Hoppa till huvudinnehållet

The
Re:turn
Initiative.

Sparare som gör skillnad.
För framtiden.

The Re:turn Initiative är vårt sätt att bidra till en bättre framtid. Att ge tillbaka genom att stötta organisationer som kämpar för att hitta lösningar på miljö- och klimatmässiga utmaningar. The Re:turn Initiative är ett bevis på att vi alla kan göra något. Att vi kan bidra och göra skillnad.

Röstningen är avslutad.

Nu sammanställer vi alla röster och inväntar siffrorna från det första kvartalet om det totala antalet affärer som gjorts på vår plattform. Vi ser fram emot att meddela resultatet om några veckor. Håll ögonen öppna.

Forest image climate awards

Kandidaterna.

Håll Sverige rent

Håll Sverige Rent.

Håll Sverige Rent är en ideell organisation som genom en rad olika initiativ arbetar med att få fler människor att inte skräpa ner.

→ Läs mer om Håll Sverige Rent Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

KTH Climate action

KTH Climate Action Centre.

KTH Climate Action Centre utvecklar vetenskapligt förankrade lösningar för en snabbare omställning mot ett klimatneutralt samhälle.

→ Läs mer om KTH Climate Action Centre Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Stiftelsen för östersjölaxen

Stiftelsen för Östersjölaxen.

Stiftelsen för Östersjölaxens ändamål är att främja en långsiktigt hållbar förvaltning av vilda lax- och öringbestånd i Östersjön och dess vattendrag.

→ Läs mer om Stiftelsen för Östersjölaxen Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Donationen.

Tillsammans med vår största ägare, Öhmangruppen, donerar vi 0,10 SEK för varje affär som genomförs på vår plattform under 2022. Om samma modell hade använts under 2021, skulle donationen ha uppgått till 7,2 miljoner SEK på nordisk basis. Vi har valt ut tre organisationer i vart och ett av de länder där vi har verksamhet; Sverige, Norge, Danmark och Finland. Den totala donationen delas upp efter antal affärer i varje land, och vi låter våra kunder rösta på vilken organisation som ska få den lokala donationen. Donationerna i respektive land kommer att delas upp efter antal röster.


FAQ.

Ett initiativ som går ut på att Nordnet och bolagets största ägare Öhmangruppen tillsammans donerar 0,10 SEK per affär (gäller börshandlade produkter så som aktier och ETF:er) som under 2022 görs på Nordnets plattform till organisationer som arbetar med att lösa utmaningar kopplade till miljö och klimat.

Tre organisationer har valts ut per land där Nordnet har verksamhet – Sverige, Norge, Danmark och Finland – och Nordnets kunder får rösta på den organisation de tycker ska få motta donationen.

Hur vi långsiktigt säkerställer en välmående planet är en av vår tids största frågor. The Re:turn Initiative är vårt sätt att visa att alla kan göra någonting för att tackla de miljö- och klimatutmaningar vi står inför.

Följande organisationer är nominerade i respektive land:Sverige
 • Håll Sverige Rent
 • Stiftelsen för Östersjölaxen
 • KTH Climate Action Centre
Norge
 • EAT
 • Miljøstiftelsen ZERO
 • Hold Norge Rent
Danmark
 • Foundation of Nature
 • Plasticchange
 • The food bank
Finland
 • Compensate
 • John Nurminens Stiftelse
 • Finlands naturskyddsförbund

Vi har valt ut organisationer som arbetar med att lösa utmaningar kopplade till miljö och klimat och som har en förankring i de nordiska länderna.

Den totala donationen kommer att fördelas i relation till antal affärer per marknad. I varje land kommer donationen sedan fördelas i relation till antal röster. Antalet affärer sammanställs kvartalsvis, och utbetalningarna görs fyra gånger per år med start i april 2022.

Röstningsperioden startar 9 februari och kommer att pågå till 28 februari. Länk till röstningsformulär når du via knappen högst upp på den här sidan.

Alla Nordnets kunder är välkomna att rösta, med en röst per person. Om du ännu inte är kund och ändå vill rösta kan du öppna konto hos oss. Det tar 3 minuter och kostar ingenting.

Vi skänker 0,10 SEK per affär som genomförs på Nordnets plattform under 2022. Till affär räknas marknadsnoterade finansiella instument som handlas på en börs, till exempel aktier och ETF:er. Fonder räknas inte.

Under 2021 gjordes 72 miljoner affärer på Nordnets plattform, vilket betyder att bidraget till organisationerna räknat på föregående års siffror hade uppgått till 7,2 miljoner kronor.