ISK-kontot förblir vår mest populära sparform

Nyligen intervjuades jag av SvD med anledning av regeringens skattehöjning på Investeringssparkontot. Jag skulle därför vilja dela med mig av hur detta har påverkat våra kunder, även på Nordnetbloggen.

Skatten höjs för 2018

Det står nu klart att skatten på Investeringssparkontot höjs för år 2018. Från de senaste fem årens 0,44 % landar skatten år 2018 på 0,45 %. Beskattningen av ISK-kontot baseras på statslåneräntan föregående år plus en procentenhet, som den 30 november i år var 0,49 procentenheter.

Schablontintäkten för beskattningen under 2018 kommer landa på 1,49 %. På denna intäkt beskattas 30 %, vilket blir 0,45 procent.

Effekten blir alltså inte särskilt stor för spararna, men det är och har hela tiden varit signalvärdet som stör oss.

Beslutet är med andra ord inte något som våra sparare låter sig hindras av, då de vet att börsen fortfarande är det bästa alternativet för den som letar avkastning på sina pengar. Faktum är att antalet ISK-konton på Nordnet har ökat med 60 % jämfört med förra året och vi ser inga som helst tendenser på en minskning av detta.

Trots höjningen av skatten förblir Investeringssparkontot vårt allra mest populära alternativ, vilket säger något om vilken fantastisk sparform det är.

Fakta kring vår mest populära sparform

 Inga avgifter

 Låg skatt

 Enkelt att flytta från andra banker

 Du väljer själv fritt mellan aktier och fonder

 Slipp deklarera vinster och förluster

För att öppna ett ISK på Nordnet, klicka här.

/Eva Trouin, Sverigechef Nordnet

Eva Trouin
Eva Trouin
Fd. Sverigechef Nordnet

Finansiella instrument kan både öka och minska i värde. Det finns en risk att du inte får tillbaka de pengar du investerar.

Är du inte Nordnetkund? Kom igång med ditt sparande här!

I kommentarsfältet nedan kan du som läsare kommentera innehållet i detta blogginlägg och ta del av andra läsares kommentarer. Kommentarsinnehåll representerar således inte Nordnets åsikt. Nordnet granskar inte kommentarer innan de publiceras, men vi kommer att ta bort olämpliga kommentarer för det fall sådana förekommer.
Vill du veta mer om hur Nordnet behandlar dina personuppgifter, klicka här.

guest
0 Kommentarer
"Inline" feedbacks
Se alla kommentarer