Höstens snackis: Avdragsrätten försvinner #Back2Börs

Den slopade avdragsrätten har uppmärksammats i media senaste tiden. Med all rätt. I år sänktes avdragsrätten till 1 800 kronor, för att upphöra helt nästa år. Den som fortfarande har ett löpande sparande till IPS eller privatpension över dessa nivåer kommer att dubbelbeskattas.

I Nordnets senaste utsökning kan jag se att 6,6 procent av våra kunder ligger i riskzonen. Är du en av dem som behöver spara smartare i höst?

Många riskerar att dubbelbeskattas

Media varnar för att tusentals sparare riskerar att dubbelbeskattas.

Och det är befogat med en varning.  Här på Nordnet har vi skrivit brev och ringt – ändå har vi kunder som fortsätter med sina pensionsinbetalningar månad efter månad.

Det bästa vi kan göra är att fortsätta prata om förändringen – och vad du ska göra istället. För om vi bara lyckas få dig att stoppa dina IPS-överföringar utan att starta några nya har vi misslyckats. Du behöver nämligen sätta av pengar till din pension.

 

/Eva Trouin, Sverigechef på Nordnet som du kan följa på Twitter här


 

Tänk så här om du pensionssparar i IPS eller privatpension
Du behåller de pengar du hunnit spara ihop men styr om dina kommande överföringar till en kapitalförsäkring eller ett investeringssparkonto. Sparformerna är ganska lika, men några fördelar skiljer dem åt. Med kapitalförsäkring kan du få månatliga utbetalningar och du kan välja vem pengarna ska gå till om du dör. Med investeringssparkonto kan du enkelt flytta pengar mellan banker. Vad du väljer beror på dina behov – men gör ett val. Nu.
Pension för privatpersoner

 

Att investera i finansiella instrument innebär alltid en risk. Instrumenten kan både öka som minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Historisk av­kast­ning är ingen garanti för framtida avkastning. Innan du investerar i en fond bör du läsa informationsbroschyren som finns hos fondbolaget och faktabladet som du hittar i orderläggningsfönstret samt på fondens produktsida på nordnet.se.

Finansiella instrument kan både öka och minska i värde. Det finns en risk att du inte får tillbaka de pengar du investerar.

Är du inte Nordnetkund? Kom igång med ditt sparande här!

I kommentarsfältet nedan kan du som läsare kommentera innehållet i detta blogginlägg och ta del av andra läsares kommentarer. Kommentarsinnehåll representerar således inte Nordnets åsikt. Nordnet granskar inte kommentarer innan de publiceras, men vi kommer att ta bort olämpliga kommentarer för det fall sådana förekommer.
Vill du veta mer om hur Nordnet behandlar dina personuppgifter, klicka här.

guest
0 Kommentarer
"Inline" feedbacks
Se alla kommentarer