PS. Läs gärna mer om Re:turn Initiative och de olika organisationerna här

Vi vill bara påminna om att börsen ger och tar. Även om sparande i aktier och fonder gett historiskt god avkastning över tid finns inga garantier för framtida avkastning.

Det finns risk att du inte får tillbaka de pengar du investerat.

Är du inte Nordnetkund? Kom igång med ditt sparande här!

I kommentarsfältet nedan kan du som läsare kommentera innehållet i detta blogginlägg och ta del av andra läsares kommentarer. Kommentarsinnehåll representerar således inte Nordnets åsikt. Nordnet granskar inte kommentarer innan de publiceras, men vi kommer att ta bort olämpliga kommentarer för det fall sådana förekommer. Vill du veta mer om hur Nordnet behandlar dina personuppgifter, klicka här.

Subscribe
Notifiera mig om
guest
0 Kommentarer
"Inline" feedbacks
Se alla kommentarer

© 2024 Nordnet Bank AB.
Nordnet | Box 30099 | 104 25 Stockholm